Webbtidningen  rupeba.se  

 
Skriv ut  
den 18 december 2014
Innehållsförtecning

Innehållsförteckning för webbtidningen rupeba.se - klicka på knappen  -------------->

Skriv ut  
 

Välkommen till adventskalendern på rupeba.se. En ny lucka varje dag fram till den 24 december. Bakom varje lucka finns en e-bok att ladda ned.
Adventskalendern hittar du i vänsterspalten.

Skriv ut  
Torsdag 18/12

Fokus Israel

 

Dan Johansson sammanställer och läser sina nyheter på svenska. Nedan följer en liten sammanfattning av hans nyheter.

- Israels ambassadör åter i Sverige på en symbolisk datum (officiellt).
- Hot mot Synagogan, Rabbinen och enskilda judar i Göteborg polisanmäls.
- Vem/vilka får lön av Palestinska Myndigheten (PA) och varför?
- Erkännandet av Palestina ångras inte av Utrikesminister Wallström.
- Bildas studiecenter (kontor) i Jerusalem får ny direktor.
- Sabbatsår för jorden/marken i Israel och hur man "fuskar" med detta, eller?
- Hamas flyttar sitt huvudkvarter från Syrien p.g.a. inbördeskriget till NATO-medlemmen Turkiet.
- De "förlorade stammarna" hittar tillbaks till Israel.
- Californien, USA ber Israel om hjälp att bekämpa vattenbristen, torkan.

Se och hör inslaget HÄR

Skriv ut  
Torsdag 18/12

Nyhetsflödet torsdag den 18 december

 

22 jihad-attacker varje dag
- Johan Lundell i Världen idag - "Under november månad 2014 genomförde muslimska jihadister 664 (!!) terrorattacker i 14 länder. I Irak dödades nästan 1 500 personer i allt som allt 233 terrorattacker, främst av Islamiska staten som tillsammans med al-Nusra dessutom dödade mer än 500 i Syrien. I Nigeria och Kamerun mördade Boko Haram knappt 800 personer i 28 attacker. I Yemen dödades nästan 400 människor vid 37 al-Qaida-attacker. Drygt 500 personer dödades vid islamistiska attacker i Afghanistan. Talibaner låg bakom 91 procent av attackerna och Haqqani-nätverket med mujahedinsoldater 8 procent. I Egypten orsakade Ansar Beit al-Maqdis fem dödsfall. Al-Shabab låg bakom nästan 40 attacker som dödade 50 personer i Kenya och 200 i Somalia. Nästan 150 personer, mest civila, dödades vid 35 attacker, främst av talibaner, i Pakistan. Abu Sayyaf och Bangsamoro Islamic Freedom Fighters dödade 26 personer vid nio attacker i Filippinerna. Libyska Ansar al-Shariah dödade 39 personer vid tolv attacker. Dessutom har Indiska Lashkar-e-Taiba, Mujao i Niger och pakistanska Jamaat-e-Ahrar också utfört islamistiska attacker med dödlig utgång. Till dessa siffror ska dessutom läggas 935 jihadister som dödats vid attentaten och striderna."

Riskfullt hot mot Israel med nya EU-beslut!
- Stanley Sjöberg i Prayer Point - "Europaunionen har idag fattat ett beslut om betrakta terrororganisationen Hamas som godkänt fredlig och därmed fri från restriktioner. Samtidigt pågår en process idag för att EU ska påskynda tillblivelsen av en ”palestinsk” statsbildning. Vi vet att kravet är att Israel ska avstå halva Jerusalem och geografiska områden där tidigare hot och våld mot Israels existens ständigt pågick fram till 1967. Då skulle Israel förintas från kartan. Men så blev det inte.
 
Jag skrev mitt namn på listan, tillsammans med flera andra, som protesterar mot regeringens ambition att erkänna en palestinsk stat i nuvarande läge. Dessutom ogillar jag starkt att ge miljardbidrag till den palestinska administrationen. Det är känt att de ”palestinska” ledarna för Al Fatah på Västbanken och Hamas i Gaza, bygger sina egna förmögenheter, men nonchalerar sin befolkning.
Först måste världsopinionen kräva att Al Fatah och Hamas på ett trovärdigt sätt, försäkrar sitt stöd för Israels existens, med en stabil fred mellan judar och araber. Dessutom måste vi fordra att muslimska ledare på högsta nivå, garanterar religionsfrihet för de kristna i Mellersta Östern. De måste radikalt omvärdera Islams hållning, att straffa dem med döden som tror på Jesus som Guds Son."


Min artikel på DN debatt i januari 2007
- Stefan Swärds blogg - "Jag plockade ikväll fram den gamla artikeln på DN debatt som jag skrev för 8 år sedan, på förintelsedagen. Artikeln väckte en hel del uppmärksamhet och jag intervjuades i TV-nyheterna samma kväll. Man hittar artikeln här.
Artikeln var kontroversiell. Den avliden ärkebiskopen Eidems släktingar hotade att stämma mig för artikeln. Statsvetaren Magnus Hagevi ringde upp mig och hävdade att jag såg något som inte existerade, som inte någon annan såg, när jag skrev om risken att högerkristna kommer att attraheras av Sverigedemokraterna.
Man bör komma ihåg att SD vid den tidpunkten var ett mycket litet parti på ett par procent i opinionsmätningarna och utanför riksdagen.
Jag pekade på att det har funnits en tendens att kristna kyrkan har visat en tendens att anpassa sig efter extremhögern när den har varit framgångsrik och mäktig. Kristen undfallenhet inför nazismen pekar jag på i artikeln. Jag tog också upp om kristen undfallenhet inför apartheid som ett mer modernt exempel.
Kan det bli kristen undfallenhet inför Sverigedemokraterna- det var den fråga jag ställde i artikeln."

Skriv ut  
Torsdag 18/12

Hämnden är inte ljuv (1 Pet 2:23)

 

"Han svarade inte med skymford när han skymfades. Han svarade inte med hotelser när han fick lida. Han överlät sin sak åt honom som dömer rättvist." (1 Pet 2:23)

Då vi skymfas är vi benägna att skymfa tillbaka. Vi försöker kanske "svara med samma mynt", eller kanske till och med överträffa den andres skymfande.

Då andra männsikor skapar problem för oss eller åsamkar oss lidande har vi kanske en benägenhet att komma med hotelser. Vi vill försvara vår person.

Men hämnden är inte ljuv. Den bara eskalerar konflikter till större dimensioner. Ljuvlighet är däremot en person som inte lägger all sin energi på att "ge igen" och att försvara sitt eget rykte, utan i stället, på samma sätt som Jesus, överlåta vår sak till Jesus.

Dagens manna: Hämnden är inte ljuv

Skriv ut  
Vecka 51
Den dagliga bibelläsningen 15-25 december

Måndag 15/12 - Upp 11 - Två vittnen
Bibeltext - Minikommentar - Studiefrågor

Tisdag  16/12 - Upp 12 - Anklagad?

Bibeltext - Minikommentar - Studiefrågor

Onsdag 17/12 - Upp 13 - Vilddjurets märke

Bibeltext - Minikommentar - Studiefrågor

Torsdag 18/12 - Upp 14 - En ny sång
Bibeltext - Minikommentar - Studiefrågor

Fredag 19/12 - Upp 15 - Alla folk skall tillbe
Bibeltext - Minikommentar - Studiefrågor

Lördag 20/12 - Ps 147 - Guds ord
Bibeltext - Minikommentar

Söndag 21/12 - Ps 148 - Du får vara med
Bibeltext - Minikommentar

Läs mer om bibelläsningsplanerna på rupeba.se 
HÄR..

 

Skriv ut  
Vecka 51
Den dagliga bibelläsningen 15-21 december 


Måndag 15/12 - 2 Krön 7 - Eld från himlen
Bibeltexten - Minikommentar

Tisdag 16/12 - 2 Krön 8 - Ser du målet?

Bibeltexten - Minikommentar

Onsdag 17/12 - 2 Krön 9 - När drottningen av Saba fick höra ryktet...

Bibeltexten - Minikommentar

Torsdag  18/12 - 2 Krön  10 - Vi skördar det vi sår
Bibeltexten - Minikommentar

Fredag 19/12- 2 Krön 11 - De lyssnade på Herrens ord
Bibeltexten - Minikommentar

Lördag 20/12 - 2 Krön 12 - Att överge Herrens undervisning
Bibeltexten - Minikommentar

Söndag 21/12 - 2 Krön 13 - Herren vår Gud
Bibeltexten - Minikommentar


Läs mer om bibelläsningsplanerna på rupeba.se  HÄR..

Skriv ut  
Onsdag 17/12

Den outröttlige Stanley

 

Så drar han igång ett nytt projekt. Stanley Sjöberg startar nu "Prayer Point" på nätet. Han har för en tid sedan aviserat att Webbkyrkan i sin hittillsvarande form upphör. Och här är nästa projekt.

Det är väl kännetecknande för Stanley Sjöberg att ständigt söka nya vägar. Nya vägar att vinna människor för Gud. Nya vägar att väcka Guds folk. Nya vägar....

Första gången jag träffade Stanley var då jag var en ung lärarkandidat och vi hade en kvällssamling med Stanley på Lärarhögskolan i Stockholm. Detta hände någonstans runt 1968-69. Det är 45 år sedan!!!

Stanley Sjöberg borde vara en gammal man vid det här laget. Men starta nytt kan han inte låta bli.

Det kommer säkert att bli många anledningar i fortsättningen att besöka "Prayer Point". Länken dit hittar du HÄR.

