Webbtidningen  rupeba.se  

 
Skriv ut  
den 11 februari 2016
Möteshelg på Färöarna

Det händer denna vecka: Möteshelg på Färöarna. Vill du pröva din färöiska? Läs programmet HÄR

Skriv ut  
Torsdag 11/2

Nu åker vi till Färöarna

Helgen 12-14 februari reser vi till en möteshelg på Färöarna.

Först flyger vi till Torshamn och sedan fortsätter vi en tvåtimmars båtresa till den södra ön, där Frälsningsarmén har en av de två kårerna på Färöarna.

Jag är lite osäker på internettillgången på Söderön och om du inte finner de vanliga uppdateringarna här på sidan, kan du i varje fall finna dagliga uppdateringar på följande sidor (de uppdateras automatiskt klockan 01.00 varje natt):

- Nya Testamentet och Psaltaren på ett år - HÄR

- Gamla Testamentet på två år - HÄR

- Dagens andakt på tre språk.
     - På svenska - HÄR
     - På norsk - HER
     - In English - HERE

Skriv ut  
Torsdag 11/2

Nyhetsflödet torsdag den 11 februari

 

Ann Heberlein: Svenska kyrkan måste värna om kristna flyktingar
- Dagens Nyheter - "Varför vill inte Svenska kyrkan kännas vid det folkmord som pågår på kristna runt om i världen? Och varför tar kyrkan inte ansvar för de kristna som flytt till Sverige undan religionsförtryck, undrar Ann Heberlein.
    Jag var stolt över min kyrka när klockorna ringde i protest mot främlingsfientliga och rasistiska demonstrationer i vintras och i våras. Jag tyckte att det var ett utmärkt sätt att bedriva fredlig, civil olydnad när kristna störde främlingsfientliga grupperingars torgmöten medelst psalmsång. Det var det kristna budskapet om alla människor lika värde och rättigheter i praktiken. Kyrkan är en gemenskap av troende, inte en politisk organisation, men det är en gemenskap av människor som tror på något som förpliktar och som manar till handling."


Anständighetens gräns
- Paul Widén i Nyheter från Israel - "Etikutskottet i Knesset, det israeliska parlamentet, beslutade sent igår kväll att avstänga tre ledamöter från det arabiska samlingspartiet, Hanin Zoabi, Basel Ghattas och Jamal Zahalka, detta efter att de tre ledamöterna under ett möte i förra veckan med anhöriga till palestinska terrorister höll en tyst minut för vad som kallades "martyrerna". Bland terroristerna som hedrades fanns flera stycken som hade deltagit i dödliga attacker mot israeliska medborgare under de senaste månadernas våldsvåg. Zoabi och Ghattas avstängdes i fyra månader, medan Zahalka avstängdes i två månader."

Blundande FN lånar sig åt Assange
- Lennart Sacredeus i Opinionsbloggen - "I fredags, den 5 februari, kom FN-namnet att lånas ut i mindre smickrande sammanhang. Wikileaks-grundaren Julian Assange, lyckades då få FN-panelen för godtyckligt frihetsberövade, UNWGAD, att ta hans parti. Detta på ett sätt som innebär ett misslyckande för världsfredsorganisationens namn och viktiga rykte.
   Någon juridiskt tvingade rätt att få sina utslag efterlevda äger inte den FN-sanktionerade panelen. Kritiken den nu riktar mot Storbritannien och Sverige avvisades också omedelbart av respektive lands utrikesdepartment, å det allra bestämdaste.
   Ensidigheten i FN-gruppens slutsatser är nämligen högst anmärkningsvärda. I praktiken ges här carte blanche till den 44-årige australiern att slippa prövas för anklagelser riktade mot honom – om våldtäkt och sexuella ofredanden gentemot två kvinnor i Sverige från sommaren 2010. Anledningen är att han valt att undandra sig rättsliga förhör från svenska åklagare genom att gå i självvald exil på Ekvadors ambassad i London."

Skriv ut  
Torsdag 11/2

Ord för dagen den 11 febrari - Markus 2

 
FÖRNYADE VINSÄCKAR

Bibelläsning: Markusevangeliet 2
"Ingen häller nytt vin i gamla skinnsäckar. Om man gjorde så, skulle vinet spränga säckarna och både vinet och säckarna förstöras. Nej, nytt vin häller man i nya säckar." (Mark 2:22 FB)

Skinnsäckar som torkat blir stela och oformliga. För att kunna använda dem igen var man tvungen att lägga den i ett vattenbad och sedan smörja in dem med olja. Då blev de som nya (förnyade) igen, så att de kunde ta emot det nya vinet.

-->  Mannakorna att tugga på under dagen:
Hjälp mig att vara formbar så jag kan vara mottagare av det nya liv du ständigt vill ge mig.

Läs mer HÄR.

Skriv ut  
Torsdag 11/2
Bibelläsning från GT den 11 februari
     
År 1:   Guds hand bakom allt gott - 1 Mos 43 - Läs HÄR.


År 2:   Den som gräver en grop - Ester 7 - Läs HÄR.

Bibelläsningsplanerna finner du HÄR.
Skriv ut  
Onsdag 10/2

Guds vidrörande

 

 

Den berörda människan 
David Wilkerson, Maj 27, 2002


När Herren rör vid någon drivs den personen ner på sina knän. Han hamnar i ett intimt förhållande med Kristus. Och utifrån den intimiteten hämtar han nya uppenbarelser från himlen. Den personen är angelägen om att frambära sina synder inför den Helige Ande, för att döda dem. Hans själ blir förnyad och han träder in i ett tillstånd av vila. Och han börjar att tjäna Kristus med en ny passion och med större kärlek.

