Webbtidningen  rupeba.se  

 
Skriv ut  
den 21 december 2014
Innehållsförtecning

Innehållsförteckning för webbtidningen rupeba.se - klicka på knappen  -------------->

Skriv ut  
 

Välkommen till adventskalendern på rupeba.se. En ny lucka varje dag fram till den 24 december. Bakom varje lucka finns en e-bok att ladda ned.
Adventskalendern hittar du i vänsterspalten.

Skriv ut  
Söndag 21/12

Tidig söndagsmorgon på Jelöy den 21 december

 
Veckorevy från min personliga utkikspunkt på livet
 
Fjärde advent och julen närmar sig med stormsteg. Det har blivit en hel del julfester och julmiddagar den senaste tiden. HK i Oslo, Folkhögskolans julavslutning och personalmiddag för verskamheterna på Jelöy. Det är säkert inget fel på norsk julmat, men jag saknar riktig svensk julmat med julskinka och allt som hör till. Men det kommer väl nästa vecka.

Gårdagen ägnades åt motion. Inte min egen men andras. Vi åkte och såg på en av sönerna som spelade match i norska elitserien i innebandy.....

Läs mer på sidan 2

Skriv ut  
Söndag 21/12

Nyhetsflödet söndag den 21 december

 

Stefan Swärd bemöter kritiken
- Stefan Swärds blogg - Jag har varit utsatt för ett bombardemang av kritik från kristna som sympatiserar med SD eller vill ha en restriktiv invandringspolitik, kritiken har varit både nu i samband med vår gemensamma pastorsartikel, och i samband med min artikel tidigare i höstas om att kristna inte ska stå i Åkessons hejarklack. Jag har försökt svara på frågor i vissa fall, en har haft svårt att hinna med. Här följer ett försök att svara på vissa kritiska frågor som ställts till mig både på Twitter och här på bloggen. Detta är dock bara ett litet urval av kritiska frågor, jag klarar inte av att svara på mer"

Hur mäter vi framgång?
- Martin Alexandersson i Efter Kristus - "Men när vi kommer till församlingar så blir frågan om framgång ganska svävande. En del menar att vi inte alls ska tänka i termer som ”att mäta framgång i Guds rike”.* Andra mäter det gärna, men använder sinsemellan väldigt olika måttstockar. De kan t.ex. vara att församlingen lyckats bli 100 år, att man renoverat kyrkan, att barnverksamheten är större än i fjol, att församlingens hemsida är snyggast i stan, att Gudsnärvaron är ökad, att inga människor är besvikna på vår församling, att vår församling blir omskriven i tidningen, att vi inte minskar med lika många medlemmar per år som tidigare etcetera. Inga av ovanstående är per automatik fel – men är det vår huvudkallelse?"

Jonathan Ekman tar pause fra Livets Ord-verv

- Norske Dagen - " Ulf og Birgitta Ekmans sønn er for iden sykemeldt, og vil i 2015 verken være direktør, styreleder eller ha andre lederverv i Livets Ord.
Dette kommer frem i et brev fra stiftelsens styre som står å lese på menighetens nettsider. Et enstemmig styre har valgt andrepastor Jan Blom til styreleder i Ekmans fravær, og skolesjef Magnus Westergård til nestleder.
Livets Ord har vært kontroversielle gjennom mesteparten av sin historie. Men ytre press kan som kjent skape indre samhold, og medlemmene har vært vant med å forholde seg til kritikk utenfra. 2014 går imidlertid inn i historien som det året hvor den indre uroen har vært større enn noen gang. Den viktigste enkeltårsaken er grunnleggerne Ulf og Birgitta Ekmans overgang til Den katolske kirke. Så kom også opplysningene om den gunstige tjenestepensjonsordningen som de opprinnelige fem styremedlemmene hadde bevilget seg selv, uten at menigheten visste om dette.
"

Skriv ut  
Vecka 51
Den dagliga bibelläsningen 15-25 december

Måndag 15/12 - Upp 11 - Två vittnen
Bibeltext - Minikommentar - Studiefrågor

Tisdag  16/12 - Upp 12 - Anklagad?

Bibeltext - Minikommentar - Studiefrågor

Onsdag 17/12 - Upp 13 - Vilddjurets märke

Bibeltext - Minikommentar - Studiefrågor

Torsdag 18/12 - Upp 14 - En ny sång
Bibeltext - Minikommentar - Studiefrågor

Fredag 19/12 - Upp 15 - Alla folk skall tillbe
Bibeltext - Minikommentar - Studiefrågor

Lördag 20/12 - Ps 147 - Guds ord
Bibeltext - Minikommentar

Söndag 21/12 - Ps 148 - Du får vara med
Bibeltext - Minikommentar

Läs mer om bibelläsningsplanerna på rupeba.se 
HÄR..

 

Skriv ut  
Vecka 51
Den dagliga bibelläsningen 15-21 december 


Måndag 15/12 - 2 Krön 7 - Eld från himlen
Bibeltexten - Minikommentar

Tisdag 16/12 - 2 Krön 8 - Ser du målet?

Bibeltexten - Minikommentar

Onsdag 17/12 - 2 Krön 9 - När drottningen av Saba fick höra ryktet...

Bibeltexten - Minikommentar

Torsdag  18/12 - 2 Krön  10 - Vi skördar det vi sår
Bibeltexten - Minikommentar

Fredag 19/12- 2 Krön 11 - De lyssnade på Herrens ord
Bibeltexten - Minikommentar

Lördag 20/12 - 2 Krön 12 - Att överge Herrens undervisning
Bibeltexten - Minikommentar

Söndag 21/12 - 2 Krön 13 - Herren vår Gud
Bibeltexten - Minikommentar


Läs mer om bibelläsningsplanerna på rupeba.se  HÄR..

Skriv ut  
Lördag 20/12

William Booth i Stockholm

Från den engelska sidan:

Två citat från General William Booths besök i Stockholm 1899. Citaten är hämtade från ett möte för officerare och underofficerare. Läs mer på engelska på sidan 12

Skriv ut  
Lördag 20/12

Nyhetsflödet lördag den 20 december

 

372 frikyrkopastorer skrev under Stefan Swärds upprop om invandringen.....
- Stefan Swärd i Världen idag - "Vi bör som kristna och som kyrkor vara goda föredömen och aktivt hjälpa flyktingar, verka för integration med mera. Detta kan vi göra på många sätt som kyrkor, vi kan ordna språkundervisning, vi kan hjälpa till med myndighetskontakter, vi kan använda kyrkor och kyrktomter för övernattning, vi kan dela ut mat, vi kan hjälpa till och starta företag som kan anställa flyktingar med mera. Vi gläds åt alla initiativ som tagits av kristna församlingar för att hjälpa både flyktingar och EU-migranter.
Att hjälpa människor i närområden har vi kyrkor ägnat oss åt i alla tider, men det utesluter inte att ha en generös flyktingpolitik på hemmaplan. Även Sverige kan bli ett närområde om Ryssland får större maktambitioner. Om vi då vill och kan ta emot många fler flyktingar än i dag, varför kan vi då inte ta emot mera långväga flyktingar i dag?
Vi behöver vara en opinionsbildande röst i samhället för att värna om generositet och tolerans. Att hjälpa människor på flykt är bland det viktigaste vi kan göra. I en valrörelse där invandring och flyktingar av vissa krafter bara kommer att framställas som ett stort problem, där ska vi höja rösten i protest."


... och Tommy Dahlman förklarar varför han inte ville skriva på
- Tommy Dahlmans blogg - "Vi har en generös invandrarpolitik i Sverige och den ska vi fortsätta att verka för. Men som kristen förkunnare kunde jag inte skriva under med mitt namn, av flera skäl. Jag vädjade även till de två artikelförfattarna att tänka igenom vissa formuleringar för att trygga innehållet så mycket som möjligt. Men artikeln var inte förhandlingsbar trots att jag fick beskedet att jag var den enda som hade haft synpunkter. Det vill säga att det inte hade varit någon större byråkrati för Hultman och Swärd om de hade stannat upp och filat till någon formulering här och där.  Det fanns nämligen gott om tid till detta.
Jag hänvisar även till teologen Mikael Karlendal som skriver en mycket tänkvärd blogg om samma ämne. http://www.mikaelkarlendal.se/uncategorized/varfor-jag-inte-skrev-under-och-ar-glad-for-det/#more-1611
Nu i efterhand är jag glad för att jag inte skrev på. Det blev nämligen vad jag befarade, en debatt om debattartikeln. Jag ifrågasätter inte författarens ambition, goda vilja och rättfärdighetspatos. Dessa bröder slår med all säkerhet mig med hästlängder vad det gäller dessa egenskaper. Men idag har jag bara känt en matthet över malplaceringen av detta upprop. På alla sociala medier samt andra tidningar som har uppmärksammat artikeln ägnar man nästan ingen tid åt innehållet av artikeln utan man debatterar nu huruvida artikeln var en ”sågning” av Göran Hägglunds senaste utspel kring immigration och integration."


Helnykterhet är alltid rätt
- Ingvar Nilsson i Sändaren - "Det är dystert att konstatera att alkoholen alltmer trängt in i de kristna gemenskaperna de senaste decennierna.
Denna nedmontering av gamla etiska råmärken har redan fört många tillbaka till förnedring och misär, som bara den kan förstå som genomlevt dem. Det finns berättelser om unga kristna som för första gången i sitt liv blivit bjudna på alkohol i kristen gemenskap. Med den påföljden att man tappat tron, utvecklat missbruk och kommit helt vilse i livet.
Borde inte vi kristna i stället vara goda föredömen, inte minst för våra barn och ungdomar i alla samanhang. Vill vi verkligen att de som kommer i kontakt med kristen gemenskap ska mötas av samma berusningskultur som många kommer ifrån? I stället för anpassning till samhällets alkoholkultur och utifrån den kunskap vi har beträffande alkoholens skadliga följder borde det enda självklara vara att hålla rent från alkoholhaltiga drycker i våra kyrkor."