/PB

Skriv ut  
Onsdag 17/12

Nyhetsflödet onsdag den 17 december

 

Vi ber om frälsning för muslimer i Sverige!
- Stanley Sjöberg i Prayer Point - "Islamisterna som fördrev de kristna från staden Mosul i Irak, spred själva en skrift som förklarade att kvinnor som inte är muslimer får tas som slavar, misshandlas, bli våldtagna och förnedras, avrättas. Flera liknande muslimska grupper utvecklar ett våldsamt hat och vinner ungdom som kommer från olika delar av världen. Även i Sverige finns många sympatisörer.
Vår uppgift är att evangelisera och vinna människor till kristen tro bland vårt lands muslimer, i de förorter och bostadsområden där de finns. Genom bön förbereder vi en sådan missionsinsats. Guds Ande och heliga änglar, människor som är Guds redskap, ska påverka, väcka längtan och öppna deras hjärtan för att ta emot det vi kommer att berätta om den kärlek de får möta inför Jesus."


En kyrka som lyser på torget
- Dan Salomonsson i Världen idag - "Alla vi som har vuxit upp i ett kyrkligt eller frikyrkligt sammanhang har personliga minnen av när vi har mobbats eller förlöjligats just på grund av kyrkan. Min uppväxt i bruksorten innebar ett utanförskap som då och då kom upp till ytan. Även om vi i kyrkan gjorde allt för att vara "vanliga" fanns alltid känslan av att man var avvikande. Inte bara på skolgården eller i samband med festerna vi aldrig deltog i. Utanförskapet blev så vardagligt att det för det mesta var en naturlig del av vardagen. Vi gjorde allt vi kunde för att smälta in i mängden. Men likväl märkte vi att kompisarna kände och såg något annorlunda i oss. Handlade försöken att dölja tron om feghet? Ja troligtvis, men lika ofta var det helt enkelt för jobbigt att alltid vara etiketterad och placerad i ett fack.
Personligen kan jag när som helst återkalla min önskan att vara osynlig när förväntan i kyrkan "krävde" att man skulle vara med och sjunga på torget i stan. Jag måste erkänna att min enda bön vid dessa tillfällen av påtvingad frimodighet var: "Gode Gud se till att ingen jag känner kommer förbi." Jag var säkerligen inte ensam i bönen om osynlighetens nåd. Kan dock konstatera att Gud oftast inte svarade på min bön. Självklart var det just när jag fanns på torget med budskapet "Jesus is the answer" som "alla" kom förbi och fick sina fördomar om mig som tönt bekräftade."

Skriv ut  
Onsdag 17/12

Det blir som Gud har sagt (1 Pet 2:22)

 

"Han begick inte någon synd, och svek fanns inte i hans mun." (1 Pet 2:22)

Här beskriver Petrus hur Jesus är och hur han levde sitt liv. För att beskriva Jesus använder Petrus ett citat från profeten Jesaja, som levde många hundra år innan Jesus föddes. Jesaja kapitel 53 handlar om den kommande Messias och Petrus citerar vers 9.

Tänk att Gud så lång tid i förväg beskriver hur den kommande Messias ska vara. Århundradena går och så en dag kommer Jesus till jorden och visar sig vara den som profeterna berättat om så lång tid i förväg. Det blir alltid som Gud har sagt.

Dagens manna: Det blir som Gud har sagt.

Skriv ut  
Tisdag 16/12

GT15 - Översikt över böckerna i Gamla Testamentet

  Här kommer det femtonde och sista avsnittet i höstens bibelskolekurs. Här får vi en översikt över böckerna i Gamla Testamentet.


Hela serien kommer som en e-bok i adventskalendern på rupeba.se lite närmare jul.

HÄR   kan du ladda ned det femtonde kapitlet i pdf-form. GT15

HÄR   kan du ladda ned en översikt över det Gamla Testamentet

HÄR   kan du läsa mer om höstens bibelskolekurs

Skriv ut  
Tisdag 16/12

Nyhetsflödet tisdag den 16 december

 

Förlåta eller certifiera synd?
- Lukas Berggren i Världen idag - "Vid förra årets kyrkomöte i Svenska kyrkan beslutades att ”kyrko­styrelsen ska uppmuntra stiften att genomföra hbt-certifikat på Svenska kyrkans arbetsplatser”. Detta efter en motion från Irene Gustafsson (Socialdemokraterna i Svenska kyrkan).
I förra veckan offentliggjordes förstudien och där framkommer att certifieringen inte kommer kunna ske i samarbete med RFSL....
Det är tragiskt att RFSL ska behöva avvisa Svenska kyrkans invit. Faktum är att Svenska kyrkans egen ledning borde inse det orimliga i att en organisation som RFSL – med en syn på sexualitet som står i bjärt kontrast mot Bibelns syn – ska överpröva kyrkans bekännelse och lära. Det är ytterligare ett tecken på den djupa identitetskrisen inom Svenska kyrkan. Man slipar varje tänkbar tröskel för att vinna den omgivande kulturens bifall. Allt och alla får plats, utom möjligen de bibeltroende. För samtidigt som trösklarna slipas för somliga, är det inte särskilt högt i tak för andra grupper inom samma kyrka. Så sent som i våras hängdes präster med en mer konservativ bibelsyn ut i Uppdrag granskning. Då var de ledande företrädarna inte beredda att slipa en enda tröskel. I stället sänktes taket. Prästerna hängdes ut med kyrkoledningens goda minne."

Domen - Evangeliets bortglömda dimension

Olof Edsinger har kommit ut med en ny bok om domen. Många ryggar för talet om domen, men domen har trots allt en viktig plats i Bibeln, och om det inte fanns någon kommande dom så var ju Jesu död på korset meningslös.
Credoakademins hemsida presenteras boken så här: "Få saker utmanar bibelläsaren så mycket som text­erna om dom och straff. Är det verkligen samma Gud vi möter i berättelsen om Sodom och Gomor­ra som i evangeliernas skildring av Jesus Kristus? Går det att få ihop Guds godhet med Guds vrede och dom?
I boken Domen: Evangeliets bortglömda dimension visar Olof Edsinger att vi inte bara kan ignorera ”problemtexterna”. De är en integrerad del av Bibelns budskap. Domen hör samman med både Guds godhet och Guds vrede. Den handlar både om en slutuppgörelse med det onda på den yttersta dagen och om Guds dom här och nu. Författaren visar samtidigt på ett övertygande sätt domens koppling till evangeliets kärna: Jesu försoningsdöd för vår skull."


En ny intolerans hotar

- Katrine Winkel Holm i Kristeligt Dagblad - I de kommende år vil samfundet opleve et nyt pres på friheden takket været de erklærede tolerantes forsøg på at tvangsindføre tolerance. Disse har utopisk mål om et samfund, hvor religion og gamle opfattelser af køn er forsvundet. Problemet er bare de gammeldags tænkende, der står i vejen. Men antidiskriminationslove viser nu vejen...
For hvis der er én ting, der er brug for i dag og i morgen, er det, at kristne ruster sig til kamp for ytrings- og åndsfrihed. De næste i rækken til at blive ramt af den nye krænkelsessyge kan nemlig meget vel blive gammeldagstroende kristne."

Skriv ut  
Måndag 15/12

Intervju i Adventkyrkan i Moss

 


Den öppna kören från Frälsningsarmén i Moss sjöng den tjugonde november på Adventkyrkan i Moss. Innan Finn Myklebyst talade över ämnet "Vad vi har Frälsningsarmén att tacka för" intervjuade Yngvar Börresen Peter Baronowsky om tro och Frälsningsarméns arbetet i Moss.

sidan 2 kan du se och höra intervjun

Skriv ut  
Måndag 15/12

Nyhetsflödet måndag den 15 december

 

Använd trosbekännelsen med måtta!
- Robert Granat i Hemmets Vän - "Det finns idag ett förnyat intresse för den gamla apostoliska trosbekännelsen, och det blir allt vanligare i frikyrkan, till och med i församlingar med stor ungdomlig prägel, att denna trosbekännelse läses under gudstjänsterna, något som var relativt ovanligt förr. Allt var inte bättre förr, men den förändring vi ser i församlingarna idag mot större fokus på liturgi, ritualer och sakrament är inte odelat positiv, och det förnyade intresset för den apostoliska trosbekännelsen måste ses i ljuset av hela denna rörelse bort från väckelsekristendom till en mer utpräglad ”kyrkendom”."

Vad står ni för, KD?
- Ruth Nordström i Världen idag - "Höstens regeringskris har skakat om Sverige och det politiska landskapet har ritats om rejält. Nu rustar partierna för fullt inför extravalet. Debattklimatet blir allt hetsigare och risken är att svåra och viktiga frågor, som är värda ett konstruktivt samtal, inte får utrymme...
Skydd för livets okränkbarhet och samvetsfrihet. Två frågor som traditionellt sett är hjärtefrågor för kyrkfolket. SD vill sänka abortgränsen från vecka 18 till vecka 12 och införa en klausul i abortlagen om rätten till samvetsfrihet. Vad vill Kristdemokraterna (KD)? Man säger sig vara nöjda med nuvarande abortlag och man motsätter sig lagstiftning om samvetsfrihet med hänvisning till att "det kan lösa sig på arbetsplatsen". Tycker man verkligen att det har fungerat bra ute på arbetsplatserna för vårdpersonal som gör anspråk på samvetsfrihet?...
Martin Luther King sade en gång: "Feg­heten ställer frågan: är det säkert och tryggt? Fåfängan ställer frågan: är det populärt? Men samvetet ställer frågan: är det rätt? Och det kommer en tid då vi måste inta en position som varken är säker eller politisk korrekt och inte heller populär, men man måste ta den därför att det är rätt."