Framförallt blir den här tjänaren, medan han växer, mer och mer medveten om den kommande domedagen. Han vet att han måste stå inför Guds tron och svara på en stor fråga: "Hur målade du Kristus för en förlorad värld?" Vi kommer alla att möta den här frågan på Domens dag: "Hur vittnade du om Kristus för de ogudaktiga? Hur visade du på honom genom ditt sätt att leva och handla? På vilket sätt representerade du honom genom ditt sätt att leva?"

Detta är det enda kriteriet för hur vi kommer att bli dömda den dagen. Det spelar ingen roll om vi har varit instängda med Gud som Moses, fått ta emot fantastiska uppenbarelser som Daniel, varit heliga som Paulus, eller predikat frimodigt som Petrus. Alla kommer att dömas efter denna enda måttstock: hur pekade våra liv på vem Jesus är och vad han gör?

Den Helige Ande grundade detta sätt att döma på efter pingst, liksom Kristus grundade sin församling. Romarna hade makten vid den tiden. Detta rike hade en ande av stolthet, arrogans och materialism. Romarna undvek de förtryckta, inklusive änkor, faderlösa och fattiga. Från Eufrat och hela vägen till Atlanten fanns det väldiga monument som firade minnet av Roms militäriska segrar. Palats byggdes för rikets krigshjältar. Men ingenstans fanns det ett hem eller en institution för de fattiga. Ingenting i imperiet visade på att man bekymrade sig om de fattiga.

Läs mer HÄR.

Skriv ut  
Onsdag 10/2

Nyhetsflödet onsdag den 10 februari

 

Arabförbundet: Knivattacker är ”legitimt motstånd”
- Världen idag - "De senaste månadernas många dödliga palestinska knivattacker mot civila israeler är ”legitimt motstånd” och inte terrorism. Det hävdar Ahmed Ben Helli, biträdande generalsekreterare i Arabförbundet.
   Knivattacker och andra terrordåd mot både soldater och civila israeler har varit en nära­på daglig plåga i Israel under flera månaders tid, med en lång rad dödsoffer som följd. Lars Adaktusson deltog som en av flera EU-parlamentariker i en delegation som i helgen besökte Kairo och där bland annat träffade ledningen för Arabförbundet. Mötet handlade om olika aktuella frågor i regionen och däribland den israelisk-palestinska konflikten."


Värna religionsfrihet
- Uppsala Nya Tidning - "Liberalerna undergräver religionsfriheten genom landsmötesbeslutet om att tvinga alla med vigselrätt att viga samkönade par, skriver Ulf Jonsson.
   Frågan om religionsfrihet debatteras inte särskilt ofta i svenska massmedier, och den brukar inte räknas till de heta politiska frågorna. Men genom ett kontroversiellt beslut vid Liberalernas senaste landsmöte har frågan plötsligt hamnat på den politiska dagordningen.
   På tvärs mot partistyrelsens linje beslöt nämligen Liberalerna på sitt landsmöte i november att förorda att Sverige ska införa aktiv diskriminering av vigselförrättare som av religiösa skäl nekar att viga samkönade par. Som straff för sin övertygelse ska de bli av med vigselrätten. Förslaget väcker frågor av principiell vikt om religionsfriheten och dess gränser.
   Skulle förslaget vinna gehör och leda fram till en motsvarande ny lagstiftning skulle det innebära att staten ger upp sin religiösa neutralitet och att religionsfriheten urholkas.
   Liberalernas kovändning när det gäller religionsfriheten är oroande och dessutom föga liberal."


Religion viktig faktor i USA-val
- Signum - "En ny studie från det välrenommerade, amerikanska opinionsinstitutet Pew Research Center bekräftar att kandidaternas personliga religiösa bekännelse alltjämt spelar roll för väljarna i det amerikanska presidentvalet, vars primärvalssäsong nu har dragit igång. [Bilden: Sacred Heart of Jesus Church, San José, Kalifornien.]
  51 procent av de 2 000 representativt utvalda amerikanerna som har tillfrågats instämde i påståendet att en kandidat som inte tror på Gud blir mindre valbar, vilket förvisso är en minskning med 12 procent sedan 2007. Men de tillfrågade värderade problem som otrohet, ekonomiska svårigheter och Marijuana-användning hos kandidaterna som mindre graverande än bristande religiös tro."

Skriv ut  
Onsdag 10/2

Ord för dagen den 10 februari - Markus 1

BANA VÄG

Bibelläsning: Markusevangeliet 1
"Se, jag sänder min budbärare framför dig, och han skall bereda vägen för dig. En röst ropar i öknen: Bana väg för Herren, gör stigarna raka för honom!" (Mark 1:2-3 FB)

I någon mån är vi alla sända att vara budbärare från Jesus. Våra liv och våra ord är brev till människor som berättar om Jesus.

Det kan finnas många hinder som står i vägen för att människor ska hitta fram till Jesus. Vi får göra stigarna raka, vi får ta bort stenar på vägen som hindrar folk att komma fram.

På samma sätt som Johannes Döparen får vi också bana väg, göra det lätt för människor att ta emot budskapet om Jesus.

==> Mannakorn att tugga på under dagen:
Herre, hjälp mig att bana väg för någon människa att hitta fram till dig. .

Läs mer HÄR.

Skriv ut  
Onsdag 10/2
Bibelläsning från GT den 10 februari
     
År 1:   "Varför är ni så rådlösa?" - 1 Mos 42 - Läs . HÄR.


År 2:   Guds omsorg - Ester 6 - Läs HÄR.