Skriv ut  
Lördag 20/12

"För fett hår"

 

Hassan ringer till affären för att få byta en flaska shampoo. Lyssna till dialogen på sidan 2

Skriv ut  
Lördag 20/12

Hvem er denne mannen?

 

Från Jostein Nielsens blogg:

Jeg liker godt å bli bedre kjent med gode mennesker enten det skjer ved å treffe dem og dele fellesskap med dem, eller ved å lese deres biografier. Men - det er også interessant å prøve å forstå mennesker som har forårsaket mye vondt. Derfor var det med interesse jeg i 2006 kastet meg over biografien til Josef Stalin. Hvem var denne mannen?

Da vi reiste fra Chisinau til St. Petersburg med tog sammen med en stor gruppe offiserer fra Moldova i slutten av august samme år, måtte krysse grensene både til Ukraina, Hviterussland og Russland. Ved den Ukrainske grensen kom en høytstående toll-offiser inn. Jeg hørte han spurte noen av offiserskollegene våre hvem som var sjefen, og at han ble dirigert til vår kupé. Da han skjønte at jeg var sjefen spurte han: «Fører dere litteratur?» Jeg visste at det var bøker eller blader med mer enn fem av hvert eksemplarer han var ute etter, og svarte som sant var:
«Nei!».....

Les mer HER...

Skriv ut  
Fredag 19/12

Advent - Tåget kommer!

 

Det är adventstid. Vårt ord advent kommer från det latinska "adventus" som betyder ankomst. Vi brukar ofta också tala om advent som en väntan.

Väntan och ankomst hör ihop. Tänk att du står på tågstationen och väntar på att tåget ska komma. Du kan stå där och vänta länge, ibland mycket längre än vad du hade väntat. Men så kommer tåget till slut och gör sin ankomst på stationen och väntans tid är över.

Texterna i advent pekar i ett antal olika riktningar och pekar på olika slags advent (ankomst)......

Läs mer på sidan 2

Skriv ut  
Fredag 19/12

Nyhetsflödet fredag den 19 december

 

Alla antisemitiska anleten är onda, utan undantag!
- Tommy Dahlmans blogg - "Alla antisemitismens anleten är onda, utan undantag! Samtidigt som SD politikern och tillika vice talesman i riksdagens kammare Björn Söder uttalar sig anmärkningsvärt om svenskheten och som kan spåras till ideologier som är helt främmande för kristen tro har vi en utrikesminister och en regering som på det nya jobbets första dag kräver att judar skall förhandla med Hamas som är en av världens främsta organisationer på just diskriminering av judar, förföljelser mot judar, fördomar mot judar och hatbrott mot judar. Antisemitismens elaka tryne måste avslöjas, oavsett kontext. Med tanke på den svenska undfallenheten mot det judiska folket när Adolf Hitlers groteska hatpolitik härjade som värst i Europa är det besynnerligt att inte den svenska regeringen vill göra upp med all slags antisemitism, utan undantag."

 Fokus på frälsningsfrågan?
- Andreas Holmberg i EFS idag - " Handen på hjärtat, kära biskopar: har det inte i vår kyrka, även bland biskopar, framförts läror som just i frälsningsfrågan leder människor ännu mer vilse än så? Lät inte åtminstone en av ärkebiskopskandidaterna nu senast påskina att alla blir frälsta bara de dör? Och att alltså INGEN fråga är någon frälsningsfråga i egentlig mening? Men inte ledde det till att hans biskop försökte avkraga honom. Nej, inte ens till att hans motkandidater, inklusive nuvarande ärkebiskopen, ordentligt markerade mot hans utsaga. De flesta verkade snarast stämma in.
Eller ta prästen Ulla Karlsson som ett annat exempel, hon som ville ha bort talet om synd och skuld och slaktade lamm (i påsktider kantänka!). Den enda offentliga reprimand hon fått från sin biskop, om jag sett rätt, var att hon inte infunnit sej till ett möte med domkapitlet!"


Relationen till Israel på bottennivå

- Ruben Agnarsson i Inblick - "Aldrig tidigare har Israel kallat hem sin ambassadör i Sverige. Men efter regeringen Löfvens forcerade beslut om att erkänna en palestinsk stat, reste Isaach Bachman hem till Israel i en månad. – Beslutet sänder en signal till palestinierna att de kan göra precis vad de vill utan att ställas till svars, säger han till Inblick. ..
– Det som hände var enligt vårt synsätt så negativt att vi inte bara kunde låta det vara. I det diplomatiska språket finns det få sätt att uttrycka sig om olika situationer, men min regering – och jag själv – ansåg att detta beslut var riktigt, säger Isaac Bachman och beskriver hur Sverige är det första EU-landet som tar ett sådant beslut."


Sveriges invandrarkristna är kyrkornas hopp och framtid!
- Stanley Sjöberg i Prayer Point - "Hitflyttade kristna från olika delar av världen har för oss i Sverige liknande betydelse som när vi skickade missionärer ut över världen, eller svenskar lämnade vårt land och emigrerade till Amerika där svenskättlingar haft mycket stor betydelse för väckelsekristendomens utveckling i USA.
I olika delar av Sverige är det nu fram för allt invandrarkyrkorna och grupper från Afrika, Asien, Mellersta Östern som ger liv och vitalitet till förnyelse och upprättelse av kristendomens andliga kraft och styrka."

Skriv ut  
Fredag 19/12

Lev för rättfärdigheten (1 Pet 1:24)

"Våra synder bar han i sin egen kropp upp på träpålen, för att vi skulle dö bort från synden och leva för rättfärdigheten. Genom hans sår har ni blivit botade." (1 Pet 1:24)

Varför dog Jesus på korset? Vi får ett svar på den frågan i denna vers som börjar med ett "för att". Orsaken att Jesus "bar sin egen kropp upp på träpålen" var att vi skulle "dö bort från synden och leva för rättfärdigheten."

Om vi fortsätter att medvetet synda och inte lever för rättfärdigheten, förkastar vi Jesu offer för oss. Det är som om vi korsfäster Jesus på nytt. Hans död gör det möjligt för oss att dö från synden och leva för rättfärdigheten. Utan Jesus död vore det omöjligt för oss.

Hans död gör också att vi kan bli helade. Helade till ande, själ och kropp.

Dagens manna: Lev för rättfärdigheten

Skriv ut  
Torsdag 18/12

Fokus Israel

 

Dan Johansson sammanställer och läser sina nyheter på svenska. Nedan följer en liten sammanfattning av hans nyheter.

- Israels ambassadör åter i Sverige på en symbolisk datum (officiellt).
- Hot mot Synagogan, Rabbinen och enskilda judar i Göteborg polisanmäls.
- Vem/vilka får lön av Palestinska Myndigheten (PA) och varför?
- Erkännandet av Palestina ångras inte av Utrikesminister Wallström.
- Bildas studiecenter (kontor) i Jerusalem får ny direktor.
- Sabbatsår för jorden/marken i Israel och hur man "fuskar" med detta, eller?
- Hamas flyttar sitt huvudkvarter från Syrien p.g.a. inbördeskriget till NATO-medlemmen Turkiet.
- De "förlorade stammarna" hittar tillbaks till Israel.
- Californien, USA ber Israel om hjälp att bekämpa vattenbristen, torkan.

Se och hör inslaget HÄR

Skriv ut  
Torsdag 18/12

Nyhetsflödet torsdag den 18 december

 

22 jihad-attacker varje dag
- Johan Lundell i Världen idag - "Under november månad 2014 genomförde muslimska jihadister 664 (!!) terrorattacker i 14 länder. I Irak dödades nästan 1 500 personer i allt som allt 233 terrorattacker, främst av Islamiska staten som tillsammans med al-Nusra dessutom dödade mer än 500 i Syrien. I Nigeria och Kamerun mördade Boko Haram knappt 800 personer i 28 attacker. I Yemen dödades nästan 400 människor vid 37 al-Qaida-attacker. Drygt 500 personer dödades vid islamistiska attacker i Afghanistan. Talibaner låg bakom 91 procent av attackerna och Haqqani-nätverket med mujahedinsoldater 8 procent. I Egypten orsakade Ansar Beit al-Maqdis fem dödsfall. Al-Shabab låg bakom nästan 40 attacker som dödade 50 personer i Kenya och 200 i Somalia. Nästan 150 personer, mest civila, dödades vid 35 attacker, främst av talibaner, i Pakistan. Abu Sayyaf och Bangsamoro Islamic Freedom Fighters dödade 26 personer vid nio attacker i Filippinerna. Libyska Ansar al-Shariah dödade 39 personer vid tolv attacker. Dessutom har Indiska Lashkar-e-Taiba, Mujao i Niger och pakistanska Jamaat-e-Ahrar också utfört islamistiska attacker med dödlig utgång. Till dessa siffror ska dessutom läggas 935 jihadister som dödats vid attentaten och striderna."

Riskfullt hot mot Israel med nya EU-beslut!
- Stanley Sjöberg i Prayer Point - "Europaunionen har idag fattat ett beslut om betrakta terrororganisationen Hamas som godkänt fredlig och därmed fri från restriktioner. Samtidigt pågår en process idag för att EU ska påskynda tillblivelsen av en ”palestinsk” statsbildning. Vi vet att kravet är att Israel ska avstå halva Jerusalem och geografiska områden där tidigare hot och våld mot Israels existens ständigt pågick fram till 1967. Då skulle Israel förintas från kartan. Men så blev det inte.
 