Hamas viste fram drone under militærparade i Gaza

- Norske Dagen - " Hamas viste muskler da den væpnede islamistbevegelsen markerte sin egen 27-årsdag på Gazastripen med militærparade, droneoppvisning og nye løfter om Israels ødeleggelse.
Drøyt 2.000 svartkledde, maskerte krigere fra Hamas' militære fløy, Qassam-brigadene, marsjerte gjennom gatene søndag. De viste fram bombekastere, raketter og tre eksemplarer av det som ifølge Hamas selv var langdistanseraketter....
Hamas ble grunnlagt kort tid etter at den første intifadaen brøt ut i 1987. En av Hamas' ledere gjentok bevegelsens programfestede løfte om å ødelegge Israel.
– Illusjonen som heter Israel, kommer til å bli fjernet, sa Khalil al-Hayya."

Skriv ut  
Måndag 15/12

Uppdateringen färdig!

 

Nu är projektet färdigt med att lägga om innehållet på rupeba.se på ett nytt sätt. Materialet på hemsidan har tidigare varit stort och oöverskådligt. Nu är det stort och överskådligt.

Innehållet har lagts upp som en FÖRSTASIDA och 25 påföljande sidor. Vi hoppas att det nu kommer att vara lättare att orientera sig på sidan.

Gå in på innehållsförteckningen HÄR och klicka dig lite runt och se allt som finns på hemsidan.

Skriv ut  
Söndag 14/12

Tidig söndagsmorgon på Jelöy den 14 december 2014

 
Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet


Söndag igen. Och inte vilken söndag som helst. Det är den tredje advent.

Veckan har varit relativt lugn. Rut och jag har haft ett antal vägledningssamtal med löjtnanter på olika platser i landet, men vi har fått sova i våra egna sängar hela veckan. Vi har mött fantastiska officerare under veckan. Jag blir ödmjukt imponerad, även om ödmjukhet kanske inte är det starkaste draget i min personlighet. Men jag jobbar med saken. Eller, rättare sagt, Herren jobbar med saken.

Vi har också tagit färjan över Oslofjorden för att ha ett möte på Frelsesarmeen i Tönsberg. Förutom att jag predikade om advent, Jesu tillkommelse, så sjöng vi duett och spelade kornett och piano. Jag spelar fortfarande kornett, men det händer oftast då vi besöker en kår där det inte finns någon hornmusikkår i grannskapet.

Läs mer på sidan 2.

Skriv ut  
Söndag 14/12

Nyhetsflödet söndag den 14 december

 

Berättelserna för tron på Jesus vidare
- Åke Hällzon i Hemmets Vän - "Ni som läser Hemmets Vän vet att jag flera gånger skrivit om den svenska skolans lite ansträngda förhållande till tro och kyrkor. Skolan får inte förkunna, menar Skolverket – i alla fall inte en kristen förkunnelse. På orter där skolavslutningar firats i den lokala kyrkan i generationer var det ett tag tal om totalförbud. Barnen kunde hellre önskas God Jul i en gymnastiksal. Bra då att förutvarande skolminister Björklund hann förtydliga riktlinjerna innan sommaren: Det ska vara fullt tillåtet för en skola att även fortsättningsvis både samlas i kyrkan och sjunga julpsalm om Jesus."

Nu tar vi upp kampen mot växande kristen tolerans gentemot främlingsfientlighet
- Stefan Swärds blogg - "Jag har senaste veckan haft en särskild kontakt med pingstpastorn i Gävle Sven-Gunnar Hultman och Livets ords tidigare kommunikationschef Magnus Dahlberg. Vi är lika bekymrade över växande tolerans i kristna kretsar för främlingsfientlighet och SD:s svartmålning av invandring och invandrare, en svartmålning som vi menar är främlingsfientlig i sig, att detta alltmer tolereras i kristna kretsar, inte minst i pingstkarismatiska och mer strikt bibeltroende kretsar.
Vi har därför skrivit ihop en gemensam debattartikel, och vår ambition är att försöka få minst 200 frikyrkopastorer att stå med som undertecknare. Vi kontaktar nu ikväll nyckelpersoner i samfunden för att börja samla underskrifter."


2015 - Uppryckelse och Vedermöda
- Bloggen "Jesus kommer snart" - " Varje enskilt tecken, varje profetisk händelse, och Guds Andes vittnesbörd talar gemensamt om en enda sak: Jesus kommer snart tillbaka. Vi blåser i basun, och ropar högt till den som vill höra:
”Gör dig redo, för han kommer! Gör upp med synd och världslighet, för han kommer! Överlåt ditt liv på nytt i hans hand, för han kommer!
Budskapet om brudgummens återkomst går ut i denna tid. Vi lever i den sena midnattstimmen, och Herrens profetiska klocka slår snart tolv. Natten är på väg, då ingen människa mera kan verka."


Kvarglömda kryckor vittnar om Boltzius böner

- Eva Ruderstam i Inblick - " Kring sekelskiftet var Fredrik August Boltzius välkänd i hela Norden. Människor vallfärdade till hans stuga utanför Karlstad för att få förbön för sina sjukdomar – och se Gud gripa in. I hans gamla hem finns nu mängder av hjälpmedel som människor lämnat kvar när de blivit friska.
Idag är det inte många som känner till Fredrik Boltzius. Men Pernilla Kans från Karlstad är ett undantag. Hon har skrivit en uppsats på Karlstads Universitet om Boltzius liv. Som grund har hon mängder med brev som människor har skickat till honom."

Skriv ut  
Söndag 14/12

Kallad att följa Jesus (1 Pet 2:21)

 

"Det är vad ni har kallats till, ty också Kristus led, för er skull, och gav er ett exempel för att ni skall följa i hans fotspår." (1 Pet 2:21)

Detta handlar om vår kallelse. Kristus led och gav sig själv för oss. Vår kallelse är att ge oss ut för andra.

Det förkunnas idag på många platser ett må-bra-evangelium. Där tänker man att en bra predikan gör att människorna mår bättre efter predikan än då de kom till gudstjänsten.

Meningen med mitt liv är inte att jag ska må bra. Jesus kom inte till jorden för att han skulle må bra. Han kom för att rädda världen och friköpa människor från synd, elände och ett meningslöst liv. Vi är kallade att följa Jesus. Vi är kallade att rädda människor från synd, elände och ett meningslöst liv.

Då vi gör det blir våra liv meningsfulla. Och då vi förstår att vi är här för ett uppdrag och att följa Jesus, får vi leva meningsfulla liv, och det är inte otroligt att vi mår bra då vi förstår det.

Dagens manna: Kallad att följa Jesus

Skriv ut  
Vecka 50
Den dagliga bibelläsningen 8 - 14 december

Måndag 8/12 - Upp 6 - Slaktad för Guds ords skull
Bibeltext - Minikommentar - Studiefrågor

Tisdag  9/12 - Upp 7 - Tvättade kläder
Bibeltext - Minikommentar - Studiefrågor

Onsdag 10/12 - Upp 8 - De heligas böner
Bibeltext - Minikommentar - Studiefrågor

Torsdag 11/12 - Upp 9 - Eld, rök och svavel
Bibeltext - Minikommentar - Studiefrågor

Fredag 12/12 - Upp 10 - Ont i magen
Bibeltext - Minikommentar - Studiefrågor

Lördag 13/12 - Ps 145 - Berätta om Guds storhet
Bibeltext - Minikommentar

Söndag 14/12 - Ps 146 - Lova Herren!
Bibeltext - Minikommentar

Läs mer om bibelläsningsplanerna på rupeba.se 
HÄR..
Skriv ut  
Vecka 50
Den dagliga bibelläsningen 8-14 december 


Måndag 8/12 - 1 Krön 28 - En faders råd
Bibeltexten - Minikommentar

Tisdag 9/12 - 1 Krön 29 - Offergudstjänst

Bibeltexten - Minikommentar

Onsdag 10/12 - 2 Krön 1 - Vad ber du om?

Bibeltexten - Minikommentar

Torsdag  11/12 - 2 Krön 2 - Guds Tempel
Bibeltexten - Minikommentar

Fredag 12/12- 2 Krön 3 - Salomo började bygga

Bibeltexten - Minikommentar

Lördag 13/12 - 2 Krön 4 och 5
2 Krön 4 - En dyrbar port
Bibeltexten - Minikommentar
2 Krön 5 -  Herrens härlighet
Bibeltexten - Minikommentar

Söndag 14/12 - 2 Krön 6 - Herren håller vad han lovat
Bibeltexten - Minikommentar

Läs mer om bibelläsningsplanerna på rupeba.se HÄR..

Skriv ut  
Lördag 13/12

Rörd statsminister

 

Norges statsminister Erna Solberg blev rörd till tårar då hon besökte Frälsningsarméns Gatehospital i Oslo under Gatehospitalets 10-årsjubileum. (Gatehospital=Gatusjukhus för dem som lever på gatan). Statsministern uttryckte att hon är väldigt glad att det finns en plats som denna i Oslo.

Läs mer från norska DAGEN på sidan 14.
Läs mer om Gatehospitalet HER.

Skriv ut  
Lördag 13/12

Nyhetsflödet lördag den 13 desember

 

Fredspriset sätter fokus på hädelselagarna
- SEA:s hemsida - "”Det är idealism att tro att regeringen helt avvecklar hädelselagen just nu.” Det sa Asma Jahangir, pakistansk människorättskämpe, tidigare FN:s särskilda rapportör för religionsfrihet och en av årets Right Livelihood-pristagare (också känt som det alternativa Nobelpriset) på ett seminarium vid Utrikespolitiska institutet i Stockholm. Hennes landskvinna Malala fick i veckan Nobels fredspris, vilket också sätter fokus på Pakistans hädelselagstiftning då även hon har anklagats för att häda mot Islam."