Bibelläsningsplanerna finner du HÄR.
Skriv ut  
Tisdag 9/2

Nyhetsflödet tisdag den 9 februari

Nuri Kino: Nu startar jag ett asylboende för kristna
- Ledare i Svenska Dagbladet - "Maken till en av kvinnorna stupade i slaget om Aleppo. Hon blev ensam med deras barn och rädd för vad islamisterna kunde göra mot en ensam kvinna. Hon flydde landet tillsammans med sina två små pojkar och en väninna.
   Efter en tre veckor lång färd nådde de Sverige och det som hon trodde var tryggheten. De vill inte tala om vad de upplevt under resan, men man kan se sorgen i deras ögon och undra vilka slags minnen pojkarna kommer att bära med sig.
   I Sverige blev de hänvisade till ett asylboende. Kort efter att de anlänt startade trakasserierna. De andra barnen förbjöds att leka med hennes två söner eftersom de var ”kuffar” - otrogna. De två kvinnorna började också kallas ”kuffar” av de andra på boendet, både av männen och av andra kvinnor. De blev dessutom tillsagda att konvertera till islam och bära slöja.
   En dag när de återvände från en promenad med pojkarna, hittade de två kvinnorna sina få tillhörigheter i sällskapsrummet. I deras rum bodde istället tre barn till de muslimer som hade trakasserat dem dagligen.
   Kvinnorna vågade inte protestera och hos personalen hade de inget stöd att hämta. De fick därför bo i sällskapsrummet utan någon dörr att stänga om sig. Känslan av otrygghet var stark."


Muslimska ledare måste erkänna att problemet i grunden inte är IS, utan texterna
- Jonatan Sverker i Sändaren - "Mohamed Omar har sett flera sidor av islam. Han blev först känd som författare då han förenade sin muslimska tro med poesi, senare blev han ökänd när han förklarade att han var islamist. I dag har han gjort avbön för sin extremism och är istället djupt kritisk till många av de ledande muslimska organisationerna i Sverige. Han skulle vilja se en reformation inom islam, där man på allvar diskuterar problematiska passager i Koranen och i haditherna, de samlingar berättelser som skildrar Muhammeds liv.
— Man måste ha en mer kritisk syn på Koranen. Muslimska ledare måste erkänna att problemet i grunden inte är IS, utan texterna. Vad ska vi göra med dessa texter i dag? För man kan inte i första andetaget läsa de delar av Koranen som hyllar våld och i det andra fördöma terrorattacker, säger han.
   Enligt honom pågår dock inte något sådant samtal i svenska moskéer."


”Läktarbön” central när fler blir frälsta i Motala
- Världen idag - "Vågen av omvändelser i Motala baptistförsamling fortsätter och alltfler berör ungdomar.
   De unga informeras redan i mötets inledning om de vuxnas närvaro på läktaren, att de ber för dem under mötet.
   Och förbönerna tycks ha effekt. Bara under det senaste året har ett 60-tal ungdomar valt att ta emot Jesus. Ofta sker det sedan de fått uppleva Gud på ett konkret sätt, berättar Adrian Jervis.
– Vi kanske delar ett kunskapens ord eller ett profetiskt tilltal med dem. De blir chockade och undrar hur vi kunde känna till saker om dem. När vi sedan ber för dem, och de kanske får uppleva att smärta försvinner, så har de fått en dubbel bekräftelse på att Jesus Kristus är på riktigt.
   Runt 40 av de 60 ungdomar som blev frälsta under 2015, har fortsatt besöka kyrkan. Många av dem saknar kyrklig bakgrund, något som också innebär utmaningar för församlingen."

Frelsesarmeens arbeid blant flyktninger
- Fra Perleportalen - "Et filmteam fra Frelsesarmeen i England har vært i Norge for å se på vårt arbeid blant flyktninger. Ett av stedene de besøkte, var Raufoss. Her møtte de Sara og Sam Roen, flyktninger fra Afghanistan, som nå er soldater i Frelsesarmeen og er med og gir hjelp til andre." 

Devil On Wheels
- SA Web-TV - "John Potter, a former bike gangster and self-proclaimed rebel, recalls his experience living a hard life of crime and what led to his ultimate redemption. Presently, John serves as a volunteer feeding over 100 homeless people a day and leading disaster relief efforts through The Salvation Army Corps in Casper, Wyoming."

Skriv ut  
Tisdag 9/2
Bibelläsning från GT den 9 februari
     
År 1:   Guds vägar - 1 Mos 41 - Läs . HÄR.


År 2:   Vad är det som driver dig? - Ester 5 - Läs HÄR.

Bibelläsningsplanerna finner du HÄR.
Skriv ut  
Tisdag 9/2

Ord för dagen den 9 februari - Psalm 17 och 18

 
ÖGONKONTAKT

Bibelläsning - Psalm 17
"Men jag skall se ditt ansikte i rättfärdighet, jag skall mättas av din åsyn när jag vaknar." (Ps 17:15 FB)

Psalm 17 är ett rop på hjälp från Gud för den som är oskyldigt förföljd. Psalmen är en bön om beskydd från alla förföljare som vill skada, ett rop till Gud att Han ska höra: "Jag ropar till dig, ty du, Gud, skall svara mig. Vänd ditt öra till mig och hör mina ord!" (vers 6)

Det enda som ger tröst i situationen är att få se Guds ansikte, att veta att Gud finns hos mig och att få ögonkontakt med Gud.

Det lilla spädbarnet söker ständigt ögonkontakt med sin förälder. Ögonkontakten är nödvändig för att barnet ska uppleva trygghet i tillvaron.

Ögonkontakten med Gud, vetskapen om Guds närvaro fyller palmisten med tillförsikt: "..jag skall mättas av din åsyn när jag vaknar." (vers 15)

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Herren ser

Läs mer HÄR.

Skriv ut  
Måndag 8/2
Bibelläsning från GT den 8 februari
     
År 1:   Men Herren hade inte glömt - 1 Mos 40 - Läs HÄR.


År 2:   För en tid som denna - Ester 4 - Läs HÄR.

Bibelläsningsplanerna finner du HÄR.
Skriv ut  
Måndag 8/2

Böneskola

Följ med i Patriks Sandbergs böneskola på Himlen TV7 - 15 minuter om dagen (10 avsnitt)

Patrik Sandberg tar oss med i bönens spännande värld genom att ge oss uppenbarelse om Guds namn, undervisning som ger oss tro och som utmanar oss, samt jordnära exempel och praktik.

