Webbtidningen  rupeba.se  

 
Skriv ut  
den 1 oktober 2014
Onsdag 1/10

Vill du sälja våra böcker?

Du får 10-20 % rabatt!

Vill du sälja våra böcker på kårens/församlingens bokbord.
Eller köpa privat för att ge bort eller sälja. Du får blanda hur du vill. Vi bjuder på fraktkostnaden.

Köper du 10 böcker får du 10% rabatt

Köper du 20 böcker får du 20% rabatt

(Om du köper något däremellan, t.ex. 16 böcker, får du 16% rabatt.)

Mejla till info@rupeba.se och tala om hur många böcker och vilka du vill köpa.
Dagboken kostar 150:-, Gåvoboken kostar 120:-, Förlåtelseboken kostar 120:-
Du kan läsa mer om böckerna HÄR...

Skriv ut  
Onsdag 1/10

Nyhetsflödet onsdag den 1 oktober

 

 

Gud och sex: Sambo – varför inte?
- Olof Edsinger i Efter Kristus - "I två artiklar har vi nu stannat upp inför det som är kärnan i den bibliska äktenskapssynen: att utifrån instiftelseorden i Första Moseboken bli ”ett kött” och att offentligt ingå ett förbund inom vilket gemenskapen med vår man eller hustru kan blomma (se 1 Mos 2:24; jfr Matt 19:4-6).
Samtidigt har jag i många sammanhang mött argumentet att Guds ord inte alls är så tydlig när det gäller dessa saker. ”Står det verkligen i Bibeln att sex bara hör hemma inom äktenskapets ramar?”, har jag hört människor fråga. ”Och hur kan vi vara så säkra på det här med äktenskapets ingående – det finns väl inte någon äktenskapsritual vare sig i Gamla eller Nya testamentet?

Främlingsfientlighet bland kristna
- Människor och tro P1 - "Det finns en växande främlingsfientlighet bland kristna i Sverige och det går inte ihop med kristen tro. Det menar pastorn och debattören Stefan Swärd.
Stefan Swärd har väckt en het debatt bland Sveriges kristna om hur kristna bör förhålla sig till flyktingpolitiken. Hör honom debattera frågan med Daniel Forslund från den kristna tankesmedjan Aletheia." 


I mötet med Ingemar Hedenius
- Martin Helgesson på Credoakamins hemsida - "Ingemar Hedenius liv spänner över 74 år, från 1908 till 1982. Han växte upp i en läkarfamilj i Stockholm som barn till två religiösa föräldrar. Som tonåring vände han sig mot föräldrarnas ljumma förhållningssätt till tron. Samma radikalitet präglar senare hans uppgörelse med kristen tro, när han som ateist vänder sig mot vad han uppfattade som intellektuell omoral och ljumhet bland teologer och ’vanliga kristna’. Som 28-åring disputerade Hedenius i filosofi vid Lunds universitet, elva år senare blev han professor i praktisk filosofi i Uppsala. 1949 inleddes hans mest berömda period med boken Tro och vetande, som också gett namn åt en av vår tids stora kulturdebatter."


Forskere vender ryggen til kristenforfølgelser

- Kristeligt Dagblad - "Politisk korrekthed og akademisk uvilje nævnes fra flere sider som årsag til, at der aktuelt ikke er dansk forskning om forfulgte kristne i Mellemøsten.
"Kristenforfølgelser i Mellemøsten og kampen for tros- og religionsfrihed er blandt de største internationale problemer lige nu. I den danske andedam glemmer vi ofte, hvor stor en rolle religion spiller for, hvordan samfund hænger sammen. Det skal vi blive langt bedre til at forstå,"

Skriv ut  
Vecka 40
Den dagliga bibelläsningen 29 september - 5 oktober

Måndag 29/9 - 1 Tim 4 - Hur tränar man sig i Gudsfruktan?
Bibeltext - Minikommentar - Studiefrågor

Tisdag  30/9 - 1 Tim 5 - Håll dig själv ren
Bibeltext - Minikommentar - Studiefrågor

Onsdag 1/10 - 1 Tim 6 - Att vara nöjd
Bibeltext - Minikommentar - Studiefrågor

Torsdag 2/10 - 2 Tim 1 - Var inte modlös
Bibeltext - Minikommentar - Studiefrågor

Fredag 3/10 - 2 Tim 2 - Ge det vidare
Bibeltext - Minikommentar - Studiefrågor

Lördag 4/10 - Psalm 118 - Detta är dagen!
Bibeltext - Minikommentar

Söndag 5/10 - Psalm 119 - Sanningen
Bibeltext - Minikommentar

Läs mer om bibelläsningsplanerna på rupeba.se
HÄR..
Skriv ut  
Vecka 40
Den dagliga bibelläsningen 29 september-5 oktober

Måndag 29/9 - 1 Kung 1 - Befriaren
Bibeltexten - Minikommentar

Tisdag 30/9 - 1 kung 2 - Till min son
Bibeltexten - Minikommentar

Onsdag 1/10 - 1 Kung 3 - Ett lydigt hjärta
Bibeltexten - Minikommentar

Torsdag 2/10 - 1 Kung 4 - Vishet

Bibeltexten - Minikommentar

Fredag 3/10 - 1 Kung 5 - Bygga tillsammans

Bibeltexten - Minikommentar

Lördag 4/10 - 1 Kung 6 och 7

1 Kung 6 - Guds Tempel
Bibeltexten - Minikommentar
1 Kung 7 - Begåvad - till vilken nytta?
Bibeltexten - Minikommentar

Söndag 5/10 - 1 Kung 8 - Herrens härlighet
Bibeltexten - Minikommentar

Läs mer om bibelläsningsplanerna på rupeba.se   HÄR..

 

Skriv ut  
Tisdag 30/9

GT4 - Patriarktiden

 

GT4 - Här kommer det fjärde avsnittet i höstens bibelskola om det Gamla Testamentet.

 

Patriarktiden innehåller den spännande berättelsen om Abraham, Isak, Jakob och Josef. 

Patriarktiden omfattar tiden från då Abraham kommer till Kanaan och hur släkten till slut hamnar i Egypten.

 

Målning föreställande Abraham och, bland annat,
hans söner Isak och Ismael. Av József Molnár, 1850

Lås mer HÄR..

Skriv ut  
Tisdag 30/9

Nyhetsflödet tisdagen den 30 september

 

Extremism eller enhet?
- Paul Widén i Nyheter från Israel - "Israels premiärminister Binyamin Netanyahu fick utstå stark kritik från sina egna ministrar efter att han enhälligt beslutade att ingå en vapenvila med Hamas den 26 augusti i år. Den kanske mest välartikulerade kritiken kom från ekonomiminister Naftali Bennett, som bland annat sa: ”I den Islamiska statens värld, liksom i Hamas, Hizballas och PLO:s värld, finns det inga alternativ till vapenmakt och ingen förlåtelse för reträtt eller flykt från territorium. Alla de som fortfarande stöder bildandet av en palestinsk stat måste säga: jag såg, jag hade fel, jag erkänner mitt misstag”.