Ökade medel till trossamfunden
- Världen idag - "I stället för en sänkning, får trossamfunden ett ökat statligt stöd på 14 miljoner kronor i nästa års budget. Det står klart efter fredagens sammanträde i kulturutskottet.
– Regeringen hade för avsikt att under ett antal år närmast halvera stödet till trossamfunden. Men vi har höjt det. Så istället för att skära ner 7 miljoner kronor redan nästa år, så har vi lagt till 14 miljoner kronor, säger Lars-Axel Nordell (KD) till Världen idag."


Tack Jesus, äldre iranska paret får stanna i Sverige
- Stefan Swärds blogg - "Jag är så tacksam. Ett äldre iranskt par med anknytning till vår församling i Stockholm, vars barn flydde till Sverige för en del år sedan, därför att de hade övergivit islam och blivit kristna, de får uppehållstillstånd i Sverige. Svenska myndigheterna har varit fast beslutna att utvisa dem, trots att vi så tydligt påvisat att det är livsfarligt för detta äldre par med barn, barnbarn och barnbarnsbarn i Sverige, att utvisas till Iran. Det äldre paret har trots aktivt liv som muslimer hela livet, och starkt engagemang i den lokala moskén, närmat sig kristen tro genom barnen och barnbarnens vittnesbörd. Mannen blev döpt i vår församling för något år sedan."

Skriv ut  
Lördag 13/12

En tydelig regi

 

Från Jostein Nielsens blogg (på norska):

Sist mandag forrettet jeg i en begravelse. Soldaten som var forfremmet til herligheten hadde levd et langt og rikt liv og han etterlater seg et flott Jesus-sentrert vitnesbyrd.

Jeg har forrettet i mange begravelser, men jeg tror aldri jeg har opplevd at noen har hatt en så sterk regi av sin egen begravelse. I dokumentet han skrev for mange år siden, var begrunnelsen at det var naturlig for ham å gjøre det fordi han visste at døden ville komme en dag. Derfor ble hele seremonien preget av det som var det viktigste for ham minne familie og venner om: Guds nåde!

Läs mer HÄR...

Skriv ut  
Fredag 12/12

"Bibeln" på Stadsteatern

 
Foto: Markus Gårder (DN)

Antita Goldman i Dagens Nyheter:
"Herregud, vilka unkna klichéer...
I Stadsteaterns uppsättning ”Bibeln” finns inget av denna intimitet, detta uppbrott mot en gammal ordning, detta samtal. Bibelns stora befrielse-epos om slavarna som lämnar Egypten för Friheten och som inspirerat generationer av förtryckta folk och främst bland dem USA:s svarta, blir på Stadsteaterns scen till en fruktansvärt skrämmande och blodig resa under en nyckfull och allsmäktig sektledare, ledd av en lagisk och blodtörstig Gud. Och så vidare. Så kan man förstås läsa Bibeln, men det är en moralistisk och platt läsning som mycket påminner om den som Humanisterna kommer dragandes med i sin fundamentalistiska och grunda religionskritik.
Om Stadsteatern i sin stora satsning på att introducera Bibeln för en modern publik finner det meningsfullt att presentera Gud/Förste ärkeängeln som en skrämmande, oberäknelig, svart skata med underlig fasettstämma – en hopplös uppgift för den underbara och rutinerade skådespelerskan Gunilla Röör – så kan man ha invändningar om hur meningsfullt detta är för en publik som kan antas knappt ha kännedom om vår civilisations grundtext och i en tid när religionen spelar en allt starkare roll i vår värld och behovet av insikt och samtal om religion och gudsbild är mer pressande än det kanske någonsin varit i modern tid."  Läs mer HÄR


Läs också Johan Hiltons recension:
Helig skrift på högvarv blir utan liv
”Bibeln” på Stockholms stadsteater är en vandring från skapelsen till korsfästelsen på tre timmar. Ingen och alla står i centrum, tycker en besviken Johan Hilton. Läs mer HÄR

Skriv ut  
Fredag 12/12

Nyhetsflödet fredag den 12 december

 

Är pastorn tjänsteman eller tjänstegåva?
- Sven Nilsson i Hemmets Vän - "Ett ledarskap i församlingen måste ha en kontinuitet över tiden som kommer av en profetisk medvetenhet om vägen och målet. Pastorn måste kunna stå emot felaktiga anspråk och kunna uthärda och ta sig igenom kriser som alltid följer av att församlingen befinner sig på ett andligt stridsfält på liv och död. I allt detta kan man inte falla tillbaka på en formell teologisk utbildning. Det måste finnas ett kallelsemedvetande i förhållande till Kristus själv och en övertygelse om att vi inte är ute i egen sak – ”Jag förkunnar inte mig själv utan Jesus Kristus: han är herre, och jag är er tjänare för Jesu skull.” (2 Korinthierbrevet 4:5)
Det är dags att utbe oss tjänstegåvorna i deras fullhet. Det är endast genom dessa som församlingen kan växa och stå emot det andliga inflytandet från en gudsfrånvänd kultur och tidsanda."


Ny lag i Krim kan tvinga kyrkor stänga
- Dagen - "Efter det att Krimhalvön i mars annekterades av Ryssland har de nya myndigheterna slagit ner på alla företeelser som kan kopplas till Ukraina.
Det har inte minst drabbat de församlingar som ingår i ukrainska samfund och kyrkor. Den ukrainska ortodoxa kyrkan har fråntagits kontrollen av flera församlingar och biskopen i Krim har fått sitt hem nerbränt. Flera katolska präster har också tvingats att lämna halvön.
De lokala myndigheterna kräver att alla kyrkor på Krim r­egistrerar sig på nytt hos dem senast den första januari 2015. Fem religiösa organisationer har hittills försökt, bland annat pingstvänner, protestanter och en muslimsk grupp, men de har nekats rätten att göra det. Myndigheterna vill att kyrkorna först ska klippa banden till de ukrainska samfunden och i stället ansluta sig till ryska organisationer, men ett sådant steg kan tolkas som att kyrkorna erkänner Rysslands rätt till Krim."

Skriv ut  
Torsdag 11/12

Nyhetsflödet torsdag den 11 december

Historiens största invasion
- Bength Gustafsons blogg - "Lika säkert som vi vet, att Jesus kom hit till jorden för första gången, lika säkert vet vi, att Jesus kommer hit till jorden för andra gången. Första gången kom Jesus som ett litet barn, född av en ung jungfru, Maria, i ett stall i det lilla och mänskligt sett obetydliga och föraktade Betlehem i Israel. Få människor kände till det som hände där och då, trots att det var noggrant annonserat under flera århundraden. Ett av de största miraklerna i vår historia var ett faktum – Inkarnationen – Gud blev människa.  Därför firar vi jul. Vi firar Jesu födelsedag. Det kan vara på sin plats att påminna varandra om detta i dessa dagar.
När Jesus kommer till jorden för andra gången, då kommer inte endast några få att känna till det. Alla kommer att SE och VETA att Jesus kommer, oavsett var men lever och bor i världen. Jesus kommer till Jerusalem, till den stad som är i hela världens fokus, och som är Israels suveräna huvudstad och som kommer att bli hela världens erkända och hyllade huvudstad. Då kommer inte Jesus som ett litet och hjälplöst barn, utan som Konungarnas Konung och Herrarnas Herre. Jesu återkomst till jorden är minst lika väl annonserad som då han kom för första gången, men nu med den skillnaden, att den informationstekniska utvecklingen (IT) har nått sådana höjder, att den kan vara med och ”visualisera” Jesu återkomst till världens alla nationer och platser."


TV4 opererar in chip i handen
- Apg29 - "Chip opereras in i handen i direktsändning på TV4.
Profetian uppfylls. Bibeln talar om att detta ska ske i den sista tiden under Antikrist.
På nyhetsmorgon opererade Chai Maibert, tatuerad med nazistsymbol, in chip i högra handen på två av TV4:s medarbetare.
Detta är ett oerhört talande klipp då Peter Jihde och Sara Aasum Hultberg låter chipmärka sig i högerhanden i direktsändning.
Bibeln talar om att människorna under Antikrist ska ta emot ett märke på högra handen eller på pannan.
Vi ser här att propagandan som förbereder folks sinnen till att acceptera detta pågår för fullt."


Guds centrifugalkraft
-  Jonas Hallabro i Efter Kristus - "Vi behöver få tillbaka missionsperspektivet på vårt eget land. Sverige är ett missionsland där den överväldigande majoriteten av befolkningen ännu inte är lärjungar till Jesus eller del av en kristen församlingsgemenskap. Det har visat sig att nyplanterade församlingar med fokus på mission har bäst framgång i att aktivera varje medlem att nå dem som ännu inte är en del av den kristna gemenskapen. Idag finns det ett stort behov av fler livskraftiga och relevanta församlings-gemenskaper över hela vårt land och i synnerhet i våra större städer. Nyetablering ska inte ses som kritik eller konkurrens till det redan etablerade utan bör fungera som ett komplement och en positiv katalysator till allt det goda arbete som redan görs i våra kyrkor och missionshus.
Vår omgivande kultur har drastiskt förändrats och blivit post-kristen. Detta utmanar oss att med nödvändighet tänka nytt kring mission. Nu finns möjligheter men det krävs omvändelse. Mission är inte en aktivitet som vissa håller på med i kyrkan. Nej, mission hör till kyrkans grundläggande identitet och har sin grund i Guds väsen. Gud är relation i sin treenighet och till Guds väsen hör att sända och att bli sänd. Mission kan ses som ett utflöde ur Guds väsen. Mission är en centrifugalkraft som går från Fadern till Sonen och från Jesus vidare till oss."