Jag skrev mitt namn på listan, tillsammans med flera andra, som protesterar mot regeringens ambition att erkänna en palestinsk stat i nuvarande läge. Dessutom ogillar jag starkt att ge miljardbidrag till den palestinska administrationen. Det är känt att de ”palestinska” ledarna för Al Fatah på Västbanken och Hamas i Gaza, bygger sina egna förmögenheter, men nonchalerar sin befolkning.
Först måste världsopinionen kräva att Al Fatah och Hamas på ett trovärdigt sätt, försäkrar sitt stöd för Israels existens, med en stabil fred mellan judar och araber. Dessutom måste vi fordra att muslimska ledare på högsta nivå, garanterar religionsfrihet för de kristna i Mellersta Östern. De måste radikalt omvärdera Islams hållning, att straffa dem med döden som tror på Jesus som Guds Son."


Min artikel på DN debatt i januari 2007
- Stefan Swärds blogg - "Jag plockade ikväll fram den gamla artikeln på DN debatt som jag skrev för 8 år sedan, på förintelsedagen. Artikeln väckte en hel del uppmärksamhet och jag intervjuades i TV-nyheterna samma kväll. Man hittar artikeln här.
Artikeln var kontroversiell. Den avliden ärkebiskopen Eidems släktingar hotade att stämma mig för artikeln. Statsvetaren Magnus Hagevi ringde upp mig och hävdade att jag såg något som inte existerade, som inte någon annan såg, när jag skrev om risken att högerkristna kommer att attraheras av Sverigedemokraterna.
Man bör komma ihåg att SD vid den tidpunkten var ett mycket litet parti på ett par procent i opinionsmätningarna och utanför riksdagen.
Jag pekade på att det har funnits en tendens att kristna kyrkan har visat en tendens att anpassa sig efter extremhögern när den har varit framgångsrik och mäktig. Kristen undfallenhet inför nazismen pekar jag på i artikeln. Jag tog också upp om kristen undfallenhet inför apartheid som ett mer modernt exempel.
Kan det bli kristen undfallenhet inför Sverigedemokraterna- det var den fråga jag ställde i artikeln."

Skriv ut  
Torsdag 18/12

Hämnden är inte ljuv (1 Pet 2:23)

 

"Han svarade inte med skymford när han skymfades. Han svarade inte med hotelser när han fick lida. Han överlät sin sak åt honom som dömer rättvist." (1 Pet 2:23)

Då vi skymfas är vi benägna att skymfa tillbaka. Vi försöker kanske "svara med samma mynt", eller kanske till och med överträffa den andres skymfande.

Då andra männsikor skapar problem för oss eller åsamkar oss lidande har vi kanske en benägenhet att komma med hotelser. Vi vill försvara vår person.

Men hämnden är inte ljuv. Den bara eskalerar konflikter till större dimensioner. Ljuvlighet är däremot en person som inte lägger all sin energi på att "ge igen" och att försvara sitt eget rykte, utan i stället, på samma sätt som Jesus, överlåta vår sak till Jesus.

Dagens manna: Hämnden är inte ljuv

Skriv ut  
Onsdag 17/12

Den outröttlige Stanley

 

Så drar han igång ett nytt projekt. Stanley Sjöberg startar nu "Prayer Point" på nätet. Han har för en tid sedan aviserat att Webbkyrkan i sin hittillsvarande form upphör. Och här är nästa projekt.

Det är väl kännetecknande för Stanley Sjöberg att ständigt söka nya vägar. Nya vägar att vinna människor för Gud. Nya vägar att väcka Guds folk. Nya vägar....

Första gången jag träffade Stanley var då jag var en ung lärarkandidat och vi hade en kvällssamling med Stanley på Lärarhögskolan i Stockholm. Detta hände någonstans runt 1968-69. Det är 45 år sedan!!!

Stanley Sjöberg borde vara en gammal man vid det här laget. Men starta nytt kan han inte låta bli.

Det kommer säkert att bli många anledningar i fortsättningen att besöka "Prayer Point". Länken dit hittar du HÄR.

/PB

Skriv ut  
Onsdag 17/12

Nyhetsflödet onsdag den 17 december

 

Vi ber om frälsning för muslimer i Sverige!
- Stanley Sjöberg i Prayer Point - "Islamisterna som fördrev de kristna från staden Mosul i Irak, spred själva en skrift som förklarade att kvinnor som inte är muslimer får tas som slavar, misshandlas, bli våldtagna och förnedras, avrättas. Flera liknande muslimska grupper utvecklar ett våldsamt hat och vinner ungdom som kommer från olika delar av världen. Även i Sverige finns många sympatisörer.
Vår uppgift är att evangelisera och vinna människor till kristen tro bland vårt lands muslimer, i de förorter och bostadsområden där de finns. Genom bön förbereder vi en sådan missionsinsats. Guds Ande och heliga änglar, människor som är Guds redskap, ska påverka, väcka längtan och öppna deras hjärtan för att ta emot det vi kommer att berätta om den kärlek de får möta inför Jesus."


En kyrka som lyser på torget
- Dan Salomonsson i Världen idag - "Alla vi som har vuxit upp i ett kyrkligt eller frikyrkligt sammanhang har personliga minnen av när vi har mobbats eller förlöjligats just på grund av kyrkan. Min uppväxt i bruksorten innebar ett utanförskap som då och då kom upp till ytan. Även om vi i kyrkan gjorde allt för att vara "vanliga" fanns alltid känslan av att man var avvikande. Inte bara på skolgården eller i samband med festerna vi aldrig deltog i. Utanförskapet blev så vardagligt att det för det mesta var en naturlig del av vardagen. Vi gjorde allt vi kunde för att smälta in i mängden. Men likväl märkte vi att kompisarna kände och såg något annorlunda i oss. Handlade försöken att dölja tron om feghet? Ja troligtvis, men lika ofta var det helt enkelt för jobbigt att alltid vara etiketterad och placerad i ett fack.
Personligen kan jag när som helst återkalla min önskan att vara osynlig när förväntan i kyrkan "krävde" att man skulle vara med och sjunga på torget i stan. Jag måste erkänna att min enda bön vid dessa tillfällen av påtvingad frimodighet var: "Gode Gud se till att ingen jag känner kommer förbi." Jag var säkerligen inte ensam i bönen om osynlighetens nåd. Kan dock konstatera att Gud oftast inte svarade på min bön. Självklart var det just när jag fanns på torget med budskapet "Jesus is the answer" som "alla" kom förbi och fick sina fördomar om mig som tönt bekräftade."

Skriv ut  
Onsdag 17/12

Det blir som Gud har sagt (1 Pet 2:22)

 

"Han begick inte någon synd, och svek fanns inte i hans mun." (1 Pet 2:22)

Här beskriver Petrus hur Jesus är och hur han levde sitt liv. För att beskriva Jesus använder Petrus ett citat från profeten Jesaja, som levde många hundra år innan Jesus föddes. Jesaja kapitel 53 handlar om den kommande Messias och Petrus citerar vers 9.

Tänk att Gud så lång tid i förväg beskriver hur den kommande Messias ska vara. Århundradena går och så en dag kommer Jesus till jorden och visar sig vara den som profeterna berättat om så lång tid i förväg. Det blir alltid som Gud har sagt.

Dagens manna: Det blir som Gud har sagt.

Skriv ut  
Tisdag 16/12

GT15 - Översikt över böckerna i Gamla Testamentet

  Här kommer det femtonde och sista avsnittet i höstens bibelskolekurs. Här får vi en översikt över böckerna i Gamla Testamentet.


Hela serien kommer som en e-bok i adventskalendern på rupeba.se lite närmare jul.

HÄR   kan du ladda ned det femtonde kapitlet i pdf-form. GT15

HÄR   kan du ladda ned en översikt över det Gamla Testamentet

HÄR   kan du läsa mer om höstens bibelskolekurs

Skriv ut  
Tisdag 16/12

Nyhetsflödet tisdag den 16 december

 

Förlåta eller certifiera synd?
- Lukas Berggren i Världen idag - "Vid förra årets kyrkomöte i Svenska kyrkan beslutades att ”kyrko­styrelsen ska uppmuntra stiften att genomföra hbt-certifikat på Svenska kyrkans arbetsplatser”. Detta efter en motion från Irene Gustafsson (Socialdemokraterna i Svenska kyrkan).
I förra veckan offentliggjordes förstudien och där framkommer att certifieringen inte kommer kunna ske i samarbete med RFSL....
Det är tragiskt att RFSL ska behöva avvisa Svenska kyrkans invit. Faktum är att Svenska kyrkans egen ledning borde inse det orimliga i att en organisation som RFSL – med en syn på sexualitet som står i bjärt kontrast mot Bibelns syn – ska överpröva kyrkans bekännelse och lära. Det är ytterligare ett tecken på den djupa identitetskrisen inom Svenska kyrkan. Man slipar varje tänkbar tröskel för att vinna den omgivande kulturens bifall. Allt och alla får plats, utom möjligen de bibeltroende. För samtidigt som trösklarna slipas för somliga, är det inte särskilt högt i tak för andra grupper inom samma kyrka. Så sent som i våras hängdes präster med en mer konservativ bibelsyn ut i Uppdrag granskning. Då var de ledande företrädarna inte beredda att slipa en enda tröskel. I stället sänktes taket. Prästerna hängdes ut med kyrkoledningens goda minne."