När familjer är olydiga mot politiker
- Lukas Berggren i Världen idag - "Politiker, inte minst på vänsterkanten, verkar hysa ett besynnerligt intresse för hur andra vuxna människor väljer att uppfostra sina barn. Exemplen där politiker försöker kringskära familjers frihet är många. Man vill styra vem av föräldrarna som är hemma, man vill bestämma vilken barnomsorgsform de ska välja och man vill fatta beslut om vilken skola de väljer. För att nämna något.
Föräldraförsäkringen har varit ett prioriterat område för statlig styrning de senaste åren. Verktygen för att styra skiljer sig aningen åt, men styras ska det minsann, både från höger och vänster. De som är mer renläriga i sin styrideologi (läs: socialistiska) använder piskan. Där är kvotering det frälsande redskap som ska få bukt med olydiga och uppstudsiga föräldrar, som inte vill fatta "rätt" beslut. De mest ortodoxa, som Vänsterpartiet, vill bestämma helt och hållet. Föräldrar ska dela 50-50, punkt slut. Om det så ska till bröstpump för att lösa amningsproblematiken."


Judarnas fasthet, karaktär och styrka i historien
- Stanley Sjöberg i Webbkyrkan - "Den terrorgrupp som kallar sig ”Islamiska Staten” och nämns i global media som IS har dessutom stöd av många inom Islam – inte alla, men ändå många. Den grymhet som tillämpas påminner om sådant som drabbat det judiska folket när makthavare planerat att utplåna judarna i deras hat mot att det finns en GUD – de har själva haft ambitionen att vara sin egen gud. Här är ett exempel ur historien om Israels folk och deras fasthet, trohet, vision och styrka.
Judar som stod fast i sin tro och övertygelse blev avrättade. Jerusalem var ockuperat och den grekiske härskaren Antiokus IV ”Epifanes” hade avsatt judarnas överstepräst i templet och insatt en falsk överstepräst, en förrädare, som mot betalning accepterade att grisar slaktades som hädiska offer i det allra heligaste. Hedniska idéer skulle ersätta heliga regler. Människan ville ersätta Gud...."


Eventyrlyst driver danske Syrien-krigere

- Kristeligt Dagblad - "Hvad får tilsyneladende velintegrerede unge, der er født og opvokset i Danmark, til at drage i hellig krig i Syrien? Eksperter i radikalisering har ikke et enkelt svar.
20-årige Hassan har afrikansk baggrund og bor i Aarhus. Inden han tog til Syrien, var han ifølge Østjyllands Politi en ung mand under uddannelse ”med et godt greb om livet”. Men for halvandet år siden begyndte han at komme i den berygtede Grimhøjmoské i Aarhus, og han blev mere og mere religiøs. Han kunne ikke længere forlige sig med at fylde hylderne op med alkohol i det lokale supermarked, hvor han havde fritidsjob. I foråret 2013 forsvandt han til Syrien. Et halvt år senere vendte han hjem, desillusioneret og med krigstraumer."

 

Skriv ut  
Måndag 29/9

Team Daniel – en förebild för vår tid

 

Webb-TV från Webbkyrkan

Stefan Gustavsson predikar om Daniel och hans vänner. Du återfinner berättelsen i Danielsboken. Daniel levde med sina vänner (team) i exil, i ett främmande land (Babylon) med en ogudaktig kultur omkring sig. Deras övertygelser sattes på hårda prov, men Gud var med dem och de litade på honom genom allt.
Stefan talar om fyra kännetecken för Team Daniel. Dessa är högst relevanta för oss som lever i en kultur som blivit allt mer gudsfientlig. I den miljö vi lever i är det lätt att välja den enklaste vägen och anpassa sig till det som är politiskt korrekt. Detta gjorde inte Daniel, utan han följde en annan väg:

  • Daniel och hans team visste vem de trodde på, vad de trodde och de agerade utifrån sina övertygelser.
  • Daniel och hans team levde nära Herren i bön.
  • Daniel och hans team lyssnade till Herrens ord.
  • Daniel och hans team höll ihop och stod inte ensamma.

Se och hör undervisningen HÄR...

Skriv ut  
Måndag 29/9

Nyhetsflödet måndagen den 29 september

 

 Pingströrelsens beryktade ökning – en chimär?
- Tommy Dahlmans blogg - "Pingströrelsens aktuella rapportering om en ökning på 1000 medlemmar faller som ett korthus i samma stund som man granskar en enda ”församling”: Hillsong Stockholm.
Hillsong i Stockholm har rapporterat till Pingsthuset att de år 2013 har 1940 medlemmar. Pingsthuset vet mycket väl att Hillsong inte praktiserar medlemskap. Det finns en inre ”cirkel” hos Hillsong som

utgör ett medlemsskap som måste finnas för att rent juridiskt få kunna existera. Hur många dessa är finns det olika uppgifter om. Men vi kan räkna med högst 20-30 personer. De övriga 1900 personerna ingår inte i någon registrering som kan överföras till Pingströrelsen såsom ”medlemmar.” Det finns följaktligen ingen redogörelse för hur många av dessa som är döpta eller hur många av dessa som är medlemmar i andra församlingar. Finns det icke döpta bland dessa 1900 personerna ( vilket det med all säkerhet gör) så har alltså Pingströrelsen redan nu en praxis som betyder att man kan vara medlem i Pingst utan att vara döpt. Och vad som är ännu besynnerliga är att vi på det här sättet accepterar att människor som inte är medlemmar i en lokal församling, helt utan deras vetskap är av pastorerna anmälda som medlemmar i en riksorganisation, i ett rikssamfund – den svenska Pingströrelsen. Kan ett sådant förhållningssättet verkligen vara en jysst och en rättfärdig metod?"

Därför samarbetar vi inte med SD

- Inblick - Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti. Visserligen säger de själva att de inte är det, men de är sprungna ur rasismen och vit makt-rörelsen, säger Anders Wallner, partisekreterare för Miljöpartiet. – Det var inte heller länge sedan människor heilade på deras möten, och nu senast under valrörelsen avslöjades en SD-politiker med hakkors som armbindel och flera andra som hetsat på olika sociala medier mot invandrare.
Inblick har ställt frågor till några av de etablerade partierna om varför de inte vill samarbeta med Sverigedemokraterna. Detta utifrån att det pågår en intensiv eftervalsdebatt angående hur SD behandlas av de övriga partierna. Tre partier valde att svara."

Bönedag för människohandelns offer
- FA:s hemsida - "Frälsningsarmén har utlyst en internationell dag av bön för de människor som runt om i världen faller offer för människohandel. På söndagen 28 september var det därför bönedag för människohandelns offer."

Sanningens irrevelans
- Nyheter från Israel - "Imorse avreste Israels premiärminister Binyamin Netanyahu till USA, där han imorgon ska hålla ett tal inför FN:s generalförsamling. Inför avresan och mot bakgrund av de senaste dagarnas djupt israelfientliga tal i FN framförda av Irans president Hassan Rouhani och PLO:s styrelseordförande Mahmoud Abbas förklarade Netanyahu att han har för avsikt att ”vederlägga förtalet och lögnerna som har riktats mot vårt land”.