Patrik Sandberg är ledare för den nationella ekumeniska bönenätverket Sverigebönen (www.sverigebonen.se) som funnits i 10 år. Det är en bred och väl förankrad bönerörelse i hela kristenheten med flera ledare utspridda i landet.

Läs mer HÄR.

Skriv ut  
Måndag 8/2

Nyhetsflödet måndag den 8 februari

 
Veckans nyheter från OMNI
 
Clinton och Cruz vann i Iowa – Trump skyllde på media
● UTRIKES Demokraternas Hillary Clinton och Republikanernas Ted Cruz gick vinnande ur nomineringsmötet i Iowa. Clinton med en historiskt liten marginal, endast 0,2 procentenheter före utmanaren Bernie Sanders. Trots nederlaget ansåg Donald Trump inte att han förlorade mot Cruz. Han vann andraplatsen och är mäkta irriterad över att hans placering beskrivs i förlorartermer, medan trean Marco Rubio beskrivs som en vinnare. Närmast väntar de första primärvalen i New Hampshire, nu på tisdag.
★ Läs mer om primärvalet

140 000 kan söka asyl i år: ”Det klarar inte Sverige”
● INRIKES Mellan 70 000 och 140 000 personer väntas söka asyl i Sverige under 2016, enligt Migrationsverket nya rapport. Men samtidigt påtalar Migrationsverket själva att prognoserna präglas av stor osäkerhet. Enligt migrationsminister Morgan Johansson (S) klarar inte Sverige att ta emot 140 000 nya asylsökande.
– Vi måste styra mot det lägre scenariot, säger han.

★ Läs mer om svenskt mottagande

WHO: Zika ett internationellt nödläge
● UTRIKES Det myggburna zikaviruset som sprids i allt snabbare takt i Latinamerika klassas nu som en hälsokris av internationella mått, meddelar WHO. Spridningen kopplas samman med en kraftig ökning av missbildningen mikroafeli där barn föds med mindre huvud.
★ Läs mer om zikaviruset

Tiotusentals flyktingar vid turkiska gränsen efter inledd offensiv
● UTRIKES Runt 35 000 syriska flyktingar har enligt turkiska myndigheter samlats vid gränsen på två dygn – och minst 70 000 till är på väg. De flesta är fortfarande fast på den syriska sidan. Att så många människor nu bestämt sig för att fly beror på att den syriska regimens trupper har inlett sin offensiv mot staden Aleppo.
★ Läs mer om Syrienkriget

Dom: Girjas sameby fick rätt mot staten
● INRIKES Girjas sameby har ensamrätt till jakt och fiske inom samebyns område. Det slår Gällivare tingsrätt fast i en dom, rapporterar flera medier. Frågan aktualiserades 1993, då ett förändrat statligt regelverk krympte samernas inflytande och gav allmänheten utökade möjligheter till jakt och fiske ovanför odlingsgränsen.
★ Läs mer om samebyn mot staten

Arla petar vd efter avslöjande om bolagets representation
● EKONOMI Trots en krisande mjölkbransch har flera personer i den bondeägda mejerikedjan Arlas topp gödslat med pengar, enligt Uppdrag Granskning. Bland annat har vd:n Henri de Sauvage Nolting tagit med sin fru på en resa till Paris. Avslöjandet har väckt debatt och de Sauvage var en av dem som tvingades gå när bolaget förändrade sin koncernledning.
★ Läs mer om mjölkkrisen

FN-utredning: Assange bör släppas fri
● UTRIKES FN-panelen UNWGAD anser att Julian Assange är frihetsberövad på godtyckliga grunder. I ett uttalande säger de att Sverige och Storbritannien bör släppa honom fri – och ge honom ekonomisk kompensation. Inför beskedet sa Assange att han skulle överlämna sig till polisen om FN-utredningen kom fram till att han inte är oriktigt frihetsberövad.
★ Läs mer om fallet Assange

Bodil Malmsten död: ”Vem ska nu svära över sakernas tillstånd?”
● NÖJE & KULTUR Författaren Bodil Malmsten har avlidit av cancer, 71 år gammal. ”Vem ska nu svära över sakernas tillstånd? Humoristiskt och bitskt och mer välformulerat än någon annan”, skrev SvD Kulturs Erika Hallhagen i en minnestext över författaren. Bodil Malmsten berättade om sin cancer på Twitter i början av 2015, något hon tidigare ansåg var en privatsak.
★ Läs mer om Bodil Malmsten 1944-2016

Hamrén lämnar landslaget – vill undvika spekulationer
● SPORT Efter sommarens EM lämnar förbundskapten Erik Hamrén jobbet som förbundskapten för herrlandslaget i fotboll. Att han går ut med beslutet redan nu är för att slippa spekulationer under mästerskapet i Frankrike. IFK Göteborgs tränare Jörgen Lennartsson och landslagsveteranen Henrik Larsson har pekats ut som möjliga ersättare.
★ Läs mer om Erik Hamréns avgång


Anna Book diskades – fick ändå mest kärlek
● NÖJES & KULTUR Ace Wilder och Robin Bengtsson vann den första deltävlingen av Melodifestivalen. Samir & Viktor och Albin & Mattias gick till andra chansen. Under programmet dök Anna Book upp på scenen, trots att hennes låt diskats inför tävlingen.
– Ge henne den kärlek hon förtjänar, sa programledaren Gina Dirawi.
★ Läs mer om Melodifestivalen 2016

Skriv ut  
Måndag 8/2

Ord för dagen den 8 februari - Psalm 16

 
LIVETS VÄG

Bibelläsning - Psalm 16
"Du lär mig livets väg. Inför ditt ansikte mättas jag av glädje" (Ps 16:11 FB)

Då jag blir en kristen byter jag väg. Den nya vägen heter livets väg för den leder till livet. Jesus säger att den vägen är smal och att det är få som finner den (Matt 7:14).