Domen - Evangeliets bortglömda dimension

Olof Edsinger har kommit ut med en ny bok om domen. Många ryggar för talet om domen, men domen har trots allt en viktig plats i Bibeln, och om det inte fanns någon kommande dom så var ju Jesu död på korset meningslös.
Credoakademins hemsida presenteras boken så här: "Få saker utmanar bibelläsaren så mycket som text­erna om dom och straff. Är det verkligen samma Gud vi möter i berättelsen om Sodom och Gomor­ra som i evangeliernas skildring av Jesus Kristus? Går det att få ihop Guds godhet med Guds vrede och dom?
I boken Domen: Evangeliets bortglömda dimension visar Olof Edsinger att vi inte bara kan ignorera ”problemtexterna”. De är en integrerad del av Bibelns budskap. Domen hör samman med både Guds godhet och Guds vrede. Den handlar både om en slutuppgörelse med det onda på den yttersta dagen och om Guds dom här och nu. Författaren visar samtidigt på ett övertygande sätt domens koppling till evangeliets kärna: Jesu försoningsdöd för vår skull."


En ny intolerans hotar

- Katrine Winkel Holm i Kristeligt Dagblad - I de kommende år vil samfundet opleve et nyt pres på friheden takket været de erklærede tolerantes forsøg på at tvangsindføre tolerance. Disse har utopisk mål om et samfund, hvor religion og gamle opfattelser af køn er forsvundet. Problemet er bare de gammeldags tænkende, der står i vejen. Men antidiskriminationslove viser nu vejen...
For hvis der er én ting, der er brug for i dag og i morgen, er det, at kristne ruster sig til kamp for ytrings- og åndsfrihed. De næste i rækken til at blive ramt af den nye krænkelsessyge kan nemlig meget vel blive gammeldagstroende kristne."

Skriv ut  
Måndag 15/12

Intervju i Adventkyrkan i Moss

 


Den öppna kören från Frälsningsarmén i Moss sjöng den tjugonde november på Adventkyrkan i Moss. Innan Finn Myklebyst talade över ämnet "Vad vi har Frälsningsarmén att tacka för" intervjuade Yngvar Börresen Peter Baronowsky om tro och Frälsningsarméns arbetet i Moss.

sidan 2 kan du se och höra intervjun

Skriv ut  
Måndag 15/12

Nyhetsflödet måndag den 15 december

 

Använd trosbekännelsen med måtta!
- Robert Granat i Hemmets Vän - "Det finns idag ett förnyat intresse för den gamla apostoliska trosbekännelsen, och det blir allt vanligare i frikyrkan, till och med i församlingar med stor ungdomlig prägel, att denna trosbekännelse läses under gudstjänsterna, något som var relativt ovanligt förr. Allt var inte bättre förr, men den förändring vi ser i församlingarna idag mot större fokus på liturgi, ritualer och sakrament är inte odelat positiv, och det förnyade intresset för den apostoliska trosbekännelsen måste ses i ljuset av hela denna rörelse bort från väckelsekristendom till en mer utpräglad ”kyrkendom”."

Vad står ni för, KD?
- Ruth Nordström i Världen idag - "Höstens regeringskris har skakat om Sverige och det politiska landskapet har ritats om rejält. Nu rustar partierna för fullt inför extravalet. Debattklimatet blir allt hetsigare och risken är att svåra och viktiga frågor, som är värda ett konstruktivt samtal, inte får utrymme...
Skydd för livets okränkbarhet och samvetsfrihet. Två frågor som traditionellt sett är hjärtefrågor för kyrkfolket. SD vill sänka abortgränsen från vecka 18 till vecka 12 och införa en klausul i abortlagen om rätten till samvetsfrihet. Vad vill Kristdemokraterna (KD)? Man säger sig vara nöjda med nuvarande abortlag och man motsätter sig lagstiftning om samvetsfrihet med hänvisning till att "det kan lösa sig på arbetsplatsen". Tycker man verkligen att det har fungerat bra ute på arbetsplatserna för vårdpersonal som gör anspråk på samvetsfrihet?...
Martin Luther King sade en gång: "Feg­heten ställer frågan: är det säkert och tryggt? Fåfängan ställer frågan: är det populärt? Men samvetet ställer frågan: är det rätt? Och det kommer en tid då vi måste inta en position som varken är säker eller politisk korrekt och inte heller populär, men man måste ta den därför att det är rätt."


Hamas viste fram drone under militærparade i Gaza

- Norske Dagen - " Hamas viste muskler da den væpnede islamistbevegelsen markerte sin egen 27-årsdag på Gazastripen med militærparade, droneoppvisning og nye løfter om Israels ødeleggelse.
Drøyt 2.000 svartkledde, maskerte krigere fra Hamas' militære fløy, Qassam-brigadene, marsjerte gjennom gatene søndag. De viste fram bombekastere, raketter og tre eksemplarer av det som ifølge Hamas selv var langdistanseraketter....
Hamas ble grunnlagt kort tid etter at den første intifadaen brøt ut i 1987. En av Hamas' ledere gjentok bevegelsens programfestede løfte om å ødelegge Israel.
– Illusjonen som heter Israel, kommer til å bli fjernet, sa Khalil al-Hayya."

Skriv ut  
Måndag 15/12

Uppdateringen färdig!

 

Nu är projektet färdigt med att lägga om innehållet på rupeba.se på ett nytt sätt. Materialet på hemsidan har tidigare varit stort och oöverskådligt. Nu är det stort och överskådligt.

Innehållet har lagts upp som en FÖRSTASIDA och 25 påföljande sidor. Vi hoppas att det nu kommer att vara lättare att orientera sig på sidan.

Gå in på innehållsförteckningen HÄR och klicka dig lite runt och se allt som finns på hemsidan.

Skriv ut  
Söndag 14/12

Tidig söndagsmorgon på Jelöy den 14 december 2014

 
Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet


Söndag igen. Och inte vilken söndag som helst. Det är den tredje advent.

Veckan har varit relativt lugn. Rut och jag har haft ett antal vägledningssamtal med löjtnanter på olika platser i landet, men vi har fått sova i våra egna sängar hela veckan. Vi har mött fantastiska officerare under veckan. Jag blir ödmjukt imponerad, även om ödmjukhet kanske inte är det starkaste draget i min personlighet. Men jag jobbar med saken. Eller, rättare sagt, Herren jobbar med saken.

Vi har också tagit färjan över Oslofjorden för att ha ett möte på Frelsesarmeen i Tönsberg. Förutom att jag predikade om advent, Jesu tillkommelse, så sjöng vi duett och spelade kornett och piano. Jag spelar fortfarande kornett, men det händer oftast då vi besöker en kår där det inte finns någon hornmusikkår i grannskapet.

Läs mer på sidan 2.

Skriv ut  
Söndag 14/12

Nyhetsflödet söndag den 14 december

 

Berättelserna för tron på Jesus vidare
- Åke Hällzon i Hemmets Vän - "Ni som läser Hemmets Vän vet att jag flera gånger skrivit om den svenska skolans lite ansträngda förhållande till tro och kyrkor. Skolan får inte förkunna, menar Skolverket – i alla fall inte en kristen förkunnelse. På orter där skolavslutningar firats i den lokala kyrkan i generationer var det ett tag tal om totalförbud. Barnen kunde hellre önskas God Jul i en gymnastiksal. Bra då att förutvarande skolminister Björklund hann förtydliga riktlinjerna innan sommaren: Det ska vara fullt tillåtet för en skola att även fortsättningsvis både samlas i kyrkan och sjunga julpsalm om Jesus."

Nu tar vi upp kampen mot växande kristen tolerans gentemot främlingsfientlighet
- Stefan Swärds blogg - "Jag har senaste veckan haft en särskild kontakt med pingstpastorn i Gävle Sven-Gunnar Hultman och Livets ords tidigare kommunikationschef Magnus Dahlberg. Vi är lika bekymrade över växande tolerans i kristna kretsar för främlingsfientlighet och SD:s svartmålning av invandring och invandrare, en svartmålning som vi menar är främlingsfientlig i sig, att detta alltmer tolereras i kristna kretsar, inte minst i pingstkarismatiska och mer strikt bibeltroende kretsar.
Vi har därför skrivit ihop en gemensam debattartikel, och vår ambition är att försöka få minst 200 frikyrkopastorer att stå med som undertecknare. Vi kontaktar nu ikväll nyckelpersoner i samfunden för att börja samla underskrifter."


2015 - Uppryckelse och Vedermöda
- Bloggen "Jesus kommer snart" - " Varje enskilt tecken, varje profetisk händelse, och Guds Andes vittnesbörd talar gemensamt om en enda sak: Jesus kommer snart tillbaka. Vi blåser i basun, och ropar högt till den som vill höra:
”Gör dig redo, för han kommer! Gör upp med synd och världslighet, för han kommer! Överlåt ditt liv på nytt i hans hand, för han kommer!
Budskapet om brudgummens återkomst går ut i denna tid. Vi lever i den sena midnattstimmen, och Herrens profetiska klocka slår snart tolv. Natten är på väg, då ingen människa mera kan verka."


Kvarglömda kryckor vittnar om Boltzius böner

- Eva Ruderstam i Inblick - " Kring sekelskiftet var Fredrik August Boltzius välkänd i hela Norden. Människor vallfärdade till hans stuga utanför Karlstad för att få förbön för sina sjukdomar – och se Gud gripa in. I hans gamla hem finns nu mängder av hjälpmedel som människor lämnat kvar när de blivit friska.
Idag är det inte många som känner till Fredrik Boltzius. Men Pernilla Kans från Karlstad är ett undantag. Hon har skrivit en uppsats på Karlstads Universitet om Boltzius liv. Som grund har hon mängder med brev som människor har skickat till honom."

Skriv ut  
Söndag 14/12

Kallad att följa Jesus (1 Pet 2:21)

 

"Det är vad ni har kallats till, ty också Kristus led, för er skull, och gav er ett exempel för att ni skall följa i hans fotspår." (1 Pet 2:21)

Detta handlar om vår kallelse. Kristus led och gav sig själv för oss. Vår kallelse är att ge oss ut för andra.