FB:s Generalförsamling

Mahmoud Abbas tal i fredags var hans mest oförsonliga och besinningslösa hittills inför FN:s generalförsamling. Sommarens krig mellan Israel och terroristorganisationen Hamas beskrevs som ”en serie av absoluta krigsbrott” utförda av Israel, som Abbas anklagade för folkmord på den palestinska befolkningen i Gaza. Hamas nämndes för övrigt inte en enda gång, inte heller att terroristorganisationen avfyrade över 3800 raketer mot Israels civilbefolkning under kriget, vilket kanske mer än någonting annat sammanfattar exakt hur frånskiljt från verkligheten talet var. Abbas nöjde sig dock inte med att demonisera Israels agerande under det senaste kriget utan kallade själva utropandet av Israels självständighet 1948 för ”en historisk oförrätt som tillfogades det palestinska folket”. Det är alltså inte bara vad Israel gör (eller påstås göra): det är det faktum att Israel existerar som är grunden till all ondska enligt Mahmoud Abbas."

Skriv ut  
Söndag 28/9

Tidig söndagsmorgon vid polcirkeln den 28 september

 
Veckorevy från min personliga utkiskpunkt på livet


Förra helgen avslutades på Island och denna helg avslutas vid Polcirkeln. Det är Nordre divsjon i Norge som inbjuder till en bibelhelg på Sandvik Gästgård, inte så långt ifrån Mosjöen och Mo i Rana.

Svartisen
Vi anlände med flyg till Mo i Rana där vi hade kvällsgudstjänt på fredagskvällen. Från köksfönstret i officersbostaden kunde vi se Svartisen som är en av Norges största glaciärer.

Efter gudstjänsten i fredags körde vi i full storm ned till Sandvik Gästgård, nära Mosjöen där Nordre divisjon hade inbjudit till Bibelhelg.

Deltagarna kom från Trondheim, Orkanger, Brönnöysund, Mo i Rana, Mosjöen och Sandnessjöen. Hela lördagen var det bibelstudier och möten och nu på söndagsmorgonen blir det avslutningsmöte och därefter hemfärd.

Läs mer HÄR...

Skriv ut  
Söndag 28/9

Nyhetsflödet söndag den 28 september

 

Hetslagstiftningen hotar yttrandefriheten
- SEA:s hemsida - När en rättstat riskerar upprepa samma inskränkningar av yttrandefriheten som samhällen med totalitära drag, är man inne på en farlig väg. Detta skriver Jacob Rudolfsson sedan en man i Nyköping åtalas för att ha kritiserat en muslimsk gudstjänst.
I början av 2012 rapporterades det i internationella medier om 31-årige Alex Aan i Indonesien som skrev ”Gud finns inte” på sin Facebookstatus, vilket ledde till fängelsestraff. Efter att ha blivit anfallen av en uppretad folkmassa häktades Aan. Enligt polischefen uppfyllde Facebookuppdateringen ”kriterierna för religionskränkning, i det här fallet islam”. Den 31 januari i år släpptes Aan.
När en man i Nyköping i somras väcktes av en muslimsk utomhusgudstjänst, skrev han förargat på sin Facebook att ”det är inte normalt att vakna till en åsna som har ont i magen” tillsammans med en film av gudstjänsten. En uppretad grupp människor försökte därefter komma åt mannen. Enligt åklagaren Michael Forsberg bör dock mannens Facebookuppdatering klassas som hets mot folkgrupp, då ”det fick en enorm spridning så är det inte kritik mot religion utan rent hån”.
Att polisen fick rycka ut för att skydda mannen tycks på ett bakvänt sätt göra det ännu värre. ”Det gör att brottet heller inte bör ses som ringa”, sa åklagaren."


Bland fariséer och publikaner
- Bert Stålhammar i Hemmets Vän - För oss som varit med några år har nog årets valrörelse varit den mest otrevliga för att inte säga smutsiga valrörelse man kan minnas. Upplösningen när resultaten väl presenterades blev knappast bättre. Av de nio deltagande partierna förlorade åtta och bara det nionde vann. Dessutom då med en procentsats som chockade de flesta.
Valresultatet blev sådant att Sverige nu inte har någon beslutsmässig regering och knappast heller ser ut att få någon heller inom överskådlig framtid. Skeppet Konungariket Sverige driver utan roder och köl och utan kapten och besättning. Den ballast i form av gemensamma grundvärderingar i vårt demokratiska samhälle som fanns har kastats över bord i en valrörelse där hat, hätskhet och hot mot oliktänkande har varit frätande ingredienser. Om någon skulle tvivla på detta och på det språkbruk som dagligen har använts i försöken att komma åt dem som tänker annorlunda är det bara att gå in på nätet."


Ärkebiskopens inledningsanförande vid kyrkomötet
- Svenska Kyrkans hemsida - "Kunskapen om kristen tro har sjunkit under lång tid. Det gäller hela samhället, medlemmar som icke-medlemmar, anställda som förtroendevalda. Bristande kunskap och frånvaro av djupare reflektion över kristen tro bidrar till en ökad polarisering i kyrkan. Ett fåtal deltar i en alltmer högljudd debatt – ibland en debatt om debatten – som överröstar det kunskapssökande, insiktsfulla samtalet.
När det gäller att lära ut bönens språk, trons sånger och Bibelns berättelser kan vi inte längre förlita oss på hemmen eller samhället i stort – det är vi själva som måste göra det. Som kyrka har vi under lång tid underlåtit att hantera dessa frågor systematiskt och samordnat. Därför är det glädjande att de motioner som kyrkomötet behandlat angående undervisning och mission de senaste åren får gensvar i satsningen Dela tro – dela liv."

Skriv ut  
Vecka 39
Den dagliga bibelläsningen 22-28 september

Måndag 22/9 - 2 Tess 2 - Stå fasta
Bibeltext - Minikommentar - Studiefrågor

Tisdag  23/9 - 2 Tess 3 - Tröttna inte på att göra det som är gott

Bibeltext - Minikommentar - Studiefrågor

Onsdag 24/9 - 1 Tim 1 - Falska läror och den sunda läran
Bibeltext - Minikommentar - Studiefrågor

Torsdag 25/9 - 1 Tim 2 - Allas frälsning

Bibeltext - Minikommentar - Studiefrågor

Fredag 26/9 - 1 Tim 3 - Sanningens pelare

Bibeltext - Minikommentar - Studiefrågor

Lördag 27/9 - Psalm 115 - Ära till Gud
Bibeltext - Minikommentar

Söndag 28/9  Psalm 116 och 117
Psalm 116 - Att infria löften
Bibeltext - Minikommentar
Psalm 117 - Nåd och sanning. Igen!
Bibeltext - Minikommentar

Läs mer om bibelläsningsplanerna på rupeba.se HÄR..

 

Skriv ut  
Vecka 39
Den dagliga bibelläsningen 22-28 september

Måndag 22/9 - 2 Sam 18 - Bygga varumärke
Bibeltexten - Minikommentar

Tisdag 23/9 - 2 Sam 19 - Förlåtelse två vägar

Bibeltexten - Minikommentar

Onsdag 24/9 - 2 Sam 20 - Var har du din tillit?
Bibeltexten - Minikommentar

Torsdag 25/9 - 2 Sam 21 - Utmattad

Bibeltexten - Minikommentar

Fredag 26/9 - 2 Sam 22 - Segersång
Bibeltexten - Minikommentar

Lördag 27/9 - 2 Sam 23 - Tala Guds ord
Bibeltexten - Minikommentar

Söndag 28/9 - 2 Sam 24 - Davids synd, och min...
Bibeltexten - Minikommentar


Läs mer om bibelläsningsplanerna på rupeba.se  HÄR..