Men jag vandrar inte ensam på den vägen. Det är en gemenskapens väg. Jesus skickar inte iväg oss ensamma på den vägen. Han går före och säger följ mig.

"Du lär mig livets väg". Varje dag vill han lära oss mer och mer om livets väg. Han vill att vi ska vara sanna lärjungar. Och så länge vi är villiga att lära av Jesus, fortsätter vi att vara Hans lärjungar.

"Inför ditt ansikte mättas jag av glädje". Och då jag förstår att det är en gemenskapens väg och att Herren redan har vänt sitt ansikte till mig, så mättas jag av glädje.

==>  Mannakorn att tugga på under dagen:  
Jag går på Livets väg. Vad betyder det för mig idag?

Skriv ut  
Söndag 7/2

Tidig söndagsmorgon i Farsund den 7 februari

 
Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Farsund
Så var det söndag igen. Denna söndagen vaknar vi upp i Farsund på Norges sydkust.

Veckan som gått har till stor del tillbringats på sammanträden. I måndags samlades gruppen för "Åndelig Vekst" tillsammans med Michael Hjerpe från Sverige och Eldsflamman. Vi planerade framtida aktiviteter. Bland annat bönedagen som föregår den skandinaviska kongressen 24-26 juni i Oslo. Alla som vill vara med att be den dagen är välkomna till Majorstua-kåren torsdagen den 23 juni mellan 10.00 och 15.00.

Läs mer HÄR.

Skriv ut  
Söndag 7/2

Nyhetsflödet söndag den 7 februari

 

"För lite av Gud kan ge utbrändhet"
- Dagen - "I en debattartikel i Kyrkans tidning skriver Ulf Lindgren om sambandet mellan hälsa och bön. "Vi behöver arbeta med Guds kraft strömmande genom oss."
  Domkyrkokomministern i Stockholms stift pekar på att många idag talar om utbrändhet bland präster och diakoner, och att många söker förklaringar till de höga sjuktalen i hög arbetsbelastning eller psykologisk anspänning. "Frågan är dock om inte orsaken också bör sökas någon helt annanstans; inte så mycket i något som det är för mycket av utan tvärtom i något som det är för lite av: Gud", skriver han.
Ulf Lindgren varnar för den "inre sekularisering" som han tycker att han ser i kyrkan."


Radikalt försoningsarbete
- Hemmets Vän - "40–50 år har våldsamma konflikter rasat i Colombia mellan regeringen, tre gerillagrupper och paramilitären. Under flera decennier har totalt över 220 000 dödsoffer krävts i ett land med stora möjligheter till blomstring om våldet kan  upphöra. Befolkningen på landsbygden har fördrivits och gett upphov till tre–fyra miljoner internflyktingar, som ofta tvingats leva i djup social misär i storstädernas förorter. Gerillan har drivit bort dem för att kunna odla kokain och därmed fortsätta kriget. Men nu finns stora förhoppningar om fred....
   Det knappast någon trodde var möjligt i början av 1990-talet på detta fängelse med upp till 700 mord i området har tagit alla med häpnad, när grovt kriminella blivit döpta, en del pastorsutbildade och många nu arbetar med försoning."

Return Of The Mahdi Central To Apocalyptic Islam
- Prophesy News Watch - Read HERE

Skriv ut  
Söndag 7/2

Ord för dagen den 7 februari - Matteus 28

 
UPPDRAGET

Bibelläsning: Matteusevangeliet 28"
Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar"
(Matt 28:19)

Detta säger Jesus till sina lärjungar, för det är bara lärjungar som kan göra lärjungar.
-Hur kan jag själv växa och fördjupa mitt eget lärjungaskap?
-På vilket sätt kan jag bidra till att missionsbefallningen blir verklighet där jag finns?

Jesus skickar inte iväg oss på uppdrag. Han går före oss och säger till oss "Följ mig". Då vi följer Jesus kan vi inte ta ett enda steg där inte har han gått före oss och förberett marken för oss. Han går med oss i varje steg. "Och jag är med er alla dagar till tidens slut" (Matt 28:20)

==>  Mannakorn att tugga på under dagen: "Följ mig" Vad innebär det för mig idag?

Läs mer HÄR.

Skriv ut  
Söndag 7/2
Bibelläsning från GT den 7 februari
     
År 1:   En ledare med integritet - 1 Mos 39 - Läs HÄR.


År 2:   Integritet - Ester 3  - Läs HÄR.

Bibelläsningsplanerna finner du HÄR.
Skriv ut  
Lördag 6/2

Nyhetsflödet lördag den 6 februari

 

Utan språk, ingen tro
- Åke Hällzon i Hemmets Vän - "I en intressant artikel i Svenska Dagbladet (2/2) är författaren och kulturskribenten Lotta Lundberg inne på samma spår. Hon skriver: ”Hur gick det till när vi förlorade – inte en känsla, inte en uppriktighet, inte en längtan – utan ett språk? Det språk som underlättar när vi önskar tala om skillnaden mellan skuld och ansvar, sorg och sjukdom, förlåtelse och försoning. Det språk som ger oss bilderna tillbaka, tolkningsmönster och metaforer. Vi har ju begripit vikten av hemspråksundervisning. Hur avgörande det är för en växande människa att stå stadigt i sitt modersmål för att kunna formulera ambivalenta känslor, begripa bilder, sortera intryck (Totte badar). Bli till – för att kunna växa (Lazarus tar sin säng och går). Få referensramar (Förlåt dem, ty de vet inte vad de gör).
   Sverige står inför att integrera hundra tusen mer eller mindre religiösa asylsökande. Hur gör vi det utan ingång till vårt eget språk, en ’hemreligion’?”
   Det är allvarligt om kyrkan och den uppväxande generationen tappar bort den berättande, beskrivande texten. Utan den faller tron platt. Visst måste varje generation kristna återerövra tron och göra Jesus till sin, men det kräver ett språk. Det är många som gått före och stavat på dessa ord, låt oss lyssna till dem, sjunga med i deras sånger och lära oss deras språk."