Det förkunnas idag på många platser ett må-bra-evangelium. Där tänker man att en bra predikan gör att människorna mår bättre efter predikan än då de kom till gudstjänsten.

Meningen med mitt liv är inte att jag ska må bra. Jesus kom inte till jorden för att han skulle må bra. Han kom för att rädda världen och friköpa människor från synd, elände och ett meningslöst liv. Vi är kallade att följa Jesus. Vi är kallade att rädda människor från synd, elände och ett meningslöst liv.

Då vi gör det blir våra liv meningsfulla. Och då vi förstår att vi är här för ett uppdrag och att följa Jesus, får vi leva meningsfulla liv, och det är inte otroligt att vi mår bra då vi förstår det.

Dagens manna: Kallad att följa Jesus

Skriv ut  
Vecka 50
Den dagliga bibelläsningen 8 - 14 december

Måndag 8/12 - Upp 6 - Slaktad för Guds ords skull
Bibeltext - Minikommentar - Studiefrågor

Tisdag  9/12 - Upp 7 - Tvättade kläder
Bibeltext - Minikommentar - Studiefrågor

Onsdag 10/12 - Upp 8 - De heligas böner
Bibeltext - Minikommentar - Studiefrågor

Torsdag 11/12 - Upp 9 - Eld, rök och svavel
Bibeltext - Minikommentar - Studiefrågor

Fredag 12/12 - Upp 10 - Ont i magen
Bibeltext - Minikommentar - Studiefrågor

Lördag 13/12 - Ps 145 - Berätta om Guds storhet
Bibeltext - Minikommentar

Söndag 14/12 - Ps 146 - Lova Herren!
Bibeltext - Minikommentar

Läs mer om bibelläsningsplanerna på rupeba.se 
HÄR..
Skriv ut  
Vecka 50
Den dagliga bibelläsningen 8-14 december 


Måndag 8/12 - 1 Krön 28 - En faders råd
Bibeltexten - Minikommentar

Tisdag 9/12 - 1 Krön 29 - Offergudstjänst

Bibeltexten - Minikommentar

Onsdag 10/12 - 2 Krön 1 - Vad ber du om?

Bibeltexten - Minikommentar

Torsdag  11/12 - 2 Krön 2 - Guds Tempel
Bibeltexten - Minikommentar

Fredag 12/12- 2 Krön 3 - Salomo började bygga

Bibeltexten - Minikommentar

Lördag 13/12 - 2 Krön 4 och 5
2 Krön 4 - En dyrbar port
Bibeltexten - Minikommentar
2 Krön 5 -  Herrens härlighet
Bibeltexten - Minikommentar

Söndag 14/12 - 2 Krön 6 - Herren håller vad han lovat
Bibeltexten - Minikommentar

Läs mer om bibelläsningsplanerna på rupeba.se HÄR..

Skriv ut  
Lördag 13/12

Rörd statsminister

 

Norges statsminister Erna Solberg blev rörd till tårar då hon besökte Frälsningsarméns Gatehospital i Oslo under Gatehospitalets 10-årsjubileum. (Gatehospital=Gatusjukhus för dem som lever på gatan). Statsministern uttryckte att hon är väldigt glad att det finns en plats som denna i Oslo.

Läs mer från norska DAGEN på sidan 14.
Läs mer om Gatehospitalet HER.

Skriv ut  
Lördag 13/12

Nyhetsflödet lördag den 13 desember

 

Fredspriset sätter fokus på hädelselagarna
- SEA:s hemsida - "”Det är idealism att tro att regeringen helt avvecklar hädelselagen just nu.” Det sa Asma Jahangir, pakistansk människorättskämpe, tidigare FN:s särskilda rapportör för religionsfrihet och en av årets Right Livelihood-pristagare (också känt som det alternativa Nobelpriset) på ett seminarium vid Utrikespolitiska institutet i Stockholm. Hennes landskvinna Malala fick i veckan Nobels fredspris, vilket också sätter fokus på Pakistans hädelselagstiftning då även hon har anklagats för att häda mot Islam."

Ökade medel till trossamfunden
- Världen idag - "I stället för en sänkning, får trossamfunden ett ökat statligt stöd på 14 miljoner kronor i nästa års budget. Det står klart efter fredagens sammanträde i kulturutskottet.
– Regeringen hade för avsikt att under ett antal år närmast halvera stödet till trossamfunden. Men vi har höjt det. Så istället för att skära ner 7 miljoner kronor redan nästa år, så har vi lagt till 14 miljoner kronor, säger Lars-Axel Nordell (KD) till Världen idag."


Tack Jesus, äldre iranska paret får stanna i Sverige
- Stefan Swärds blogg - "Jag är så tacksam. Ett äldre iranskt par med anknytning till vår församling i Stockholm, vars barn flydde till Sverige för en del år sedan, därför att de hade övergivit islam och blivit kristna, de får uppehållstillstånd i Sverige. Svenska myndigheterna har varit fast beslutna att utvisa dem, trots att vi så tydligt påvisat att det är livsfarligt för detta äldre par med barn, barnbarn och barnbarnsbarn i Sverige, att utvisas till Iran. Det äldre paret har trots aktivt liv som muslimer hela livet, och starkt engagemang i den lokala moskén, närmat sig kristen tro genom barnen och barnbarnens vittnesbörd. Mannen blev döpt i vår församling för något år sedan."

Skriv ut  
Lördag 13/12

En tydelig regi

 

Från Jostein Nielsens blogg (på norska):

Sist mandag forrettet jeg i en begravelse. Soldaten som var forfremmet til herligheten hadde levd et langt og rikt liv og han etterlater seg et flott Jesus-sentrert vitnesbyrd.

Jeg har forrettet i mange begravelser, men jeg tror aldri jeg har opplevd at noen har hatt en så sterk regi av sin egen begravelse. I dokumentet han skrev for mange år siden, var begrunnelsen at det var naturlig for ham å gjøre det fordi han visste at døden ville komme en dag. Derfor ble hele seremonien preget av det som var det viktigste for ham minne familie og venner om: Guds nåde!

Läs mer HÄR...

Skriv ut  
Fredag 12/12

"Bibeln" på Stadsteatern

 
Foto: Markus Gårder (DN)

Antita Goldman i Dagens Nyheter:
"Herregud, vilka unkna klichéer...
I Stadsteaterns uppsättning ”Bibeln” finns inget av denna intimitet, detta uppbrott mot en gammal ordning, detta samtal. Bibelns stora befrielse-epos om slavarna som lämnar Egypten för Friheten och som inspirerat generationer av förtryckta folk och främst bland dem USA:s svarta, blir på Stadsteaterns scen till en fruktansvärt skrämmande och blodig resa under en nyckfull och allsmäktig sektledare, ledd av en lagisk och blodtörstig Gud. Och så vidare. Så kan man förstås läsa Bibeln, men det är en moralistisk och platt läsning som mycket påminner om den som Humanisterna kommer dragandes med i sin fundamentalistiska och grunda religionskritik.
Om Stadsteatern i sin stora satsning på att introducera Bibeln för en modern publik finner det meningsfullt att presentera Gud/Förste ärkeängeln som en skrämmande, oberäknelig, svart skata med underlig fasettstämma – en hopplös uppgift för den underbara och rutinerade skådespelerskan Gunilla Röör – så kan man ha invändningar om hur meningsfullt detta är för en publik som kan antas knappt ha kännedom om vår civilisations grundtext och i en tid när religionen spelar en allt starkare roll i vår värld och behovet av insikt och samtal om religion och gudsbild är mer pressande än det kanske någonsin varit i modern tid."  Läs mer HÄR


Läs också Johan Hiltons recension:
Helig skrift på högvarv blir utan liv
”Bibeln” på Stockholms stadsteater är en vandring från skapelsen till korsfästelsen på tre timmar. Ingen och alla står i centrum, tycker en besviken Johan Hilton. Läs mer HÄR

Skriv ut  
Fredag 12/12

Nyhetsflödet fredag den 12 december

 

Är pastorn tjänsteman eller tjänstegåva?
- Sven Nilsson i Hemmets Vän - "Ett ledarskap i församlingen måste ha en kontinuitet över tiden som kommer av en profetisk medvetenhet om vägen och målet. Pastorn måste kunna stå emot felaktiga anspråk och kunna uthärda och ta sig igenom kriser som alltid följer av att församlingen befinner sig på ett andligt stridsfält på liv och död. I allt detta kan man inte falla tillbaka på en formell teologisk utbildning. Det måste finnas ett kallelsemedvetande i förhållande till Kristus själv och en övertygelse om att vi inte är ute i egen sak – ”Jag förkunnar inte mig själv utan Jesus Kristus: han är herre, och jag är er tjänare för Jesu skull.” (2 Korinthierbrevet 4:5)
Det är dags att utbe oss tjänstegåvorna i deras fullhet. Det är endast genom dessa som församlingen kan växa och stå emot det andliga inflytandet från en gudsfrånvänd kultur och tidsanda."


Ny lag i Krim kan tvinga kyrkor stänga
- Dagen - "Efter det att Krimhalvön i mars annekterades av Ryssland har de nya myndigheterna slagit ner på alla företeelser som kan kopplas till Ukraina.
Det har inte minst drabbat de församlingar som ingår i ukrainska samfund och kyrkor. Den ukrainska ortodoxa kyrkan har fråntagits kontrollen av flera församlingar och biskopen i Krim har fått sitt hem nerbränt. Flera katolska präster har också tvingats att lämna halvön.
De lokala myndigheterna kräver att alla kyrkor på Krim r­egistrerar sig på nytt hos dem senast den första januari 2015. Fem religiösa organisationer har hittills försökt, bland annat pingstvänner, protestanter och en muslimsk grupp, men de har nekats rätten att göra det. Myndigheterna vill att kyrkorna först ska klippa banden till de ukrainska samfunden och i stället ansluta sig till ryska organisationer, men ett sådant steg kan tolkas som att kyrkorna erkänner Rysslands rätt till Krim."