 

Skriv ut  
Lördag 27/9

Nyhetsflödet lördag den 27 september

 

Olika åsikter om SD bland kristna
- Världen idag - "Kristna bör inte uttrycka sympatier för Sverigedemokraterna, menar pastor Stefan Swärd. Man ska inte stigmatisera SD-väljare, menar Daniel Forslund på kristna bloggen Aletheia. På torsdagen möttes de i en debatt i Sveriges radios Människor och tro.
Stockholmspastorn Stefan Swärd har vid flera tillfällen gått ut hårt och kritiserat Sverige­demo­kraternas människosyn. Efter en debattartikel i tidningen Dagen nyligen, där han menade att kristna inte har något att göra i SD-ledaren Jimmie Åkessons hejarklack, har han fått både applåder och kritik. Det senare kommer bland annat från personer som står bakom bloggen Aletheia. Där har man den sista tiden i stället publicerat flera texter som problematiserar invandring och som diskuterar islam och nationalism. I en text talas det till exempel om hur kristna bör älska både sin egen och andra ”raser och kulturer”.


Både Nato och Ryssland har nu soldater i Ukraina
- Ruben Ragnarsson i Inblick - "Ryska trupper kan på två dagar invadera städer som Tallinn, Warszawa, Riga, Vilnius eller Bukarest. Det sade Vladimir Putin till Ukrainas president Pjotr Porosjenko enligt ett samtals-PM mellan Porosjenko och EU-kommissionens ordförande José Manuel Barroso.
Samtidigt som tusentals ryska soldater befinner sig i östra Ukraina för att bistå separatisterna i deras krig mot Ukraina, pågår den här veckan en Nato-ledd militärövning i västra Ukraina, med 1 300 deltagare från femton länder, bland annat från USA.
Förra veckan avslutades en marin militärövning i Svarta havet, med krigsfartyg från både Nato och länder som Ukraina, Georgien, Rumänien, Turkiet, Lettland och USA.
För drygt en vecka sedan bekräftade dessutom Ukrainas försvarsminister Valery Heletey på en presskonferens att han hade kommit överens om vapenleveranser från Nato-länder, i samband med Natos toppmöte i Wales i början av september."


Vad är godhet?
- Kristers blogg - "Den här gången tänkte jag "sända" en gammal repris. För ett och ett halvt år sedan skrev jag en artikel, där jag diskuterade godhetsbegreppet. Huvudpunkten var att vi kristna låter ateisterna definiera innebörden av ordet godhet. I stället för att gå till Bibeln, låter vi Aftonbladet bestämma hur vi kristna skall ställa oss till u-hjälp, invandring och liknande frågor (som ytterst handlar om godhet).
Kristendomen talar mycket om kärlek. Man kan säga att om man med ett enda ord skulle försöka fånga kristendomens innersta väsen så är nog ordet "kärlek" det första ord som dyker upp i tankarna. När man studerar Bibeln ingående så finner man emellertid att kärlek alltid är kopplad till ordet sanning. Kärleken kommer, om den kopplas till sanning, att verka för en bättre värld."

Skriv ut  
Lördag 27/9

Selvopplevd

Fra Jostein Nielsens blogg på norska

Det er forskjell på en konsert og et opptak av en konsert. Selv med den best tenkelige teknologien for å gjengi lys og bilde, blir det aldri helt det samme som å være tilstede der og oppleve det selv. Det magiske ved å være der når alt bare alt stemmer. Som f. eks. i Globen i Stockholm for snart fem år siden da Samuel Ljungblahd havnet på scenen sammen med Krik Franklin. 

Å se det på youtube i et dårlig opptak blir bare en skygge av det å oppleve atmosfæren i salen. Jeg skulle ønske jeg kunne si: «Jeg var der og opplevde det selv»

Les mere HER...

Skriv ut  
Lördag 27/9

Kampen mellan köttet och anden

 

Ibland kan bordsbönen kännas för lång och längtan efter att få börja äta kan då ta över. Följ den unge mannens brottningskamp mellan köttets begär och andens.

Se HÄR...

Skriv ut  
Fredag 26/9

Tidens tecken

 

Webb-TV från Webbkyrkan

"Per-Arne Imsen talar om tidens tecken med fokus på den nya världsordning som propageras för, från mäktiga håll – och dess koppling till de bibliska texterna. Nästa söndag avslutar Stefan Gustavsson denna serie, med att tala om ”Team Daniel” – hur man som individ kan leva i en ogudaktig tid.

De bibliska högtiderna har under tusentals år varit profetior om framtiden. Högtiderna som infaller på våren är alla kopplade till Jesus första tillkommelse. Jesus dog på påsken just som det lamm som under tusentals år offrades på påsken. På samma sätt är hösthögtiderna kopplade till Jesu återkomst. Symbolspråket i Basunhögtiden samstämmer med symbolerna i de bibliska texterna om tiden slut."

Se och lyssna på undervisningen HÄR...

Skriv ut  
Fredag 26/9

Nyhetsflödet fredag den 26 september

 

Frågor om pacifism i tider med krig
- Tommy Dahlmans blogg - "Frågor om pacifism i tider med krig. ISIS framfart den senaste tiden har återigen fått frågan om den kristna synen på krig att komma till frontlinjen. Frågan är särskilt komplicerad eftersom det är svårt att se hur krig kan vara förenligt med den bibliska betoning på förlåtelse och kärlek. Innebär Jesu undervisning om att vi ska vända andra kinden till och att vi ska älska våra fiender att det alltid är fel att gå ut i krig? Skulle världen ha vänt andra kinden till Hitler och försökt älska honom till kapitulation? När Osama Bin Laden beordrade attacken mot World Trade Center, borde USA har svarat med att skicka honom till Pentagon också? Eller tillåter Jesus en plats där vi både älska våra fiender och ändå, i vissa situationer, använder våld för att hindra livshotande ondska?"

Salt svarar prästerna i Oscars församling
- Olof Edsinger i Efter Kristus - "De insändare som har publicerats i Kyrkans tidning efter min artikel om rädslans kultur har med all önskvärd tydlighet illustrerat hur stark denna kultur verkligen är. Men Hans Cristian Nyströms och Gabriella Johanssons insändare (båda präster i Oscars församling) tar ändå priset. De tar verkligen i från tårna när de skriver:
    `Om inte organisationen Salt – EFS barn och unga på ett tillfredställande sätt kan visa att man möter varje barn och varje ung människa med full acceptans för hans eller hennes av Gud givna och medfödda identitet, även avseende sexuell läggning, samt också bejakar varje barns tanke och föreställning om att en dag få leva i parrelation, särkönad eller samkönad, och bejakar varje ung människas strävan efter att hitta en partner i livet, oavsett kön, menar jag att samverkan med Salt är utesluten om Svenska kyrkan vill behålla sin trovärdighet. Det måste i så fall också bli tydligt att Salt inte är en del av Svenska kyrkan.`
Jag säger bara: hej och hå! Det som dessa präster säger är alltså att hela vår identitet är gudagiven (jag som trodde att vi alla var syndare, och därmed också brustna i vår identitet), att vår sexuella identitet är medfödd (en stor del av HBTQ-rörelsen hävdar motsatsen), att alla tankar och föreställningar om framtida relationer ska bejakas (sen när blev alla våra tankar och föreställningar på detta område gudainspirerade?) och – som slutkläm – att om vi inte fullt ut böjer oss under denna nya statsreligion ska vi uteslutas ur Svenska kyrkan.
När man betänker att de åsikter som prästerna uttalar sina förkastelsedomar över faktiskt är att betrakta som självklara för åtminstone 95 % av världens kristna blir man bara ännu mer förstummad."