Tog barnen från kristen familj
- Världen idag - "Nyheten om en kristen familj som fråntagits samtliga fem barn av norska myndigheter har väckt starka känslor långt utanför Norges gränser, och lett till demonstrationer i flera länder.    
   I lördags samlades uppemot 15 000 personer i flera städer, bland annat i Rumänien, Spanien och Australien, för att visa sitt stöd för den familj som i november förra året fråntogs sina fem barn i Norge, uppger Christian Post.
   Enligt uppgifter i media var det rektorn i skolan där två av barnen gick som underrättade myndigheterna om att föräldrarna agat sina barn, vilket fick myndigheterna att ingripa."


FN-svensken Andreas Kompass fann styrka i tron
- Dagen - "För snart två år sedan slog toppdiplomaten Anders Kompass larm om sexuella övergrepp inom FN. Då stängdes han av från jobbet. Nu har han friats från alla anklagelser om tjänstefel.Det här är en berättelse om mod, svek och att finna styrka i den kristna tron. Och om vad mänskliga rättigheter egentligen är värda."

Troen har seiret
- Fra Jostein Nielsens blogg - Les HER.

Skriv ut  
Lördag 6/2

Ord för dagen den 6 februari - Matteus 27

 
EN ÖPPEN VÄG


Bibelläsning: Matteusevangeliet 27
"Då brast förhänget i templet i två delar, uppifrån och ända ner" (Matt 27:51)

Kapitlet handlar om Jesu lidande. Rubrikerna är Jesus inför Pilatus, Jesus döms, Soldaterna hånar Jesus, korsfästelsen, Jesu död.

Varje gång jag läser detta upplever jag det som plågsamt ända fram till orden ""Då brast förhänget i templet i två delar, uppifrån och ända ner"

Ända fram till dess hade vägen fram till Gud varit stängd av förhänget. Folket fick stanna på förgården, prästerna kunde vara "i det heliga", men i "det allra heligaste", innanför förhänget fick ingen komma, utom översteprästen en gång per år.

Men i och med Jesu död öppnades vägen och vi får ha fritt tillträde till Gud varje dag och varje stund. Vägen ligger öppen för oss i dag. Använd den!

-->  Mannakorn att tugga på under dagen: Tack vare Jesus har jag idag fritt tillträde till Gud.

Läs mer HÄR.

Skriv ut  
Lördag 6/2
Bibelläsning från GT den 6 februari
     
År 1:   Gud håller vad han lovat - 1 Mos 38 - Läs HÄR.


År 2:   Utvald - Ester 2  - Läs HÄR.

Bibelläsningsplanerna finner du HÄR.
Skriv ut  
Fredag 5/2

Nyhetsflödet fredag den 5 februari

 

Om vi ska få se påkristning i stället för fortsatt avkristning är det ett allemanstag som gäller!
- Ingemar Helmner i Världen idag - "Levi Pethrus berättade om vilken trosbekännelse han hade: "I fråga om rättfärdiggörelsen är jag lutheran. I fråga om ett heligt liv är jag metodist. I fråga om vattendop är jag baptist. I fråga om andedop är jag pingstvän. I fråga om att vinna människor är jag frälsningssoldat.” Med den slagfärdiga repliken markerade han tydligt att han kände respekt för alla sina kristna bröder och systrar. Och han visade att han ägde en historisk förankring och kände ödmjukhet inför att alla dessa väckelser tillfört den kristna kyrkan något väsentligt. Tänker man så mår man inte bra av att avskärma sig, isolera sig tillsammans med en liten grupp likasinnade. Guds rike är större än vår lilla rörelse!
   I en tid som vår behöver vi tillsammans söka oss tillbaka till rötterna, grundfundamentet som är bekännelsen till Kristus! Ödmjukt be om att hitta vägen framåt i enhet, renhet och trohet mot bibelordet. Om vi ska få se påkristning i stället för fortsatt avkristning är det ett allemanstag som gäller! Kristi kropp, sammanfogad i kärlek! Förenad i bön och tjänst.
Låt oss be om en andeutgjutelse över kristenheten! På den vägen kan undret ske att vi smälter samman till ett! Det är nyckeln till väckelse!
   Det är livet i Kristus som binder oss samman. Alla som är födda på nytt vet att det fungerar så."

Frälsningsarmén intar Nordstan i Göteborg
- Dagen - "Mitt bland butikerna i köpcentret Nordstan finns Frälsningsarméns alla kårer i Göteborg representerade från onsdag till lördag. Det gör de för att belysa barns och ungdomars situation i Sverige. Ingvar Lundkvist är kapten inom Frälsningsarmén.
- Självmorden ökar bland barn och unga, och det är ju ett tecken på att många inte mår bra. Därför har vi valt att lägga fokus just på det här ämnet i år.
   På lördag kommer ett panelsamtal äga rum med bland annat politiker från Göteborg där ungas situation - och vad man kan göra åt den - ska diskuteras. Ingvar Lundkvist vill dels berätta vad Frälsningsarmén gör i dagsläget, och dels vad de kan göra gemensamt med övriga samhället i framtiden."