Vårdnadsbidraget blir kvar
- Världen idag - "Regeringens besked var att det skulle slopas. Men på tisdagen fastställde riksdagens socialförsäkringsutskott att vårdnadsbidraget blir kvar.
- Det är mycket glädjande att valfriheten för familjen nu får vara kvar, säger Roland Utbult (KD).
Socialdemokraterna och Miljöpartiet deklarerade tydligt att de vill ta bort vårdnadsbidraget. Men i alliansens budgetförslag fanns det med. Regeringspartierna har också försökt använda frågan för att locka främst Folkpartiet, som ideologiskt är emot bidraget, till samarbete.
Men försöket misslyckades och alliansens budget vann som bekant omröstningen i riksdagen. Och på tisdagen fastställdes det i Socialförsäkringsutskottet att kommuner även framöver ska kunna betala ut eller införa vårdnadsbidrag."
Skriv ut  
Torsdag 11/12

Stort i Guds ögon (1 Pet 2:20)

"Vad är det för berömvärt i att tåligt ta emot hugg och slag när ni har felat? Men om ni står ut med att misshandlas när ni har gjort rätt, då är det något stort i Guds ögon." (1 Pet 2:20)

Här talas det om två slags lidanden. Lidande när vi gjort fel och lidande då vi gjort rätt. Utöver dessa två finns det naturligtvis andra slags lidanden. Till exempel lidande som vi kan drabbas av genom sjukdom eller olyckor, som varken beror på att vi gjort fel eller rätt.

I lidandet som kommer av att vi har gjort något fel, något brottsligt eller att vi avsiktligt skadat någon annan, finns inget berömvärt.

Däremot lidande som kommer av att vi gjort något rätt är stort i Guds ögon. Det kan vara att vi står upp för vår tro på Gud eller Bibeln, att vi försvarar den som mobbas, att vi vågar stå upp emot det som är politiskt korrekt om det politiskt korrekta står emot Gud. 

Dagens manna: Stort i Guds ögon
Skriv ut  
Torsdag 10/12

Vi bygger om hemsidan!!

 

Vi håller på att bygga om på hemsidan rupeba.se.

Det som började som en enkel blogg har utvecklats till en webbtidning, och det har under åren blivit mycket material lagrat på rupeba.se, och ibland kan det kanske vara svårt att hitta den information man önskar på sidan.

Innehållet kommer i framtiden att läggas ut på ett antal sidor under FÖRSTASIDAN. Vi hoppas att det ska hjälpa dig att orientera dig på sidan. Här är ett smakprov på hur det kommer att se ut. Det kommer att bli lite fler än 20 sidor i webbtidningen. Du kan klicka dig fram för att få en försmak. Arbetet beräknas vara färdigt före årsskiftet.


FÖRSTASIDAN
(Uppdateras dagligen) - HÄR
Sidan 2 - Aktuella inlägg, kommentarer (Uppdateras dagligen) - HÄR
Sidan 3 - Nyhetsflödet (Uppdateras dagligen) - HÄR
Sidan 4 - Bibelskolan (Uppdateras sporadiskt) - HÄR
Sidan 5 - Mannakorn - Minikommentarer till varje kapitel i hela Bibeln - HÄR
Sidan 6 - Anteckningar från den dagliga andakten (Uppdateras de flesta dagar) - HÄR

Sidan 7 - Bloggpredikningar (Uppdateras sporadiskt) - HÄR
Sidan 8 - Om Dagboken - små tankar för märkvärdiga dagar - HÄR
Sidan 9 - Bibelläsningsplanen - HÄR
Sidan 10 - rupeba Webb-TV (Uppdateras sporadiskt) - HÄR
Sidan 11 - rupeba Webb-radio (Uppdateras sporadiskt) - HÄR

Sidan 12 - rupeba in English - HÄR
Sidan 13 - Daily devotions in English (Uppdateras dagligen) - HÄR
Sidan 14 - rupeba på norsk - HÄR
Sidan 15 - Dagens Andakt på norsk (Uppdateras dagligen) - HÄR

Skriv ut  
Onsdag 10/12

Nyhetsflödet onsdag den 10 december

 

Förändra budgetlagen
- Stefan Swärd i Världen idag - "Det är ett betydande politiskt kaos i Sverige just nu. Som kristna är det viktigt att komma ihåg att vi har vårt medborgarskap i himlen. Vi hör till Guds rike, och Kristus är vår konung. Som kristna måste vi kunna leva under olika politiska system. Kristna församlingen växte ursprungligen fram under ett system av despotisk diktatur, och i denna motvind var kyrkan segrande och framgångsrik. Det är viktigt att vi har vår trygghet i Kristus och i Guds ord, och inte rycks med i den oro och i de konflikter som pågår i samhället.
Det är bra att vara lite sansad i den situation som har uppkommit. Sverige har haft ett ovanligt stabilt politiskt system under många år, med ett i en internationell jämförelse mycket stort socialdemokratiskt parti och ett stabilt borgerligt alternativ, förr med tre partier, sedan 23 år tillbaka med fyra partier. Även om vi är ovana vid majoritetsregeringar har regeringar i minoritet kunnat regera med ett stort mått av stabilitet."


Ryssland kommer att agera militärt
- Holger Nilsson i Flammor - "I det profetiska ordet finner vi att Ryssland kommer att agera militärt i den yttersta tiden. Vi kan nu ha sett början på detta.
Vi har tidigare i olika artiklar varnat för utvecklingen i Ryssland. Det som har hänt i år visar att varningarna varit befogade. Ryssland kommer att i den yttersta tidens händelser vara en militär stormakt. Utifrån den positionen kommer Ryssland att utmana till krig mot Israel. Detta finns profetiskt beskrivet i Hesekiel, kapitel 38 och 39. I dessa kapitel beskrivs detta som Gogs krigståg. I den beskrivning som där ges angående anfallet på Israel, beskrivs angriparna i Hes. 38:15: ”Du skall komma från ditt land längst uppe i norr...” Rakt upp längst i norr utifrån Israels position ligger Ryssland. Att detta kommer att ske i den yttersta tiden framgår än tydligare, i en engelsk bibelöversättning: ”in the latter days.” Hes. 38:8"


Vekkelsen i Iran fortsetter med uforminsket styrke! (På norska)

- Bjørn Olav Hansens blogg - "Se nøye på bildet! Og en gang til!
Det er hentet fra Iran, og viser dåp i en elv. Den kolossale vekkelsen som berører landet har slett ikke minsket, tvert om. Og det til tross for den kraftige forfølgelsen. Ved siden av Kina er Iran det landet som opplever den største vekkelsen. Den teller nå mer enn en million mennesker. De fleste har kommet til en levende tro på Jesus de siste årene."

Skriv ut  
Tisdag 9/12

 

 

GT14 - Bibelns tillkommelse
GT14 - Här kommer det fjortonde avsnittet i höstens bibelskola om det Gamla Testamentet.
Avsnittet handlar om Bibelns tillkomst.

HÄR   kan du ladda ned det trettonde kapitlet i pdf-form. GT14
HÄR   kan du ladda ned en översikt över det Gamla Testamentet
HÄR   kan du läsa mer om höstens bibelskolekurs


Skriv ut  
Tisdag 9/12

Nyhetsflödet tisdag den 9 december

 
Vänsterpartiets kommunistiska rötter jämfört med SD som kallas ”nyfascister”
- Stanley Sjöberg i Webbkyrkan - "Kristdemokraternas förre partiledare Alf Svensson gav mig en bok att läsa inför julhelgen. Det är en bok om de brott mot mänskligheten som skett under 1900-talet under kommunistiska regimer. Titeln är ”Martyrernas tid”.
Mellan 75 miljoner och ett hundra miljoner (100 000 000) människor avrättades av kommunistiska regimer under 1900-talet. Kommunisterna hade inget förbarmande med bönder, inte heller intellektuella människor. Kristna församlingspräster avrättades, kyrkorna revs och människorna levde i skräck . Det var värre under kommunismen än det någonsin har varit under någon islamistisk regim.
Vänsterpartiets tidigare partiledare i Sverige beundrade kommunismen i Sovjet och hyllade Mao Tse Tung- De försvarade de röda khmererna och nonchalerade det som hände av brutalt förtryck överallt där denna typ av socialism härjade."
 

”Abortfestivalen skojar bort svåra etiska frågor”
- Anna E. Nachman på SVT opinion - Kommentar med anledning av RFSU:s Abortfestival där de utlovar film, glögg och popcorn: "Av någon anledning blir abortförespråkare nervösa så fort man vill nyansera abortdebatten. Håller deras argument inte att synas i sömmarna?
Kanske inte. Deras två starkaste – att kvinnan har rätt att bestämma över sin egen kropp och att fostret inte är livsdugligt – är tveksamma.
Vi kallar det "fri abort" men varför är den bara fri i 18 veckor? Kan kvinnor inte ta ansvar för sina aborter helt och fullt? Måste vi över huvud taget ha en lagstiftning? I Kanada får kvinnor göra abort när och hur de vill – ändå är antalet aborter per capita betydligt lägre än i Sverige.
Eller finns det kanske en hälsovinst med att sänka abortgränsen till tolv veckor? Man fattar ett snabbt beslut och står fast vid det i stället för att vela i oändlighet och göda ett växande klot av ångest.
Och apropå livsduglighet: Är aborträtten förverkad den dag man uppfinner en superkuvös som håller embryon vid liv? I dag gör man vid synnerliga skäl abort till och med vecka 22 – samtidigt kan för tidigt födda i samma vecka räddas till livet."