Skriv ut  
Torsdag 11/12

Nyhetsflödet torsdag den 11 december

Historiens största invasion
- Bength Gustafsons blogg - "Lika säkert som vi vet, att Jesus kom hit till jorden för första gången, lika säkert vet vi, att Jesus kommer hit till jorden för andra gången. Första gången kom Jesus som ett litet barn, född av en ung jungfru, Maria, i ett stall i det lilla och mänskligt sett obetydliga och föraktade Betlehem i Israel. Få människor kände till det som hände där och då, trots att det var noggrant annonserat under flera århundraden. Ett av de största miraklerna i vår historia var ett faktum – Inkarnationen – Gud blev människa.  Därför firar vi jul. Vi firar Jesu födelsedag. Det kan vara på sin plats att påminna varandra om detta i dessa dagar.
När Jesus kommer till jorden för andra gången, då kommer inte endast några få att känna till det. Alla kommer att SE och VETA att Jesus kommer, oavsett var men lever och bor i världen. Jesus kommer till Jerusalem, till den stad som är i hela världens fokus, och som är Israels suveräna huvudstad och som kommer att bli hela världens erkända och hyllade huvudstad. Då kommer inte Jesus som ett litet och hjälplöst barn, utan som Konungarnas Konung och Herrarnas Herre. Jesu återkomst till jorden är minst lika väl annonserad som då han kom för första gången, men nu med den skillnaden, att den informationstekniska utvecklingen (IT) har nått sådana höjder, att den kan vara med och ”visualisera” Jesu återkomst till världens alla nationer och platser."


TV4 opererar in chip i handen
- Apg29 - "Chip opereras in i handen i direktsändning på TV4.
Profetian uppfylls. Bibeln talar om att detta ska ske i den sista tiden under Antikrist.
På nyhetsmorgon opererade Chai Maibert, tatuerad med nazistsymbol, in chip i högra handen på två av TV4:s medarbetare.
Detta är ett oerhört talande klipp då Peter Jihde och Sara Aasum Hultberg låter chipmärka sig i högerhanden i direktsändning.
Bibeln talar om att människorna under Antikrist ska ta emot ett märke på högra handen eller på pannan.
Vi ser här att propagandan som förbereder folks sinnen till att acceptera detta pågår för fullt."


Guds centrifugalkraft
-  Jonas Hallabro i Efter Kristus - "Vi behöver få tillbaka missionsperspektivet på vårt eget land. Sverige är ett missionsland där den överväldigande majoriteten av befolkningen ännu inte är lärjungar till Jesus eller del av en kristen församlingsgemenskap. Det har visat sig att nyplanterade församlingar med fokus på mission har bäst framgång i att aktivera varje medlem att nå dem som ännu inte är en del av den kristna gemenskapen. Idag finns det ett stort behov av fler livskraftiga och relevanta församlings-gemenskaper över hela vårt land och i synnerhet i våra större städer. Nyetablering ska inte ses som kritik eller konkurrens till det redan etablerade utan bör fungera som ett komplement och en positiv katalysator till allt det goda arbete som redan görs i våra kyrkor och missionshus.
Vår omgivande kultur har drastiskt förändrats och blivit post-kristen. Detta utmanar oss att med nödvändighet tänka nytt kring mission. Nu finns möjligheter men det krävs omvändelse. Mission är inte en aktivitet som vissa håller på med i kyrkan. Nej, mission hör till kyrkans grundläggande identitet och har sin grund i Guds väsen. Gud är relation i sin treenighet och till Guds väsen hör att sända och att bli sänd. Mission kan ses som ett utflöde ur Guds väsen. Mission är en centrifugalkraft som går från Fadern till Sonen och från Jesus vidare till oss."


Vårdnadsbidraget blir kvar
- Världen idag - "Regeringens besked var att det skulle slopas. Men på tisdagen fastställde riksdagens socialförsäkringsutskott att vårdnadsbidraget blir kvar.
- Det är mycket glädjande att valfriheten för familjen nu får vara kvar, säger Roland Utbult (KD).
Socialdemokraterna och Miljöpartiet deklarerade tydligt att de vill ta bort vårdnadsbidraget. Men i alliansens budgetförslag fanns det med. Regeringspartierna har också försökt använda frågan för att locka främst Folkpartiet, som ideologiskt är emot bidraget, till samarbete.
Men försöket misslyckades och alliansens budget vann som bekant omröstningen i riksdagen. Och på tisdagen fastställdes det i Socialförsäkringsutskottet att kommuner även framöver ska kunna betala ut eller införa vårdnadsbidrag."
Skriv ut  
Torsdag 11/12

Stort i Guds ögon (1 Pet 2:20)

"Vad är det för berömvärt i att tåligt ta emot hugg och slag när ni har felat? Men om ni står ut med att misshandlas när ni har gjort rätt, då är det något stort i Guds ögon." (1 Pet 2:20)

Här talas det om två slags lidanden. Lidande när vi gjort fel och lidande då vi gjort rätt. Utöver dessa två finns det naturligtvis andra slags lidanden. Till exempel lidande som vi kan drabbas av genom sjukdom eller olyckor, som varken beror på att vi gjort fel eller rätt.

I lidandet som kommer av att vi har gjort något fel, något brottsligt eller att vi avsiktligt skadat någon annan, finns inget berömvärt.

Däremot lidande som kommer av att vi gjort något rätt är stort i Guds ögon. Det kan vara att vi står upp för vår tro på Gud eller Bibeln, att vi försvarar den som mobbas, att vi vågar stå upp emot det som är politiskt korrekt om det politiskt korrekta står emot Gud. 

Dagens manna: Stort i Guds ögon
Skriv ut  
Torsdag 10/12

Vi bygger om hemsidan!!

 

Vi håller på att bygga om på hemsidan rupeba.se.

Det som började som en enkel blogg har utvecklats till en webbtidning, och det har under åren blivit mycket material lagrat på rupeba.se, och ibland kan det kanske vara svårt att hitta den information man önskar på sidan.

Innehållet kommer i framtiden att läggas ut på ett antal sidor under FÖRSTASIDAN. Vi hoppas att det ska hjälpa dig att orientera dig på sidan. Här är ett smakprov på hur det kommer att se ut. Det kommer att bli lite fler än 20 sidor i webbtidningen. Du kan klicka dig fram för att få en försmak. Arbetet beräknas vara färdigt före årsskiftet.


FÖRSTASIDAN
(Uppdateras dagligen) - HÄR
Sidan 2 - Aktuella inlägg, kommentarer (Uppdateras dagligen) - HÄR
Sidan 3 - Nyhetsflödet (Uppdateras dagligen) - HÄR
Sidan 4 - Bibelskolan (Uppdateras sporadiskt) - HÄR
Sidan 5 - Mannakorn - Minikommentarer till varje kapitel i hela Bibeln - HÄR
Sidan 6 - Anteckningar från den dagliga andakten (Uppdateras de flesta dagar) - HÄR

Sidan 7 - Bloggpredikningar (Uppdateras sporadiskt) - HÄR
Sidan 8 - Om Dagboken - små tankar för märkvärdiga dagar - HÄR
Sidan 9 - Bibelläsningsplanen - HÄR
Sidan 10 - rupeba Webb-TV (Uppdateras sporadiskt) - HÄR
Sidan 11 - rupeba Webb-radio (Uppdateras sporadiskt) - HÄR

Sidan 12 - rupeba in English - HÄR
Sidan 13 - Daily devotions in English (Uppdateras dagligen) - HÄR
Sidan 14 - rupeba på norsk - HÄR
Sidan 15 - Dagens Andakt på norsk (Uppdateras dagligen) - HÄR

Skriv ut  
Onsdag 10/12

Nyhetsflödet onsdag den 10 december

 

Förändra budgetlagen
- Stefan Swärd i Världen idag - "Det är ett betydande politiskt kaos i Sverige just nu. Som kristna är det viktigt att komma ihåg att vi har vårt medborgarskap i himlen. Vi hör till Guds rike, och Kristus är vår konung. Som kristna måste vi kunna leva under olika politiska system. Kristna församlingen växte ursprungligen fram under ett system av despotisk diktatur, och i denna motvind var kyrkan segrande och framgångsrik. Det är viktigt att vi har vår trygghet i Kristus och i Guds ord, och inte rycks med i den oro och i de konflikter som pågår i samhället.
Det är bra att vara lite sansad i den situation som har uppkommit. Sverige har haft ett ovanligt stabilt politiskt system under många år, med ett i en internationell jämförelse mycket stort socialdemokratiskt parti och ett stabilt borgerligt alternativ, förr med tre partier, sedan 23 år tillbaka med fyra partier. Även om vi är ovana vid majoritetsregeringar har regeringar i minoritet kunnat regera med ett stort mått av stabilitet."


Ryssland kommer att agera militärt
- Holger Nilsson i Flammor - "I det profetiska ordet finner vi att Ryssland kommer att agera militärt i den yttersta tiden. Vi kan nu ha sett början på detta.
Vi har tidigare i olika artiklar varnat för utvecklingen i Ryssland. Det som har hänt i år visar att varningarna varit befogade. Ryssland kommer att i den yttersta tidens händelser vara en militär stormakt. Utifrån den positionen kommer Ryssland att utmana till krig mot Israel. Detta finns profetiskt beskrivet i Hesekiel, kapitel 38 och 39. I dessa kapitel beskrivs detta som Gogs krigståg. I den beskrivning som där ges angående anfallet på Israel, beskrivs angriparna i Hes. 38:15: ”Du skall komma från ditt land längst uppe i norr...” Rakt upp längst i norr utifrån Israels position ligger Ryssland. Att detta kommer att ske i den yttersta tiden framgår än tydligare, i en engelsk bibelöversättning: ”in the latter days.” Hes. 38:8"


Vekkelsen i Iran fortsetter med uforminsket styrke! (På norska)

- Bjørn Olav Hansens blogg - "Se nøye på bildet! Og en gang til!
Det er hentet fra Iran, og viser dåp i en elv. Den kolossale vekkelsen som berører landet har slett ikke minsket, tvert om. Og det til tross for den kraftige forfølgelsen. Ved siden av Kina er Iran det landet som opplever den største vekkelsen. Den teller nå mer enn en million mennesker. De fleste har kommet til en levende tro på Jesus de siste årene."