För många kristna asylsökande fortsätter förföljelsen i Sverige
- Désirée Pethrus i Hemmets Vän - "Asylsökande som bekänner sig till den kristna tron får allt tuffare på landets asylboenden. Våld och hot har blivit alltmer vanligt förekommande. Här handlar det om människor som har flytt från hot och våld för att söka sig till tryggare tillvaro och för många fortsätter hot och våld vara en vardag även i Sverige på grund av den kristna tron.
   Genom de kontakter jag har i det civila samhället, men också genom egna möten med asylsökande, får jag ta del av hur samma förföljelse som nu utplånar den 1 700 år gamla kristna närvaron i Irak, fortsätter i Sverige. Jag får höra om berättelser om hur konvertiter som övergått från islam till kristen tro utsätts för hot och trakasserier, hur dödshot kan förekomma för att en person inte deltar i fredagsbönen med andra muslimer på boendet.  Den person som hotat och utsatt en annan person på ett asylboende drabbas sällan själv av förflyttning när det uppdagas. Istället är det brottsoffret som tar den konsekvensen. Det är inte rimligt. Det som pågår på våra asylboenden är oacceptabelt och kräver omedelbara åtgärder."

Skriv ut  
Fredag 5/2
Senaste inslagen från 

webb-TV

 

 

In EnglishSpeech at UN. The Persecution of Christians Globally. Watch HERE. (13 min)

In English -Testimony in the General Assembly of the United Nations - Watch HERE (6 min)
 
På norsk - Hjerteslag - Sang av Alinde - Se HER. (4 min)
Skriv ut  
Fredag 5/2

Ord för dagen den 5 februari - Matteus 26

 
SISTA NATTEN MED LÄRJUNGARNA


Bibelläsning: Matteusevangeliet 26
"Även om alla andra överger dig, så skall jag inte göra det" (Matt 26:33 FB)

Det var Petrus trosstarka ord till Jesus. Petrus sa också: "Om jag än måste dö med dig, skall jag aldrig förneka dig" (Matt 26:35 FB). Och de andra lärjungarna sa samma sak: "Så sade också de andra lärjungarna" (Matt 26:35 FB).

Det var inget fel på deras överlåtelse eller deras fasta beslut att stå upp för Jesus i alla situationer. Men, bara några timmar senare, då man kommer för att gripa Jesus står det om lärjungarna: "Då övergav alla lärjungarna honom och flydde" (Matt 26:56 FB). Ytterligare några timmar senare säger Petrus: "Jag känner inte den mannen" (Matt 26:74 FB).

Det verkar som om det var en grupp ganska opålitliga män som Jesus valt till lärjungar. De lovar mycket och gör sedan tvärtom.

Men det var genom dessa opålitliga män som Herren gav uppdraget att sprida evangeliet. Och i Guds kraft gick de ut och förändrade världshistorien.

Gud söker tydligen inte perfekta, fullkomliga människor för att förverkliga sin plan på jorden. Det räcker med helt vanliga människor, som du och jag, som ofta misslyckas.

Så låt oss i dag, i Guds kraft, se till att Guds rike får bryta igenom i den lilla värld där vi lever. 

 

-->  Mannakorn att tugga på under dagen:
Gud använder helt vanliga människor

Läs mer HÄR.

Skriv ut  
Fredag 5/2
Bibelläsning från GT den 5 februari
     
År 1:   Han kom till sitt eget - 1 Mos 37 - Läs HÄR.


År 2:   Flyttad från sin position - Ester 1  - Läs HÄR.

Bibelläsningsplanerna finner du HÄR.
Skriv ut  
Torsdag 4/2

Nyhetsflödet torsdag den 4 februari

 

En död och två skadade i terroristattack i Jerusalem
- Paul Widén i Nyheter från Israel - "En 19-årig israelisk gränspolis, Hadar Cohen, sköts idag till döds av palestinska terrorister strax utanför Jerusalems gamla stad. Ytterligare en ung poliskvinna skadades allvarligt i samma attack. En tredje person skadades lindrigt.
   Attacken inträffade tidigt på eftermiddagen när Cohen och hennes kollega fattade misstankar mot tre unga män och stoppade dem för en identitetskontroll. De unga männen drog då fram hemmagjorda automatvapen och knivar och gick till attack mot poliserna. Cohen sköts flera gånger i huvudet och överkroppen, medan hennes kollega knivhöggs upprepade gånger i halsen och nacken."


 De små stegens förskjutning
- Sofia Walan i Sändaren - "Vi som trodde på den grundmurade solidariteten i svensk politik har blivit brutalt uppväckta. 80 000 människor ska skickas ut ur landet utan minsta diskussion om vart.
   Förra veckan uppmärksammades Förintelsens minnesdag. I år är händelserna som ledde fram till Förintelsen skrämmande närvarande. Sverige i januari 2016 är inte samma land som för ett år sen. Då fanns fortfarande en, med vissa undantag på ytterkanten, stor enighet över blockgränserna kring en i grunden solidarisk och human migrationspolitik. Sverige skulle vara ett öppet land. Det låg i vår DNA, det var vår ryggmärgsreflex. Signalpolitiska utspel handlade om just det — solidaritet och ansvarstagande mot den mest utsatta."


Kyrkorna och RFSU möttes för samtal om sexualitet
- Världen idag - "Under måndagen bjöd Sveriges kristna råd in kyrkor och ungdomsförbund att samtala med organisationen RFSU om synsätt när det gäller sexualitet och relationer. – Det ställdes en del kritiska frågor men det gjordes i god ton från alla parter, säger Björn Cedersjö på SKR.
   Bakgrunden till måndagens träff är den kritik som för några år sedan började riktas mot RFSU:s skolmaterial från flera av kyrkornas ungdomsorganisationer.
   Man har menat att RFSU i allt för liten utsträckning betonar hållbara relationer och sätter sexualitet i det sammanhanget. RFSU har i sin tur hävdat att vissa i kyrkorna försöker begränsa informationen till unga."

Skriv ut  
Torsdag 4/2

Ord för dagen den 4 februari - Matteus 25

 
"BRUDGUMMEN KOMMER!"