Gav en miljon til Frelsesarmeen

Från julgryteinsamlingen i Norge:
- Dagbladet - "Tidligere denne uka mottok frelsesarmeen i Kristiansand én million kroner i gave fra en giver som vil være anonym, skriver Fædrelandsvennen.
- Gaver får vi alltid, men ikke så store beløp som denne, såvidt jeg kjenner til, sier kaptein i Frelsesarmeen, Kolbjørn Ørsnes til Dagbladet.
Den anonyme giveren ønsker ikke noe oppmerksomhet rundt seg selv, men har gitt gaven for å støtte Frelsesarmeens arbeid for de svakeste i samfunnet.
- Vi har snakket med giveren om det, som sa at vi godt kunne fortelle hvor mye vi hadde fått, men personen ønsker egentlig ikke mer fokus på saken enn det. Vi er selvfølgelige takknemlige for gaven, sier Ørsnes til Dagbladet."

Skriv ut  
Tisdag 9/12

Med Gud för ögonen (2 Pet 2:19)

 
"Den som härdar ut i oförtjänta lidanden därför att han har Gud för ögonen, han gör något stort." (1 Pet 2:19)
 


Här följer några verser om oförtjänt och förtjänt lidande. I denna vers talas det speciellt om att lida med "Gud för ögonen".


Tänk om vi kunde låta våra liv styras av att vi har Gud för ögonen. Inte bara i lidande, utan i allt vad vi gör. Då vi talar och då vi är tysta. Då vi arbetar och då vi vilar. I alla livets situationer. Jag är säker på att våra liv skulle göra ett stort intryck på vår omgivning om vi bara kunde leva med Gud för ögonen.

Dagens manna: Med Gud för ögonen

Skriv ut  
Måndag 8/12
Köp böckerna på ´Handels´ webbutik - Klicka HÄR

Du kan också köpa böckerna direkt från oss. Beställ på info@rupeba.se. Pris inklusive porto: Dagboken 195:-  Gåvoboken 150:-  Förlåtelseboken 150:-   Läs mer om böckerna HÄR

Skriv ut  
Måndag 8/12

Nyhetsflödet måndag den 8 december

 

”Ingen verksamhet kan byggas på annat än förtroende”
- Världen idag - "Den senaste veckan har pensionsavtalen på Livets ord diskuterats flitigt i olika sammanhang. På onsdagskvällen gav sig församlingens pastor Joakim Lundqvist därför återigen ut på Facebook för att svara på de frågor som uppstått.
– Förtroende bygger på öppenhet, närhet och lyhördhet, säger han till Världen idag.
Som Världen idag tidigare har berättat har de fem ursprungliga ledamöterna i Livets ords styrelse beslutat om ett förmånligt pensionsavtal med församlingen. Avtalen innebär att de fem personerna vid sin pension får en ersättning som motsvarar 100 procent av den slutliga lönen fram till 75 års ålder. Därefter trappas lönen ner till 75 procent av lönen, vilket sedan gäller livet ut.
Vad var syftet med pensions­avtalen?
– Besluten fattades ju långt före min tid och jag var därför inte med i resonemangen kring dem. När jag nu har försökt skaffa mig en tydligare bild av ursprungstanken, verkar den ha varit att detta skulle ses som lön för att pionjärerna i arbetet skulle fortsätta att aktivt arbeta i Livets ord efter pensionsåldern. Från det perspektivet framstår själva grundtanken som mer rimlig, även om andra problemställningar kvarstår."


Håller hyckleriet i svensk kristenhet på att nå smärtgränsen?
- Tommy Dahlmans blogg - "Håller hyckleriet i svensk kristenhet på att nå smärtgränsen? Turbulensen efter att SD fällde regeringens budget för några dagars sedan har nog inte lämnat någon människa oberörd. De senaste dagarna har alla känslor kommit på en och samma gång. Ilska, hämndgirighet och affekt. Allt detta har jag så gott jag har kunnat försökt att bemöta efter att jag tydligt har påpekat att tystnadsblockaden mellan SD och de andra partierna bör upphöra. Och med det menar jag inte att SD inte har lika stor rätt att tala som alla andra partier i kammaren. Det trodde jag inte skulle behöva sägas. Återkommer om distinktionerna dessa emellan.
Ett parti som i en demokrati har röstats fram till att i parlamentarisk ordning vara tungan på vågen kan man inte och får man inte ignorera. Sveriges framtid står på spel och det är de förtroendevaldas skyldighet att inte köra fast Sverige i ett politiskt dödläge. Detta kan lösas genom att antingen bryta blockpolitiken eller genom att få till en dialog med SD. Något tredje alternativ finns inte inom relevant räckvidd, såsom jag ser det. Allt detta skulle kunna vara intressant att fördjupa sig i. Men det finns något annat som har bekymrat mig de senaste dagarna: Nämligen skrymteriet!"


Kommentar om kristen SD-debatt
- Stefan Swärds blogg - "Jag sitter nu på mitt hotell i Lima Peru, och äter frukost. Och läser om kristen SD-debatt, bra ledare av Jaktlund i DAgen. FAcebookinlägg av STanley Sjöberg m.m. Ett inlägg av Tommy Dahlman spekuleras det om, man bör nog inte dra för stora slutsatser förrän Tommy har preciserat sig.
Jag vill bara göra några förtydliganden. Det är stor skillnad att tala med, och förhandla med.
I min roll som statsvetare och konsult följer jag hela tiden svensk politik. Jag menar att Sverigedemokraterna är en del av politiska etablissemanget. Det är inte så att inte någon talar med dem. De har en av talmansposterna i riksdagen. De deltar i alla TV-debatter som alla andra partier. De har en egen dag i Almedalsveckan som alla andra partier. Det finns en ständig kontakt mellan SD och övriga partier, genom att de möts i riksdag och andra beslutande församlingar. SD deltar konstant i politiska diskussioner och samtal som pågår på många olika arenor. T.ex. i Almedalsdiskussioner om politiken deltar alla riksdagspartier inklusive SD."

Skriv ut  
Söndag 7/12

Tidig söndagsmorgon i Frufällan

                                 Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Söndag igen, och den här söndagsmorgonen vaknar vi upp i Frufällan. Jag återkommer till det.

Den gångna veckan har det varit start för julgrytorna i Norge. Kåren i Moss har tre julgrytor ute varje dag. Redan första dagen var det mer än 10.000 i två av grytorna. Den tredje ställdes inte ut förrän dagen efter. Naturligtvis är Frälsningsarméns julgrytestart något som uppmärksammas i ortspressen över hela landet. I Moss Avis kunde man läsa ett stort uppslag.

Läs mer HÄR

Skriv ut  
Söndag 7/12

Nyhetsflödet söndag den 7 december

 

En renässans för värdefrågor
- Kjell O. Lejon på Claphaminstitutes hemsida - "I USA finns en stor och viktig väljargrupp som kallas ”value voters”, väljare som främst röstar utifrån sina grundläggande kristna värderingar. Kanske kan vi kalla dem ”värderingsväljare”. Till dessa räknas ”born again” (pånyttfödda) evangelikala och katoliker.
Opinionsundersökningar visar att dessa politiskt står närmare det republikanska än det demokratiska partiet. I en undersökning utgjordes denna grupp av 77 miljoner personer. Även om procentsatsen republikanska röstande bland evangelikala väljare som helhet var betydligt högre, så röstade likväl i presidentvalet 2012 endast 40 procent (drygt 30 miljoner) av dessa ”värderingsväljare” på den republikanske kandidaten, mormonen Mitt Romney, medan 20 miljoner röstade för Obama."


Sveriges abortlag 40 år – uppmärksamma Livets söndag 3:e advent! 

- SEA:s hemsida -  "Guds församling har både ett mandat och en plikt från Gud att stå för människovärdet och för sanningen, även när det är obekvämt och särskilt i turbulenta tider. Snart är det 40 år sedan den nuvarande abortlagstiftningen började gälla och varje år utförs mellan 35 000 och 38 000 aborter. Detta är en tragedi, både för barnet som aborteras, kvinnan som går igenom aborten, och mannen som oftast står tyst bredvid.
Det säger Stefan Gustavsson, generalsekreterare för Svenska Evangeliska Alliansen, inför tredje advent den 14 december då Livets söndag firas."


Fira skolavslutning i kyrkan som en del av vårt kulturarv
- Hemmets Vän - "Så här i början av december är det antagligen snart dags för att mediediskussionen om skolavslutningarnas vara eller icke vara i kyrkor ska komma igång. Den har pågått i flera år, artikel på artikel har skrivits och frågan har debatterats i såväl radio som tv.
Den avgående regeringen förtydligade att det inte ska vara en regelrätt gudstjänst, men att det är ok att svenska skolbarn går till den närbelägna kyrkan och sjunger Den blomstertid nu kommer eller När juldagsmorgon glimmar.
Frågan är på pappret ganska enkel. Vår skola är icke konfessionell – och därmed ska inte gudstjänster vara ett obligatoriskt inslag i undervisningen. Man kan inte utkräva av alla landets skolbarn att de ska delta i syndabekännelse, trosbekännelse och nattvard. Självklart inte. Men Sverige är också sedan 1 000 år ett kristet land, korset pryder vår flagga, landets regent måste vara av den lutherska tron (vi har religionsfrihet för alla utom för honom eller henne) och den kristna kyrkan, läran och tron är en väsentlig del av vårt kulturarv. Det går inte att förstå Sverige, dess särart och historia, om man utelämnar kyrkans roll. Därmed är det rimligt, att som en del av landets kulturarv, fira skolavslutningar i kyrkan."

Skriv ut  
Söndag 7/12

Om underordnande (1 Pet 2:18)

 

"Ni som är slavar, underordna er era herrar, lyd och respektera dem, inte bara de goda och hyggliga utan också de orättvisa." (1 Pet 2:18)

Då vi läser denna vers i vårt sammanhang och i vår kultur kanske de "herrar" det talas om kan vara arbetsgivare, ledare i församlingen eller andra former av ledare som vi kan ha.