Skriv ut  
Tisdag 9/12

 

 

GT14 - Bibelns tillkommelse
GT14 - Här kommer det fjortonde avsnittet i höstens bibelskola om det Gamla Testamentet.
Avsnittet handlar om Bibelns tillkomst.

HÄR   kan du ladda ned det trettonde kapitlet i pdf-form. GT14
HÄR   kan du ladda ned en översikt över det Gamla Testamentet
HÄR   kan du läsa mer om höstens bibelskolekurs


Skriv ut  
Tisdag 9/12

Nyhetsflödet tisdag den 9 december

 
Vänsterpartiets kommunistiska rötter jämfört med SD som kallas ”nyfascister”
- Stanley Sjöberg i Webbkyrkan - "Kristdemokraternas förre partiledare Alf Svensson gav mig en bok att läsa inför julhelgen. Det är en bok om de brott mot mänskligheten som skett under 1900-talet under kommunistiska regimer. Titeln är ”Martyrernas tid”.
Mellan 75 miljoner och ett hundra miljoner (100 000 000) människor avrättades av kommunistiska regimer under 1900-talet. Kommunisterna hade inget förbarmande med bönder, inte heller intellektuella människor. Kristna församlingspräster avrättades, kyrkorna revs och människorna levde i skräck . Det var värre under kommunismen än det någonsin har varit under någon islamistisk regim.
Vänsterpartiets tidigare partiledare i Sverige beundrade kommunismen i Sovjet och hyllade Mao Tse Tung- De försvarade de röda khmererna och nonchalerade det som hände av brutalt förtryck överallt där denna typ av socialism härjade."
 

”Abortfestivalen skojar bort svåra etiska frågor”
- Anna E. Nachman på SVT opinion - Kommentar med anledning av RFSU:s Abortfestival där de utlovar film, glögg och popcorn: "Av någon anledning blir abortförespråkare nervösa så fort man vill nyansera abortdebatten. Håller deras argument inte att synas i sömmarna?
Kanske inte. Deras två starkaste – att kvinnan har rätt att bestämma över sin egen kropp och att fostret inte är livsdugligt – är tveksamma.
Vi kallar det "fri abort" men varför är den bara fri i 18 veckor? Kan kvinnor inte ta ansvar för sina aborter helt och fullt? Måste vi över huvud taget ha en lagstiftning? I Kanada får kvinnor göra abort när och hur de vill – ändå är antalet aborter per capita betydligt lägre än i Sverige.
Eller finns det kanske en hälsovinst med att sänka abortgränsen till tolv veckor? Man fattar ett snabbt beslut och står fast vid det i stället för att vela i oändlighet och göda ett växande klot av ångest.
Och apropå livsduglighet: Är aborträtten förverkad den dag man uppfinner en superkuvös som håller embryon vid liv? I dag gör man vid synnerliga skäl abort till och med vecka 22 – samtidigt kan för tidigt födda i samma vecka räddas till livet."


Gav en miljon til Frelsesarmeen

Från julgryteinsamlingen i Norge:
- Dagbladet - "Tidligere denne uka mottok frelsesarmeen i Kristiansand én million kroner i gave fra en giver som vil være anonym, skriver Fædrelandsvennen.
- Gaver får vi alltid, men ikke så store beløp som denne, såvidt jeg kjenner til, sier kaptein i Frelsesarmeen, Kolbjørn Ørsnes til Dagbladet.
Den anonyme giveren ønsker ikke noe oppmerksomhet rundt seg selv, men har gitt gaven for å støtte Frelsesarmeens arbeid for de svakeste i samfunnet.
- Vi har snakket med giveren om det, som sa at vi godt kunne fortelle hvor mye vi hadde fått, men personen ønsker egentlig ikke mer fokus på saken enn det. Vi er selvfølgelige takknemlige for gaven, sier Ørsnes til Dagbladet."

Skriv ut  
Tisdag 9/12

Med Gud för ögonen (2 Pet 2:19)

 
"Den som härdar ut i oförtjänta lidanden därför att han har Gud för ögonen, han gör något stort." (1 Pet 2:19)
 


Här följer några verser om oförtjänt och förtjänt lidande. I denna vers talas det speciellt om att lida med "Gud för ögonen".


Tänk om vi kunde låta våra liv styras av att vi har Gud för ögonen. Inte bara i lidande, utan i allt vad vi gör. Då vi talar och då vi är tysta. Då vi arbetar och då vi vilar. I alla livets situationer. Jag är säker på att våra liv skulle göra ett stort intryck på vår omgivning om vi bara kunde leva med Gud för ögonen.

Dagens manna: Med Gud för ögonen

Skriv ut  
Måndag 8/12
Köp böckerna på ´Handels´ webbutik - Klicka HÄR

Du kan också köpa böckerna direkt från oss. Beställ på info@rupeba.se. Pris inklusive porto: Dagboken 195:-  Gåvoboken 150:-  Förlåtelseboken 150:-   Läs mer om böckerna HÄR

Skriv ut  
Måndag 8/12

Nyhetsflödet måndag den 8 december

 

”Ingen verksamhet kan byggas på annat än förtroende”
- Världen idag - "Den senaste veckan har pensionsavtalen på Livets ord diskuterats flitigt i olika sammanhang. På onsdagskvällen gav sig församlingens pastor Joakim Lundqvist därför återigen ut på Facebook för att svara på de frågor som uppstått.
– Förtroende bygger på öppenhet, närhet och lyhördhet, säger han till Världen idag.
Som Världen idag tidigare har berättat har de fem ursprungliga ledamöterna i Livets ords styrelse beslutat om ett förmånligt pensionsavtal med församlingen. Avtalen innebär att de fem personerna vid sin pension får en ersättning som motsvarar 100 procent av den slutliga lönen fram till 75 års ålder. Därefter trappas lönen ner till 75 procent av lönen, vilket sedan gäller livet ut.
Vad var syftet med pensions­avtalen?
– Besluten fattades ju långt före min tid och jag var därför inte med i resonemangen kring dem. När jag nu har försökt skaffa mig en tydligare bild av ursprungstanken, verkar den ha varit att detta skulle ses som lön för att pionjärerna i arbetet skulle fortsätta att aktivt arbeta i Livets ord efter pensionsåldern. Från det perspektivet framstår själva grundtanken som mer rimlig, även om andra problemställningar kvarstår."


Håller hyckleriet i svensk kristenhet på att nå smärtgränsen?
- Tommy Dahlmans blogg - "Håller hyckleriet i svensk kristenhet på att nå smärtgränsen? Turbulensen efter att SD fällde regeringens budget för några dagars sedan har nog inte lämnat någon människa oberörd. De senaste dagarna har alla känslor kommit på en och samma gång. Ilska, hämndgirighet och affekt. Allt detta har jag så gott jag har kunnat försökt att bemöta efter att jag tydligt har påpekat att tystnadsblockaden mellan SD och de andra partierna bör upphöra. Och med det menar jag inte att SD inte har lika stor rätt att tala som alla andra partier i kammaren. Det trodde jag inte skulle behöva sägas. Återkommer om distinktionerna dessa emellan.
Ett parti som i en demokrati har röstats fram till att i parlamentarisk ordning vara tungan på vågen kan man inte och får man inte ignorera. Sveriges framtid står på spel och det är de förtroendevaldas skyldighet att inte köra fast Sverige i ett politiskt dödläge. Detta kan lösas genom att antingen bryta blockpolitiken eller genom att få till en dialog med SD. Något tredje alternativ finns inte inom relevant räckvidd, såsom jag ser det. Allt detta skulle kunna vara intressant att fördjupa sig i. Men det finns något annat som har bekymrat mig de senaste dagarna: Nämligen skrymteriet!"


Kommentar om kristen SD-debatt
- Stefan Swärds blogg - "Jag sitter nu på mitt hotell i Lima Peru, och äter frukost. Och läser om kristen SD-debatt, bra ledare av Jaktlund i DAgen. FAcebookinlägg av STanley Sjöberg m.m. Ett inlägg av Tommy Dahlman spekuleras det om, man bör nog inte dra för stora slutsatser förrän Tommy har preciserat sig.
Jag vill bara göra några förtydliganden. Det är stor skillnad att tala med, och förhandla med.
I min roll som statsvetare och konsult följer jag hela tiden svensk politik. Jag menar att Sverigedemokraterna är en del av politiska etablissemanget. Det är inte så att inte någon talar med dem. De har en av talmansposterna i riksdagen. De deltar i alla TV-debatter som alla andra partier. De har en egen dag i Almedalsveckan som alla andra partier. Det finns en ständig kontakt mellan SD och övriga partier, genom att de möts i riksdag och andra beslutande församlingar. SD deltar konstant i politiska diskussioner och samtal som pågår på många olika arenor. T.ex. i Almedalsdiskussioner om politiken deltar alla riksdagspartier inklusive SD."

Skriv ut  
Söndag 7/12

Tidig söndagsmorgon i Frufällan

                                 Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Söndag igen, och den här söndagsmorgonen vaknar vi upp i Frufällan. Jag återkommer till det.