ISIS har bragt os tilbage til middelalderen

- Norge idag - "ISIS har bragt os tilbage tilbage til middelalderen, hedder det i en opinionsartkel som klummeskriver Oz Almog idag har i den israelske avis "Yediot Aharonot".
- Religiøs fundamentalisme er et uhyre med en tikkende, selvødelæggende tidsbombe, som vil ødelægge sig selv, skriver Almog.. Man kan se på den menneskelige kultur som en revolutionshistorie, der har overraskende forvridninger i komplottet."

Skriv ut  
Torsdag 25/9

Kamprad: "Min största rädsla är att vi ska bli nöjda"

 

 

Under den här vinjetten kommer vi med jämna eller ojämna mellanrum att ta in äldre inlägg i repris. Inlägg som är värt att sägas ännu en gång. Detta inlägg publicerades i juni 2009.

 

I söndags var Ingvar Kamprad "Sommarpratare" i radion. Han sa flera tänkvärda ord. Bland annat berättade han om sin största rädsla. Att de som arbetade inom IKEA skulle bli nöjda.
Med det menade han säkert att den stund då vi är nöjda och tycker att vi uppnått det vi ville uppnå så börjar tillbakagången.


Detta gäller för IKEA, men det gäller i lika hög grad för den kristna församlingen. Den allvarligaste domen i Uppenbarelseboken uttalas över församlingen som var nöjd och tyckte att den hade uppnått sina mål: "Du säger: Jag är rik, jag har vunnit rikedom och behöver ingenting, och du vet inte att just du är eländig, beklagansvärd, fattig, blind och naken." (Upp 3:17 FB).

Kamprad sa vidare: "Vi måste alltid försöka göra det bättre i morgon".

Varje kristen borde vara besjälad av en önskan och längtan att ständigt

-vilja leva närmare Herren
-leva ett liv som bättre behagar Gud
-kunna urskilja Guds röst mer och mer
-kunna demonstrera Guds kärlek och kraft på ett bättre sätt
-föra fler människor till Jesus

Så länge vi lever i den längtan - lever vi!

/PB

Skriv ut  
Torsdag 25/9

Nyhetsflödet torsdag den 25 september

 

Svenska kyrkan hetsar mot Israel

- Siewert Öholm i Världen idag - "Den här veckan ska vi i Sverige, och i några andra länder där Kyrkornas världsråd är representerade, be för fred i Israel och Palestina. Svenska kyrkan är en viktig partner i Kyrkornas världsråd. Merparten av övrig svensk kristenhet står utanför. Romerska kyrkan med påven Franciskus är inte heller medlem i rådet.
Att be för fred i Israel och Palestina, denna eviga konflikt, är inget konstigt. I stället rätt! Men om bönen blir som fariséens eller hycklarens, uppstår genast ett dilemma. Att de flesta av världens kristna står utanför Kyrkornas världsråd känns betryggande när man ser vad vi i våra kyrkor i Sverige uppmanas sammanfatta i vår fredsbön."


Människor flyr och kyrkor sprängs i Syrien
- Sändaren - " FN:s flyktingorgan UNHCR varnar för att flyktingströmmen kommer att fortsätta växa i takt med att våldsdåden växer och filmer med avhuggna huvuden, korsfästa män och dödade civil fortsätter att publiceras. USA och Frankrike flygbombar nu ISIS-fästen.Armeniska riksförbundet i Sverige uppger att  ISIS nu också sprängt kyrkan i Der Zor, i östra Syrien."

En antropologisk revolution
- Lukas Berggren i Världen idag - "Vi lever i en tid då synen på det mest grundläggande i tillvaron – livet, sexualiteten, familjen och äktenskapet – förändras i snabb takt. Idéer som tidigare i historien har torgförts av radikala grupper på ytterkanterna har fått fäste i kultur, media och politik, så att de framställs som politisk mittfåra. Vad verklighetens folk ute i stugorna tycker och vad svensk kulturelit tycker och förmedlar är där­emot inte alltid (eller ens ofta) synonymt...
I Sverige har den antropologiska revolutionen kommit långt, kanske längst i världen. Sett som enskildheter kan många av de förändringar som genomförts tyckas små. Och den som protesterar blir därför betraktad som bakåtsträvare. Men sammantaget är förändringarna revolutionerande. De förändrar något i grunden. De förändrar synen på människan. Sådana förändringar borde vi inte ta lätt på.
Nu lanseras till exempel förslag på insemination för ensamstående, på månggifte, på ett tredje juridiskt kön och på att barn ska kunna ha fler än två juridiska föräldrar. Förslag som passar perfekt in i den antropologiska revolutionen. Vi får säga som revolutionärerna – upp till kamp! För sanning och mänsklig värdighet."


Hamas’ krig mot Israel finansiert av Norge

- Per Arne Åkenes i Norske Dagen - "Det grove misbruket av norske penger, som har blitt avslørt gjennom Gaza-krigen, må nå få konsekvenser.
Giverlandsgruppen for Det palestinske området (AHLC) ble opprettet i oktober 1993 i etterkant av Oslo-avtalen. Gruppen har 15 medlemmer og skulle være en hjelp til å utvikle det Palestinske folket. Norge fikk lederrollen, og har beholdt den helt til nå. Det har vist seg å bli en enormt kostbar rolle for Norge. Hvert år bruker vi mer enn 800 millioner kroner på dette arbeidet, og per juni 2014 har vi bidratt med rundt 11 milliarder kroner, og totalt har giverlandsgruppen pøst inn svimlende beløp, flere titalls milliarder dollar."

Skriv ut  
Onsdag 24/9

Nu har den kommit!

 
Bilden är naturligvis arrangerad. Det är inte ens säkert att Yongi Cho vet om
att Ruts nya bok har kommit ut. Men nu vet du det i alla fall.


Nu har vi fått den från tryckeriet. Ruts nya bok "Förlåtelseboken - Du kan bli fri!". Vi har nu skickat ut boken till alla som hade förbeställt den.

Nu kan du också beställa boken. Den kostar 150:- inklusive porto, direkt hem i brevlådan. Du beställer boken genom att skicka ett mejl till info@rupeba.se och tala om att du vill beställa Förlåtelseboken. Glöm inte att skriva vilken adress vi ska skicka den till.

Du kan läsa mer om boken HÄR...