Det står inte att vi ska underkasta oss. Det står att vi ska underordna oss. Vi kanske tycker att vi har ledare på arbetsplatsen eller ledare i församlingen som inte alls förtjänar vår respekt eller vårt underordnande.

Om vi får en ny kårledare eller en ny ledare i församlingen så uppmanas vi att respektera dem till och med innan de haft tid att göra sig förtjänta av vår respekt och vårt underordnande. Vi kommer att möta ledare som aldrig kommer att göra sig förtjänta av vår respekt eller vårt underordnande. Budskapet är klart: Respektera och underordna er dem i alla fall.

Dagens manna: Om underordnande

Skriv ut  
Vecka 49
Den dagliga bibelläsningen 1-7 december

Måndag 1/12 - Upp 1 - Älskad och friköpt
Bibeltext - Minikommentar - Studiefrågor

Tisdag  2/12 - Upp 2 - Det dolda mannat
Bibeltext - Minikommentar - Studiefrågor

Onsdag 3/12 - Upp 3 - En öppen dörr
Bibeltext - Minikommentar - Studiefrågor

Torsdag 4/12 - Upp 4 - Han som inte förändras
Bibeltext - Minikommentar - Studiefrågor

Fredag 5/12 - Upp 5 - Gör din röst hörd
Bibeltext - Minikommentar - Studiefrågor

Lördag 6/12 - Ps 143 - Som ett törstigt land

Bibeltext - Minikommentar

Söndag 7/12 - Ps 144 - Saligt är det folk som har Herren till sin Gud
Bibeltext - Minikommentar

Läs mer om bibelläsningsplanerna på rupeba.se 
HÄR..

 

Skriv ut  
Vecka 49
Den dagliga bibelläsningen 1-7 december

Måndag 1/12 - 1 Krön 21 - Uppeggad av Satan
Bibeltexten - Minikommentar

Tisdag 2/12 - 1 Krön 22 - Vart vänder du ditt hjärta?
Bibeltexten - Minikommentar

Onsdag 3/12 - 1 Krön 23 - Vem sköter lovsången hos dig?
Bibeltexten - Minikommentar

Torsdag  4/12 - 1 Krön 24 - Ordning i Guds hus
Bibeltexten - Minikommentar

Fredag 5/12- 1 Krön 25 - Lovsjungande profeter
Bibeltexten - Minikommentar

Lördag 6/12 - 1 Krön 26 - Sköta Guds angelägenheter
Bibeltexten - Minikommentar

Söndag 7/12 - 1 Krön 27 - Guds löfte

Bibeltexten - Minikommentar

Läs mer om bibelläsningsplanerna på rupeba.se
HÄR..
Skriv ut  
Lördag 6/12

Nyhetsflödet lördag den 6 december

 

Även alkohol i små mängder är skadlig
- Svenska Dagbladet - "Påståendet att måttligt drickande skyddar mot hjärt- och kärlsjukdomar är helt och hållet en myt. Den slutsatsen drar forskare bakom en ny och fördjupad internationell undersökning som idag presenteras på Medicinska riksstämman i Stockholm.
Alkohol kan vara gott och trevligt, men det går inte att påstå att det är bra för hälsan. Det är det inte hur mycket eller lite vi än dricker, säger Sven Andréasson, professor i socialmedicin och överläkare vid Beroendecentrum i Stockholm....
Forskargruppen menar att man nu kan slå hål på påståendet att lätt eller måttlig konsumtion av alkohol skulle ha en skyddande effekt mot hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes eller andra sjukdomar. I 30-40 år har det annars från en del forskarhåll hävdats att ett måttfullt alkoholintag minskar risken för hjärtinfarkt, medan den är förhöjd inte bara om man konsumerar stora mängder utan också om man helt avstår från alkohol."


Högt spel på Livets Ord
- Hemmets Vän - "Att en så framgångsrik och stor kristen organisation ändå vågar riskera
sitt förtroende genom att för sina medlemmar dölja generösa
pensionsavtal är ett högt spel, skriver Åke Hällzon."


SKR:s uppmaning: Be för Sverige
- Världen idag - "Be för Sverige och det parlamentariska läget på söndag. Den uppmaningen riktar nu Sveriges kristna råd, SKR, till kristenheten, efter ett möte på torsdagen.
– När vi möttes i de kyrkofamiljer som ingår i SKR så var det liksom ingen diskussion om vad vi skulle göra. Vi känner den oro som hela Sverige gör just nu, och vår naturliga respons är att vända oss uppåt och be, säger Kjell Larsson, missionsföreståndare för Svenska alliansmissionen, till Världen idag."

Skriv ut  
Lördag 6/12

Hvordan kan jeg vise at jeg forstår?

Från Jostein Nielsens blogg:

Selv om det finnes lag på lag av åndelige sannheter i Johannes-evangeliet som forutsetter vilje til å grave i dybden, er det ikke de "dype" sannhetene Jesus fokuserer på etter at han hadde vasket føttene til disiplene. Da han hadde satt seg ved bordet sa han til dem:
«Forstår dere hva jeg har gjort for dere?»
Joh 13:12b

Faren med å avdekke lag for lag slik jeg gjør når forsøker å grave meg ned i Johannesfortellingen, er at den sannheten som ligger helt oppe i dagen blir oversett, og i dette tilfellet er det «det øverste laget» Jesus spør om disiplene har forstått.

Läs Mer HÄR

Skriv ut  
Lördag 6/12

Älska dina trossyskon (1 Pet 2:17)

 

"Hedra alla, älska era trosbröder, frukta Gud och ära kejsaren." (1 Pet 2:17)

 Vi får fyra uppmaningar i denna vers. Uppmaningarna går i fyra riktningar. Mot alla, mot våra trosbröder, mot Gud och mot kejsaren. Kejsaren får representera den världsliga makten för oss. Och uppmaningarna handlar om att hedra, älska, frukta och ära.

Jag tänker speciellt på mina trosbröder, eller trossyskon idag. En del av dem kan vara lätta att älska. Dem vi naturligt tycker om. Andra kan ibland vara riktigt besvärliga att älska. De kanske uppför sig på ett sätt som är långt ifrån älskvärt. 

Men vi är kallade att älska dem oavsett. Jesus förväntar sig att vi ska älska varandra:
"
Detta befaller jag er: att ni skall älska varandra." (Joh 5:17)
"Mitt bud är detta: att ni skall älska varandra så som jag har älskat er." (Joh 5:12)
Det handlar inte bara om att acceptera dem. Vi ska älska dem. På samma sätt som Jesus älskat oss!

Kyrkofader Tertullianus berättar från 200-talet e.Kr. från Nordafrika, att man sa om de kristna: "Se, hur de älskar varann".

Det var tydligen inte läran hos de första kristna som imponerade på omvärlden. Det var deras inbördes kärlek.

Dagens manna: Älska dina trossyskon

Skriv ut  
Fredag 5/12

Frank Mangs profetiska budskap

 

Tidigare publicerat i Flammor:

Frank Mangs behöver inte någon närmare presentation. Han är en av de mest välkända predikanter som Norden har haft. Några år innan han fick hembud gick han ut med ett budskap, med en stark profetisk dimension till svensk kristenhet.
Det är ett allvarligt budskap som vi gör klokt i att ta till våra hjärtan. Vi publicerar det här med en förhoppning att det skall leda till ett andligt uppvaknande:

"Det hände en ganska tidig morgon för en del år sedan. Utan att tända lampan drog jag upp rullgardinen och slog mig ned vid skrivbordet. Ute var det grådager. Egentligen tänkte jag inte på någonting. Utan fanns bara till och lyssnade till det stilla böneljudet från mitt väsens innersta. Då hände det. Helt plötsligt såg mitt inre öga en väg.


Inte en körväg och inte heller en stig. Det var närmast någonting som liknande en bättre promenadväg på några meters bredd. Nej, det var ingen andesyn. Jag var inte i trans eller hänryckning, utan alldeles klarvaken. Och ändå såg jag vägen så tydligt och klart att jag närhelst jag vill alltjämt kan se hela bilden framför mig. Jag ser den just nu. Jag såg att vägen började vid en trång port och visste att den slutade i härlighetens värld. Men av det målet såg jag ingenting. Jag såg bara porten och början av vägen.

Läs mer HÄR

Skriv ut  
Fredag 5/12

Nyhetsflödet fredag den 5 december

 

Är sex kejsarens nya kläder?
- Anna Aronsson och Anne-Berit Ekström i Hemmets Vän. Artikelförfattarna är Fellows vid Claphaminstitutet - "Hur får man en relation att hålla? Det är den fråga som ungdomar allra mest önskar information om, enligt undersökningen UNGKAB09. Självfallet skall vi ha en god sex- och samlevnadsundervisning i skolorna, men vi behöver också ett starkare fokus på relationer. Även regeringens framtidskommission slår fast att goda och varaktiga familjerelationer har stor betydelse för barns uppväxtvillkor, och att det är ytterst viktigt att prioritera aktiva insatser för att stödja stabila familjerelationer....
Den svenska läroplanen kräver att skolans personal skall arbeta för ”individens fostran till rättskänsla, generositet, tolerans och ansvarstagande”. Det är en utmärkt, men svåruppnåelig målsättning. Och för att nå det målet är det kanske inte nödvändigt att använda enbart RFSU:s material om sex och samlevnad, där vi saknar mycket av just samlevnaden. Så vår fråga kvarstår: Det som vuxenvärlden skickar med våra ungdomar på vägen till vuxenlivet, leder det verkligen dit vi önskar?"