Den gångna veckan har det varit start för julgrytorna i Norge. Kåren i Moss har tre julgrytor ute varje dag. Redan första dagen var det mer än 10.000 i två av grytorna. Den tredje ställdes inte ut förrän dagen efter. Naturligtvis är Frälsningsarméns julgrytestart något som uppmärksammas i ortspressen över hela landet. I Moss Avis kunde man läsa ett stort uppslag.

Läs mer HÄR

Skriv ut  
Söndag 7/12

Nyhetsflödet söndag den 7 december

 

En renässans för värdefrågor
- Kjell O. Lejon på Claphaminstitutes hemsida - "I USA finns en stor och viktig väljargrupp som kallas ”value voters”, väljare som främst röstar utifrån sina grundläggande kristna värderingar. Kanske kan vi kalla dem ”värderingsväljare”. Till dessa räknas ”born again” (pånyttfödda) evangelikala och katoliker.
Opinionsundersökningar visar att dessa politiskt står närmare det republikanska än det demokratiska partiet. I en undersökning utgjordes denna grupp av 77 miljoner personer. Även om procentsatsen republikanska röstande bland evangelikala väljare som helhet var betydligt högre, så röstade likväl i presidentvalet 2012 endast 40 procent (drygt 30 miljoner) av dessa ”värderingsväljare” på den republikanske kandidaten, mormonen Mitt Romney, medan 20 miljoner röstade för Obama."


Sveriges abortlag 40 år – uppmärksamma Livets söndag 3:e advent! 

- SEA:s hemsida -  "Guds församling har både ett mandat och en plikt från Gud att stå för människovärdet och för sanningen, även när det är obekvämt och särskilt i turbulenta tider. Snart är det 40 år sedan den nuvarande abortlagstiftningen började gälla och varje år utförs mellan 35 000 och 38 000 aborter. Detta är en tragedi, både för barnet som aborteras, kvinnan som går igenom aborten, och mannen som oftast står tyst bredvid.
Det säger Stefan Gustavsson, generalsekreterare för Svenska Evangeliska Alliansen, inför tredje advent den 14 december då Livets söndag firas."


Fira skolavslutning i kyrkan som en del av vårt kulturarv
- Hemmets Vän - "Så här i början av december är det antagligen snart dags för att mediediskussionen om skolavslutningarnas vara eller icke vara i kyrkor ska komma igång. Den har pågått i flera år, artikel på artikel har skrivits och frågan har debatterats i såväl radio som tv.
Den avgående regeringen förtydligade att det inte ska vara en regelrätt gudstjänst, men att det är ok att svenska skolbarn går till den närbelägna kyrkan och sjunger Den blomstertid nu kommer eller När juldagsmorgon glimmar.
Frågan är på pappret ganska enkel. Vår skola är icke konfessionell – och därmed ska inte gudstjänster vara ett obligatoriskt inslag i undervisningen. Man kan inte utkräva av alla landets skolbarn att de ska delta i syndabekännelse, trosbekännelse och nattvard. Självklart inte. Men Sverige är också sedan 1 000 år ett kristet land, korset pryder vår flagga, landets regent måste vara av den lutherska tron (vi har religionsfrihet för alla utom för honom eller henne) och den kristna kyrkan, läran och tron är en väsentlig del av vårt kulturarv. Det går inte att förstå Sverige, dess särart och historia, om man utelämnar kyrkans roll. Därmed är det rimligt, att som en del av landets kulturarv, fira skolavslutningar i kyrkan."

Skriv ut  
Dagboken
Skriv ut  
rupeba

 

Skriv ut  
Dagens andakt
21 december

”Jesus svarade: De behöver inte gå härifrån. Ge dem något att äta, ni själva. De sade: Här har vi inte mer än fem bröd och två fiskar. – Lämna dem till mig, svarade han”
( Matt 14:16-17)

Andakt:
Lämna dem till mig! Ibland när vi ser på våra begränsade resurser och jämför dem med de stora behoven, glömmer vi att vi tillhör en väldig Gud som är Herre över himmel och jord. Ingen skulle ha kunnat förebrå lärjungarna, om de såg lite konstiga ut, när Jesus sa åt dem att ge mat åt fem tusen män plus kvinnor och barn. Inte många av oss skulle heller ha kommit på tanken, att den futtiga matsäcken, som en omtänksam mor hade försett sin son med, skulle kunna ha något som helst samband, med den jättemåltid som behövde tillredas. Men tänk ändå, att det i denna stora folksamling, fanns en som tänkte möjligheter. − Andreas var det, som fällde den till synes löjliga kommentaren: Här är en pojke som har fem kornbröd och två fiskar. (Joh 6:8) Och så säger Jesus orden som ekar in i 2000-talet, in i våra julförberedelser: Lämna det till mig! För Gud spelar det ingen roll om våra resurser är stora eller små med våra mått mätt. Hans perspektiv är ändå så helt annorlunda, om det är en droppe eller hela havet spelar ingen roll, bara det får komma i hans händer.

Bön:
Herre, jag tackar dig för att ingenting är omöjligt för dig. Förlåt oss att vi så ofta stirrar oss blinda på våra egna bristfälliga resurser. Ge oss tro som vågar lämna det vi har till dig, och invänta undret.

  


Förlåtelseboken
 
Läs mer om boken HÄR... 

 

 
Skriv ut  
Tipsa rupeba.se
Det händer oftare och oftare att vi får mejl med tips på artiklar som någon tycker skulle uppmärksammas på rupeba.se.

Du är också välkommen att skicka dina förslag till info@rupeba.se.
- Det kan vara artiklar som skulle passa in på Nyhetsflödet
- Det kan vara saker du tycker vi borde skriva om
- Det kan också vara inlägg som du själv vill göra

Sitt inte bara och tänk "det här borde flera läsa". Se till att de får läsa det också.

Skriv ut  
Bibelläsningsplan 2014

Klicka på bilden!

Läs mer om bibelläsningsplanerna på rupeba.se HÄR...

Skriv ut  
Jesus ska komma tillbaka

Del 1:  Som en tjuv om natten - Klicka HÄR...

 Del 2:  Uppenbarelsebokens budskap - Klicka HÄR...

Del 3:  Tidens tecken - Klicka HÄR...

 

Skriv ut  
Himmel och helvete
Serien om himmel och helvete kan du läsa här
Skriv ut  
rupebas böcker och skrifter

Böcker och skrifter av Rut och Peter Baronowsky

Dagboken - små tankar för märkvärdiga dagar
- på svenska
- på engelska
- på norska

Gåvoboken - du är rikare än du tror

Förlåtelseboken - du kan bli fri!

e-böcker

Det nya livet
- bibelsamtalsmaterial
Tolkningsboken
- har ska man tolka Guds ord?
Bibelstudier från Hebreerbrevet
 
Bibelstudier från Apostlagärningarna
Bibelstudier från Efesierbrevet

Du kan beställa böckerna i AFFÄREN

Skriv ut  
Gåvobokrn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Läs mer HÄR

Skriv ut  
Annons

 

 

 

 

På goda grunder
Fem år med Claphaminstitutet i samhällsdebatten. Läs mer

Skriv ut  
One
Skriv ut  
Emerging Church
Skriv ut  
Kyrkoårets texter
Skriv ut  
Det nya livet

Bibelstudiematerialet - Det nya livet 
är nu färdigt och finns att beställa under knappen "Böcker och skrifter".
I digital form (pdf-fil) är materialet gratis.

Du kan beställa materialet i AFFÄREN

Skriv ut  
Gratistjänster

Dagens andakt finns nu att tillgå:
-Som skärmsläckare
-Som RSS feed
-Som Facebook-applikation
-Som inlägg på din hemsida
Du kan ladda ned filerna under knappen "Undervisning"

Skriv ut  
Bönekammaren

Ibland kan det kännas skönt att ha någonstans att gå med sitt böneämne eller tacksägelseämne.
Att lämna det ifrån sig, dela det med någon eller få hjälp i förbön av andra som läser det.
Välkommen till bönekammaren.

"När du ber, gå då in i din kammare, stäng dörren och be sedan till din fader som är i det fördolda. Då skall din fader, som ser i det fördolda, belöna dig" (Matt 6:6)

Skriv ut  
Webring
Skriv ut  
Maries blogg
Marie Willermarks blogg. Frälsningsarméns ledare i Sverige. Klicka för att komma till bloggen
Skriv ut  
Webbkyrkan

Besök Webbkyrkan med Stanley Sjöberg

 

Skriv ut  
Stefan Swärds blogg

 

Skriv ut  
Följ mig! (Jesus)
Skriv ut  
På väg..
Skriv ut  
Vägen vidare
Skriv ut  
Upp till försvar
Skriv ut  
Senaste nytt

Nyheter från Nyhetsportalen.se

Skriv ut  
Gud och sex
Skriv ut  
Evangelium

Evangelium på alla språk (nästan)
Sammanställning av evangeliet på väldigt många språk. Klicka HÄR och sedan vidare med hjälp av flaggorna.

Skriv ut  
De fem Tjänstegåvorna
Skriv ut  
Böcker

Vill du sälja våra böcker på kårens/församlingens bokbord eller privat?
Du får 10-20% rabatt. Läs mer HÄR...

Skriv ut  
Tugga långsamt
Läs mer HÄR...
Skriv ut  
Installera rupebas verktygslist

Nu kan du installera rupebas verktygsfält till din PC: Tryck på verktygslisten för att komma till installationen. 
- I verktygslisten har du ett sökfält för Google. 
- Du kan på RSS-knappen se de senaste rubrikerna från rupeba.se utan att gå in på sidan. 
- Du kan själv välja vad du vill ha med på verkstygslisten. Det finns massor av alternativ att välja på.

Skriv ut  
   
    Copyright by Rupeba