Skriv ut  
Onsdag 24/9

Nyhetsflödet onsdag den 24 september

 

En avgörande tidsperiod inför Jesu återkomst
- Bength Gustrafsons blogg - "Bibeln handlar bland annat om tre stora folkgrupper, och om vad Gud säger OM och TILL dessa folkgrupper: 1. Israel och det judiska folket. 2. Församlingen Kristi kropp. 3. Världens nationer/hedningarnas nationer. Vi kan läsa, se och följa med vad som har hänt och händer med dessa folkgrupper under historiens gång....
I min förra bloggtext skrev jag om Israel som ett avgörande tidstecken inför Jesu återkomst och jag avslutade med att nämna om en avgörande 70-årsperiod som Jesus talade om. En tidsperiod med helt avgörande händelser och skeenden i de tre olika folkgrupperna. En 70-årsperiod som började 1948, då staten Israel proklamerades. (Luk. 21:29-32. Jes. 66:8). Nu återkommer jag till denna tidsperiod."


Homofrågan ännu en gång: det blåser upp till storm i EFS
- Olof Edsinger i Efter Kristus - "I går hade vi en riktig höstdag här i Uppsala. Hård vind och massor av regn. Men även i min egen rörelse kan det vara befogat att tala om stormvarning. Orsaken till detta är det senaste numret av Budbäraren. Förutom flera mycket intressanta artiklar om förföljelsen av de kristna i Mellanöstern finner man där hela fyra (!) fullmatade sidor med debatt angående den så kallade ”homofrågan”. Alltså: hur vi som kristna ska se på och förhålla oss till utlevd homosexualitet. Även om det inte sägs av alla rakt ut, är det uppenbart att det är mina artiklar i ämnet som har triggat igång debatten."

Sveriges muslimer – ett ”missionsfält”
- Stanley Sjöberg i Webbkyrkan - "Sveriges muslimer är ”missionsfält” för ”Islamiska Staten som med fanatisk, militant vilja planerar sin globala offensiv. I Storstockholms förorter tillämpar muslimerna den metod jag haft med att ringa upp varje telefon inom ett område för att sedan ”knacka” dörr och besöka varje lägenhet med inbjudningar och undervisande material.
Jag försvarar religionsfrihet och en generös vänskap där även de inkluderas som representerar en annan tro och övertygelse. Men vi kristna som tror på Jesus och tror på Hans budskap, vi har ett ansvar."

Skriv ut  
Tisdag 23/9

GT3 - Urhistorien

GT3 - Här kommer det tredje avsnittet i höstens bibelskola om det Gamla Testamentet.

Urhistorien brukar man kalla de första fem berättelserna i Bibeln:
- Skapelsen
- Syndafallet
- Kain och Abel
- Syndafloden med Noas ark
- Babels torn.

Läs mer HÄR...

Skriv ut  
Tisdag 23/9

Nyhetsflödet tisdag den 23 september

 

Göran Hägglund – mera stringens eller avgå!
- Tommy Ddahlmans blogg - "Göran Hägglund – mera stringens eller avgå! KD gjorde sitt sämsta valresultat på 20 år. Tendensen ute i distrikten är ganska så avslöjande. I många av de regionerna man har företrädare för KD som står för en tydligare kristen profil än vad Göran Hägglund visar prov på behåller man greppet. I distrikten där man fortsätter att hålla en låg profil i värdekonservativa frågor i sin strävan att hålla sig väl med den svenska politiska korrektheten backar partiet. Utvecklingen har visat på samma resultat under alla de åren som Göran Hägglund har varit partiledare. Vilket betyder att KD åker ur riskdagen vid nästa val. Detta är ytterst bekymmersamt eftersom det parlamentariska läget i Sverige är så prekärt att det kan komma att utlysas ett extra val inom kort."

Präst avkragas för predikan om prästvigda kvinnor
- Lennart Lundberg i Kyrkans Tidning - "Komminister Olle Fogelqvist i Löftadalens pastorat, i Göteborgs stift, mister behörigheten att vara präst. Domkapitlet har funnit att en predikan han höll i augusti 2013 innebär att han brutit mot prästlöftena och att hans uttalande är grovt klandervärda.
 I predikan förklarade Fogelqvist enligt ett pressmeddelande från Göteborgs stift att de som säger ja till prästvigda kvinnor går miste om frälsningen."


Många frimurare i rättsväsendet

- Ruben Agnarsson i Inblick - " I det här numret publicerar Inblick personer inom det svenska rättsväsendet som är frimurare. Sammanställningen visar att Svenska Frimurare Orden är starkt överrepresenterade bland poliser, advokater och ämbetsutövare vid Sveriges domstolar. - Hela listan under reportaget!
Totalt finns det 674 frimurare inom det svenska rättsväsendet: poliser, åklagare, rådmän och advokater. Det innebär att omkring fem procent av Sveriges frimurare kan hittas här.
I mitten av oktober kontaktades Inblick av ett antal poliser i Uppsala som varnade för att polismyndigheten i länet styrdes av frimurare där man tillsätter andra frimurare som höga chefer. Bakgrunden var att sex av länets polischefer är med i Svenska Frimurare Orden.
Veckan efter berättade polisen Roy Riksvold i norska Hönefoss hur han stött på tre olika rättsfall som inte fått någon lösning, där det fanns frimurare på båda sidor om lagen. Upptäckten fick honom att slå larm i media.
– Det är uppenbart att uppgifterna har manipulerats i dessa exempel, sade han och varnade för att ordensbröder skyddar varandra."

Skriv ut  
Måndag 22/9

Tidig söndagsmorgon på Island den 21 september

 

                                        Veckorevy från min personliga utkikspunkt på livet

Tillbaka till civilisationen och internetuppkoppling i Reykjavik. Här kommer, något försenat, "Söndagsmorgon", som huvudsakligen handlar om helgen på Island. Ca 140 peroner var samlade från Reykavik, Keflavik och Aukureyri. En stor del av deltagarna var ungdomar.

Temat för helgen var "Genombrott" och det präglade helgen. Många sökte förbön för frälsning, överlåtelse och ny kraft.

Läs mer HÄR...

Skriv ut  
Måndag 22/9

Nyhetsflödet måndag sen 22 september

 

Viktigt att värna det öppna samhället - Stefan Gustavsson på SEA:s hemsida - "De politiska analyserna avlöser nu varandra i rasande takt. I debatten är frågan om Sverigedemokraternas framgång idag lika stor som frågan
om Stefan Löfven kommer att klara en regeringsbildning!
SD är det enda parti som haft en betydande ökning sedan förra valet. Medier och övriga partier har misslyckats i sina försök att marginalisera SD och med facit i hand är det uppenbart att isolering, rasiststämplingar, demonstrationer och avslöjanden om partimedlemmar, knappast har varit en framgång för dem som velat underminera SD. Tvärtom har agerandet snarare skapat misstro gentemot övriga partier och spätt på martyrbilden. Alla som förstår sociologi inser att yttre fiender är det bästa medlet för att sluta leden och cementera åsikter. Det behövs uppenbarligen mer än vuvuzelakonserter och slogans som ”inga rasister på våra gator” för att inte bara nå de redan frälsta."