Riskerar jag att förlora mina vänner om jag tänker så här…
- Stanley Sjöberg i Webbkyrkan - "Jag måste få säga det jag funderar över just nu. Kanske några vänder mig ryggen. Riskerar jag att förlora mina vänner? Men jag kan inte hålla tyst.
Det är viktigt att ha en öppen dialog med Sverigedemokraterna! Det är fel att utestänga ett parti som representerar så stor andel medborgare i vårt land, på grund av deras åsikter. Man kan vara upprörd, markera avståndstagande från åsikter, men det är djupt olyckligt att nonchalera, inte vilja diskutera i sakfrågor som är aktuella."


Var du än är – var där med hela dig!
- Tommy Dahlmans blogg - "Var du än är – var där med hela dig! Det har alltid funnits många åskådare på jorden. Och visst kan det vara frestande för oss alla att bli åskådare i storsamhället. Spelar det verkligen någon roll vad jag gör? Är det ändå inte politikerna och de multinationella societeterna som bestämmer hur som helst? Just här är det frestande att bli cynisk, missmodig och allmänt uppgiven. Tyvärr är dessa beteenden symptomatiska för stora delar av vårt samhälle. Mellan det stora som vi inte förmår att göra och det lilla vi inte vill göra är risken stor att vi ingenting alls gör.
Ett studium i Matt kap 25 där Jesus beskriver människorna som fick olika antal talenter avslöjar för oss vem det är som egentligen går förlorad. Det är åskådaren som går förlorad.
Det kan vara en överrumplade och rent av en obehaglig tanke som träder fram ur texten för oss. Lathet i kärlek är en allvarlig synd och blir faktiskt straffad i nivå med aktiv ondska."

Skriv ut  
Fredag 5/12

Fri att tjäna Herren (1 Pet 2:16)

 

"Var fria människor, men missbruka inte er frihet till att göra det onda, utan var tjänare åt Gud." (1 Pet 2:16)

 

Jesus kom till jorden för att befria människor. Han var sänd av Fadern för att fullgöra ett bestämt uppdrag. Jesus säger: "Han har sänt mig att förkunna befrielse för de fångna och syn för de blinda, att ge de förtryckta frihet" (Luk 4:18).

Jesus var själv fri att fullgöra sitt uppdrag, eller låta bli. Ingen tvingade honom. Han gav sitt liv av fri vilja. Jesus säger om sitt liv: "Ingen har tagit det från mig, jag ger det av fri vilja. Jag har rätt att ge det, och jag har rätt att få det tillbaka" (Joh 10:18)

Genom Jesu död på korset köpte Jesus oss fria från synd och skuld. Genom att Jesus sände den Helige Ande på pingstdagen blev vi fria från fruktan och vi blev fria att tjäna Herren i glädje och i den Helige Andes kraft. 

Dagens vers betonar att vi är fria människor. Men det ligger ett ansvar i att vara fri och vi uppmanas att inte missbruka vår frihet.

I den karismatiska väckelsen på 1970-talet brukade vi sjunga: "Fri, fri, min ande är fri, Jesus har köpt mig fri. Fri att sjunga, fri att dansa, fri att prisa hans namn"

Vi är fria att använda vår frihet till att låta Jesus vara Herre i våra liv. Fria att tjäna honom. Att inte använda denna frihet är också att missbruka den.

Dagens manna: Fri att tjäna Herren

Skriv ut  
Dagboken
Skriv ut  
rupeba

 

Skriv ut  
Dagens andakt
18 december

”Johannes sade: Mästare, vi såg en som drev ut demoner i ditt namn och försökte hindra honom, eftersom han inte följde dig som vi. Men Jesus sade till honom: Hindra honom inte. Den som inte är emot er, han är för er."
( Luk 9:49-50)

Andakt:
Dagens bibelord säger att om man inte är aktivt emot så är man för. Det finns ett bibelord som tycks säga det rakt motsatta mot dagens bibelord. Det är när Jesus i Matteusevangeliet 12:30 säger ”Den som inte är med mig är emot mig, och den som inte samlar med mig, han skingrar”. Här säger Jesus att den som inte aktivt är för honom, är hans motståndare och är en destruktiv och skingrande kraft. Om man inte är aktivt för, så är man emot. Skillnaden mellan de båda bibelorden ligger i vem bibelorden handlar om. I det ena fallet handlar bibelordet om Jesus själv, i det andra om hans lärjungar. Inför Jesus måste varje människa ta aktivt ställning. Har man inte gjort ett aktivt ställningstagande för, är man automatiskt emot. När det gäller oss lärjungar däremot, är det inte så viktigt om människorna tar ställning för eller emot oss. Vi ska inte försöka hindra andra, även om deras metoder skiljer sig från våra, om de inte följer Jesus på samma sätt som oss. Vi kan inte förvänta oss medhåll från alla, men inför Jesus måste varje människa själv, bestämma sig för att säga ja till honom, annars är man emot honom.

Bön:
Herre, hjälp mig idag att säga ja till dig. Hjälp mig att aktivt samla med dig, så att jag inte är med och skingrar dem som du en gång kallat.

  


Förlåtelseboken
 
Läs mer om boken HÄR... 

 

 
Skriv ut  
Tipsa rupeba.se
Det händer oftare och oftare att vi får mejl med tips på artiklar som någon tycker skulle uppmärksammas på rupeba.se.

Du är också välkommen att skicka dina förslag till info@rupeba.se.
- Det kan vara artiklar som skulle passa in på Nyhetsflödet
- Det kan vara saker du tycker vi borde skriva om
- Det kan också vara inlägg som du själv vill göra

Sitt inte bara och tänk "det här borde flera läsa". Se till att de får läsa det också.

Skriv ut  
Bibelläsningsplan 2014

Klicka på bilden!

Läs mer om bibelläsningsplanerna på rupeba.se HÄR...

Skriv ut  
Jesus ska komma tillbaka

Del 1:  Som en tjuv om natten - Klicka HÄR...

 Del 2:  Uppenbarelsebokens budskap - Klicka HÄR...

Del 3:  Tidens tecken - Klicka HÄR...

 

Skriv ut  
Himmel och helvete
Serien om himmel och helvete kan du läsa här
Skriv ut  
rupebas böcker och skrifter

Böcker och skrifter av Rut och Peter Baronowsky

Dagboken - små tankar för märkvärdiga dagar
- på svenska
- på engelska
- på norska

Gåvoboken - du är rikare än du tror

Förlåtelseboken - du kan bli fri!

e-böcker

Det nya livet
- bibelsamtalsmaterial
Tolkningsboken
- har ska man tolka Guds ord?
Bibelstudier från Hebreerbrevet
 
Bibelstudier från Apostlagärningarna
Bibelstudier från Efesierbrevet

Du kan beställa böckerna i AFFÄREN

Skriv ut  
Gåvobokrn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Läs mer HÄR

Skriv ut  
Annons

 

 

 

 

På goda grunder
Fem år med Claphaminstitutet i samhällsdebatten. Läs mer

Skriv ut  
One
Skriv ut  
Emerging Church
Skriv ut  
Kyrkoårets texter
Skriv ut  
Det nya livet

Bibelstudiematerialet - Det nya livet 
är nu färdigt och finns att beställa under knappen "Böcker och skrifter".
I digital form (pdf-fil) är materialet gratis.

Du kan beställa materialet i AFFÄREN

Skriv ut  
Gratistjänster

Dagens andakt finns nu att tillgå:
-Som skärmsläckare
-Som RSS feed
-Som Facebook-applikation
-Som inlägg på din hemsida
Du kan ladda ned filerna under knappen "Undervisning"

Skriv ut  
Bönekammaren

Ibland kan det kännas skönt att ha någonstans att gå med sitt böneämne eller tacksägelseämne.
Att lämna det ifrån sig, dela det med någon eller få hjälp i förbön av andra som läser det.
Välkommen till bönekammaren.

"När du ber, gå då in i din kammare, stäng dörren och be sedan till din fader som är i det fördolda. Då skall din fader, som ser i det fördolda, belöna dig" (Matt 6:6)

Skriv ut  
Webring
Skriv ut  
Maries blogg
Marie Willermarks blogg. Frälsningsarméns ledare i Sverige. Klicka för att komma till bloggen
Skriv ut  
Webbkyrkan

Besök Webbkyrkan med Stanley Sjöberg

 

Skriv ut  
Stefan Swärds blogg

 

Skriv ut  
Följ mig! (Jesus)
Skriv ut  
På väg..
Skriv ut  
Vägen vidare
Skriv ut  
Upp till försvar
Skriv ut  
Senaste nytt

Nyheter från Nyhetsportalen.se

Skriv ut  
Gud och sex
Skriv ut  
Evangelium

Evangelium på alla språk (nästan)
Sammanställning av evangeliet på väldigt många språk. Klicka HÄR och sedan vidare med hjälp av flaggorna.

Skriv ut  
De fem Tjänstegåvorna
Skriv ut  
Böcker

Vill du sälja våra böcker på kårens/församlingens bokbord eller privat?
Du får 10-20% rabatt. Läs mer HÄR...

Skriv ut  
Tugga långsamt
Läs mer HÄR...
Skriv ut  
Installera rupebas verktygslist

Nu kan du installera rupebas verktygsfält till din PC: Tryck på verktygslisten för att komma till installationen. 
- I verktygslisten har du ett sökfält för Google. 
- Du kan på RSS-knappen se de senaste rubrikerna från rupeba.se utan att gå in på sidan. 
- Du kan själv välja vad du vill ha med på verkstygslisten. Det finns massor av alternativ att välja på.

Skriv ut  
   
    Copyright by Rupeba