Det kan inte vara fel att växa som kristen
- Sven Nilsson i Hemmets Vän - "En predikan bör naturligtvis över tid täcka in både undervisning, själavård och trosutmaningar till väckelse och efterföljelse. Men Ordets tjänare måste förstå vad det är att processa Ordet i den helige Ande.
”Guds ord är som dynamit; det måste utsättas för ett visst tryck för att detonera.” (Tozer) Jesus säger: ”Om ni förblir i mitt ord skall ni förstå sanningen och sanningen skall göra er fria.” Tyvärr blir vi färdiga med Ordet innan Ordet är färdigt med oss! (Johannes evangelium 8:31, 32). Men: ”Tron kommer av predikan och predikan i kraft av Kristi Ord.”  En av anledningarna till att unga människor lämnar församlingen och att medelålders inte längre ser församlingen som en miljö för personlig utveckling är, att förkunnelsen inte lyckas framställa livet i Kristus som ett livsprojekt. Jag tror att vi här kan söka anledningen till den kris som många församlingar genomgår i vår tid. En del riktar istället blickarna åt det mer institutionella hållet där man får känna sig inbäddad i en tradition och en sakramental mystik utan den personliga brottningskampen i trons liv. Det verkar som att friförsamlingar också mer och mer väljer den vägen för att göra församlingslivet mer bekvämt."


Nu är nya teologiska högskolan invigd
- Världen idag - "På fredagen invigdes Skandinavisk teologisk högskola (STH) i Katarina kyrka i Stockholm. En ny högskola med karismatisk prägel har därmed sett sitt ljus. Initiativtagaren Anders Gerdmar tror att utbildningen kommer ha en viktig funktion.
– STH är överlåtet till tre saker: bibeltro, väckelse och ett starkt liv i den helige Ande. Den kombinationen är ovanlig i den akademiska världen, men den behövs, säger den nye rektorn till Världen idag."

Skriv ut  
Fredag 19/9

Himmel eller helvete – Del 1/2

Webb-TV från Webbkyrkan

"I denna miniserie i två delar utforskar vi himmel och helvete, vad som händer när vi dör och livet efter detta. Detta är både ett mycket spännande, men också ett väldigt svårt ämne. Problemet består i att vi i detta livet har svårt att greppa något bortom vår nuvarande verklighetsuppfattning. Det blir inte lättare av att området är fullt av myter, vidskepelse och utslitna klichéer. Trots dessa svårigheter är frågorna som berörs i serien av yttersta vikt.
    - Vad händer när jag dör?
    - Finns det verkligen en fortsättning efter döden?
    - Om himlen finns, hur är då den?
    - Finns det verkligen ett helvete?
    - Vad är evighetens natur?
I denna första del kommer vi att titta närmare på vår nuvarande verklighet och vilken betydelse den har för förståelsen av dessa frågor. Vi beklagar att denna film är otextad och på engelska."

Se och hör undervisningen HÄR...

Skriv ut  
Fredag 19/9

Nyhetsflödet fredagen den 19 september

 

Oro och rädsla gav SD många röster
- Stanley Sjöberg i Webbkyrkan - "De som röstade fram Sverigedemokraterna i valet motiverades sannolikt av oro och rädsla med tanke på att så många flyktingar och invandrare är muslimer. Mer än en halv miljon människor i vårt land är nu förankrade i Koranens värderingar . Det innebär en påtaglig idékonflikt med både västerländsk humanism och djupt rotade kristna värderingar.
Många oroar sig också över att de riskerar att trängas undan i bostadsköer och bland arbetssökande. Oron gäller om den sociala omsorgen kommer att räcka till alla, när så många kommer hit i akut nöd för att få hjälp?"


SD-väljare måste mötas med samtal
- Lennart Lundberg i Kyrkans Tidning - "Både kyrkfolk och statsvetare är bekymrade över Sverigedemokraternas stora framgångar i riksdagsvalet
- ­Det är ett oroväckande valresultat som ger oss ett svårt parlamentariskt läge, säger ärkebiskop Antje Jackelén.
Andreas Johansson Heinö, statsvetare vid Göteborg och expert på nationalistiska partier håller med:
– Ett SD på tretton procent omöjliggör en höger- eller vänstermajoritet. Då måste partierna närma sig deras väljare och visa sina egna bästa svar på deras frågor."


Lågt stöd för SD bland kyrkfolket
- Samuel Teglund i Världen idag - "I SVT:s vallokals­undersökning Valu får väljare bland annat svara på hur ofta man går i kyrkan och vad man röstar på. Bland dem som går mest i kyrkan får Sverigedemokraterna bara fyra procents stöd, Socialdemokraterna och Kristdemokraterna är störst i denna grupp.
Om de regelbundna gudstjänstbesökarna fått bestämma hade Sverigedemokraterna knappt klarat riksdagsspärren, och Krist­demokraterna hade fått var fjärde röst. Det visar SVT:s Valu från i söndags. Bland dem som uppger att de går i kyrkan minst en gång i månaden får Socialdemokraterna stöd från 26 procent och Krist­demo­kraterna från 24.
Moderaterna får stöd från 14 procent av de regelbundna guds­tjänst­­besökarna, övriga partier hamnar under tio procent. Bland dem som säger att de aldrig går på en gudstjänst är Social­demokraterna störst, följt av Mode­raterna och Vänster­partiet. Krist­demo­krat­erna och Centerpartiet är minst i gruppen som aldrig går i kyrkan."


 Gud inte längre nödvändig för USA:s flygvapen
- Dagens Nyheter - "De som tar värvning i det amerikanska flygvapnet behöver inte längre referera till Gud. Efter en smärre kontrovers har försvarsdepartementets jurister bestämt att edens avslutande ”So help me God” är valfri."

Skriv ut  
Torsdag 18/9

Nu åker vi till Island!

 

Nu är vi på väg till Island och "Herhelgi". "Her" är samma ord som svenskans "här"=armé, och "helgi" betyder "helg". Så det blir tillsammans "Arméhelg".

Ämnet för helgen kan man nästan gissa att det betyder "Genombrott".

Och man kan nästan säga att helgen innebär ett genombrott. Förra året var det så få som hade anmält sig till helgen så det var osäkert in i det sista om man skulle kunna genomföra helgen.

I år är det över 140 anmälda och många av dem är ungdomar!

Vi ser fram till en spännande helg tillsammans med vännerna från Island och Färöarna.

Skriv ut  
Torsdag 18/9

Nyhetsflödet torsdag den 18 september

 

Tillslag mot kristna i Saudiarabien
- Världen idag - "Saudiska myndigheter stormade den 6 september ett hem i staden Khafji efter ett tips om att hemmet användes som kyrka av kristna. 27 personer greps skriver engelskspråkiga Saudi Gazette, som hänvisar till tidningen Alsharq.
De gripna uppges vara både män, kvinnor och barn av olika asiatiska nationaliteter. Biblar och musikinstrument beslagtogs också. Tidningen skriver att en medborgare fattade misstankar om aktiviteter i en indisk mans hus och slog larm till myndigheterna. Huset sattes då under övervakning och när en stor grupp människor sågs gå in i huset genomfördes räden."


Risk för svagare stöd för kristna värderingar
- Per Ewerts blogg - "Det kommer att ta en stund innan resultatet och konsekvenserna från det gångna riksdagsvalet hinner sjunka in hos både befolkning och partier. När det gäller situationen för församlingar och samfund finns det dock några områden där det redan på valnatten går att dra vissa förutsägelser av valresultatet.
Socialdemokraterna har av tradition stått för ett mer sekulärt tänkande än den samlade Alliansen. De har visserligen genom åren haft Broderskapsrörelsen för kristna socialdemokrater. Sedan förra valet har dessa dock nischat om sig till ”en rörelse för socialdemokrater av olika religiös tro”. Efter detta har de också i praktiken oftare företrätt muslimska intressen, snarare än kristna. Detta gör att det socialdemokratiska stödet för kristna värden och intressen under kommande mandatperiod riskerar att vara ännu svagare än tidigare."


 Efter valet 2014 – några tankar
- Kristers blogg - "Ja, så är valet över för den här gången och hela Sverige är chockat över utgången. Trots att man (lika med journalister, kulturpersonligheter, idrottsmän, politiker, korvbrödsbagare och alla andra) gjorde allt för att smutskasta och varna för Sverigedemokraterna, så fick detta parti 13 procent (12,9 om man skall vara noggrann) av rösterna i hela riket. Och inte nog med det, SD blev tredje största parti. Före valet tävlade SD med MP om vem som skulle bli det tredje största partiet och nu blev SD nästan dubbelt så stora som MP. I kväll, när jag zappade lite mellan olika tv-kanaler, var studiosofforna fulla av paneler som intervjuade olika politiker och som sedan diskuterade dessa intervjuer med olika experter. Hur kunde det gå så här?"

Skriv ut  
Arkiv
Skriv ut  
Dagboken
Skriv ut  
rupeba

 

Skriv ut  
Fredag 19/9
Hover here, then click toolbar to edit content
Skriv ut  
Dagens andakt
1 oktober

”När vi nu är omgivna av en sådan sky av vittnen, låt oss då, även vi, befria oss från allt som tynger, all synd som ansätter oss, och hålla ut i det lopp vi har framför oss. Låt oss ha blicken fäst vid Jesus, trons upphovsman och fullkomnare.”
( Heb 12:1-2)

Andakt:
Min mor blev över 90 år gammal. Hon var en riktig kämpe i Guds rike. Jag minns henne när hon samtalade med människor i nöd när jag var barn. Jag minns hennes glädje när någon kommit till tro och jag minns hennes förtvivlan när någon av dem som hon fört till Kristus avföll ifrån tron. När jag tog hand om hennes saker efter hennes död, hittade jag en devis, som hon hade klistrat fast lite här och var och hon hade skrivit upp den lilla devisen i sin telefonbok och sin almanacka. Så här stod det: Se med tacksamhet tillbaka – med mod framåt – med kärlek åt sidorna – med tro och hopp uppåt. Och det var verkligen så mor levde, ett meningsfullt liv i Herrens tjänst, där hon kunde se tillbaka på varje dag med tacksamhet. Ett liv där framtiden inte var skrämmande, inte ens när hon vandrade i dödsskuggans dal. Ett liv där andra människors väl alltid stod i fokus, och aldrig det egna jaget. Ett liv som kretsade kring en fast punkt, Jesus Kristus, som hon i tro satte allt sitt hopp till.

Bön:
Herre, tack för de människor som gått före oss och som vi fått som förebilder. Hjälp oss att se på deras liv och inspireras av dem till ett liv i helig tjänst för dig.

  


Tipsa rupeba.se
Det händer oftare och oftare att vi får mejl med tips på artiklar som någon tycker skulle uppmärksammas på rupeba.se.

Du är också välkommen att skicka dina förslag till info@rupeba.se.
- Det kan vara artiklar som skulle passa in på Nyhetsflödet
- Det kan vara saker du tycker vi borde skriva om
- Det kan också vara inlägg som du själv vill göra

Sitt inte bara och tänk "det här borde flera läsa". Se till att de får läsa det också.

Skriv ut  
Bibelläsningsplan 2014

Klicka på bilden!

Läs mer om bibelläsningsplanerna på rupeba.se HÄR...

Skriv ut  
Jesus ska komma tillbaka

Del 1:  Som en tjuv om natten - Klicka HÄR...

 Del 2:  Uppenbarelsebokens budskap - Klicka HÄR...

Del 3:  Tidens tecken - Klicka HÄR...

 

Skriv ut  
Himmel och helvete
Serien om himmel och helvete kan du läsa här
Skriv ut  
rupebas böcker och skrifter

Böcker och skrifter av Rut och Peter Baronowsky

Dagboken - små tankar för märkvärdiga dagar
- på svenska
- på engelska
- på norska


e-böcker

Det nya livet
- bibelsamtalsmaterial
Tolkningsboken
- har ska man tolka Guds ord?
Bibelstudier från Hebreerbrevet
 
Bibelstudier från Apostlagärningarna
Bibelstudier från Efesierbrevet

Du kan beställa böckerna i AFFÄREN

Skriv ut  
Gåvobokrn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Läs mer HÄR

Skriv ut  
Annons

 

 

 

 

På goda grunder
Fem år med Claphaminstitutet i samhällsdebatten. Läs mer

Skriv ut  
One
Skriv ut  
Emerging Church
Skriv ut  
Kyrkoårets texter
Skriv ut  
Det nya livet

Bibelstudiematerialet - Det nya livet 
är nu färdigt och finns att beställa under knappen "Böcker och skrifter".
I digital form (pdf-fil) är materialet gratis.

Du kan beställa materialet i AFFÄREN

Skriv ut  
Gratistjänster

Dagens andakt finns nu att tillgå:
-Som skärmsläckare
-Som RSS feed
-Som Facebook-applikation
-Som inlägg på din hemsida
Du kan ladda ned filerna under knappen "Undervisning"

Skriv ut  
Bönekammaren

Ibland kan det kännas skönt att ha någonstans att gå med sitt böneämne eller tacksägelseämne.
Att lämna det ifrån sig, dela det med någon eller få hjälp i förbön av andra som läser det.
Välkommen till bönekammaren.

"När du ber, gå då in i din kammare, stäng dörren och be sedan till din fader som är i det fördolda. Då skall din fader, som ser i det fördolda, belöna dig" (Matt 6:6)

Skriv ut  
Webring
Skriv ut  
Maries blogg
Marie Willermarks blogg. Frälsningsarméns ledare i Sverige. Klicka för att komma till bloggen
Skriv ut  
Webbkyrkan

Besök Webbkyrkan med Stanley Sjöberg

 

Skriv ut  
Stefan Swärds blogg

 

Skriv ut  
Följ mig! (Jesus)
Skriv ut  
På väg..
Skriv ut  
Vägen vidare
Skriv ut  
Upp till försvar
Skriv ut  
Senaste nytt

Nyheter från Nyhetsportalen.se

Skriv ut  
Gud och sex
Skriv ut  
Evangelium

Evangelium på alla språk (nästan)
Sammanställning av evangeliet på väldigt många språk. Klicka HÄR och sedan vidare med hjälp av flaggorna.

Skriv ut  
De fem Tjänstegåvorna
Skriv ut  
Installera rupebas verktygslist

Nu kan du installera rupebas verktygsfält till din PC: Tryck på verktygslisten för att komma till installationen. 
- I verktygslisten har du ett sökfält för Google. 
- Du kan på RSS-knappen se de senaste rubrikerna från rupeba.se utan att gå in på sidan. 
- Du kan själv välja vad du vill ha med på verkstygslisten. Det finns massor av alternativ att välja på.

Skriv ut  
   
    Copyright by Rupeba