Bibelläsning: Matteusevangeliet 25
"Vid midnatt hördes ett rop: Se, brudgummen kommer!" (Matt 25:6 FB)

I kapitel 25 fortsätter Jesus sitt tal om tidens slut. Jesus använder tre bilder:
-Tio jungfrur. Fem var beredda och hade olja i sina lampor. Fem kunde inte vara med på festen.
-Tre män fick några talenter att förvalta. Två gjorde det väl. Den tredje grävde ned sitt pund.
-Människosonens dom där han skiljer fåren från getterna efter om de hade tagit hand om de lidande eller inte.

Om man ser isolerat på den sista berättelsen så kan det se ut som om det är våra goda gärningar som frälser oss. Men om vi lyfter blicken och ser Bibelns helhetsbudskap förstår vi att vi aldrig kan bli frälsta genom gärningar. Bara genom nåd i tro på Jesus.

Huvudbudskapet är "Vaka därför, ty ni vet inte vilken dag eller timme han kommer." (Matt 25:13 FB)

Men medan vi väntar låt oss använda de möjligheter, pund, som Gud ger oss. Både för att förkunna evangeliet och för att hjälpa dem som lider.

-->  Mannakorn att tugga på under dagen:
"Då nu allt detta går mot sin upplösning, hur heligt och gudfruktigt skall ni då inte leva, medan ni väntar på Guds dag...." (2 Pet 3:11-12 FB)

Läs mer HÄR.

Skriv ut  
Torsdag 4/2
Bibelläsning från GT den 4 februari
     
År 1:   Min fortsatta historia - 1 Mos 36 - Läs HÄR.


År 2:   Försumma inte Guds hus - Nehemja 13  - Läs HÄR.

Bibelläsningsplanerna finner du HÄR.
Skriv ut  
Onsdag 3/2

Priset för att äga Kristus

 

David Wilkerson April, 2003

Matteus skriver att Jesus talade till folkmassorna i liknelser: Allt detta talade Jesus till folket i liknelser. Han talade endast i liknelser till dem, för att det skulle uppfyllas som var sagt genom profeten: Jag vill öppna min mun för att tala i liknelser. Jag skall förkunna vad som har varit dolt sedan världens skapelse. (Matt 13:34-35)

För många kristna idag verkar liknelserna vara väldigt enkla. Men enligt Kristus innehåller varje liknelse en otrolig hemlighet. Det finns en dold sanning om hans rike i varje liknelse som Jesus ger. Och den sanningen upptäcks bara av dem som ivrigt söker efter den.

Många kristna skummar fort över liknelserna. De tror att de ser en uppenbar lärdom och går snabbt vidare. Eller så avfärdar de en liknelses betydelse med att den inte vänder sig till dem. Så de vänder sig till det Paulus skriver istället, i sitt sökande efter "djupare sanningar". De vill ha en teologi som framställs tydligt för dem och förklaras i detalj.

Men jag tänker på två liknelser som Jesus gav sina lärjungar. Enligt min åsikt innehåller dessa liknelser några av de mest djupgående sanningar en kristen kan få tag på.

Läs mer HÄR.

Skriv ut  
Onsdag 3/2

Nyhetsflödet onsdag den 3 februari

 

Diakonia smutskastar Israel
- Dagen - "Flera kristna organisationer, inte minst Diakonia, väljer konsekvent smutskastning och ensidig kravframställan gentemot Mellanösterns enda demokrati. Varför? Det undrar kommunikationskonsulten Martin Andersson.
   Sverige utgör 0,1 procent av världens befolkning, har fred sedan 200 år och är beläget 300 mil norr om Israel.
   Ändå agerar vi världssamvete och berättar för israelerna hur de skall utföra terrorbekämpning (nämligen inte som svensk polis i Trollhättan vid skoldådet i höstas när gärningsmannen sköts till döds).
   Margot Wallström påstår att Palestinska myndighetens Mahmoud Abbas alltid tagit avstånd från våld, trots att alla med internet och två ögon kan se Abbas i palestinsk tv ”välkomna varje droppe blod som spills i Jerusalem”.
   I allt detta, spelar det någon roll vad kyrkan gör?"


Arrogant ateistangrepp i SR:s kvalitetsprogram
- Lennart Sacrédeus i Opinionsbloggen - "Kvalitetsstämpeln är omisskänslig för radioprogrammet ”God morgon världen” på söndagsmorgnarna i SR 1. Hundratusentals samhällsintresserade svenskar vaknar upp med det, helg efter helg, år efter år.
   Det är inte svårt att förstå: i regel intellektuell skärpa, kvalificerade analyser, bredd i ämnesval och perspektiv samt, dessutom, en träffsäker ironisk humor, som för med sig avväpnande skratt, går bara inte för en nyhetsintresserad svensk att missa.
   Besvikelsen blir därför desto större när adelsmannen, konstnären, filmregissören och kulturarbetaren Carl Johan De Geer, 77, släpptes in på Kyndelsmässodagen i ”God morgon världen” för en egen, oredigerad samhällskommentar – formad till en verklig avhyvling av och drapa riktad mot troende människor i största allmänhet.
   Kritik och ifrågasättande av kristen och annan religiös tro är en naturlig del av ett fritt samhälle och något troende måste vara beredda att tvingas leva med och under. Detta kan inte i sig ifrågasättas.
   Däremot kan kristna rikta befogad kritik av tonläget, ordvalet och den arrogansens överlägsenhet som gudlöshetens företrädare inte sällan, i vissa kulturradikala kretsar närmast systematiskt, väljer att utsätta svensk kristenhet för, framför allt sedan efterkrigstiden. Alltför länge och tröttsamt nog ofta upprepas dessa ateistattacker. Olyckligtvis väljer präster, pastorer och lekfolket oftast att bara huka, utan genmäle, under anklagelserna om att troende förstår mindre och sämre än en påstådd normal människa."

Skriv ut  
Onsdag 3/2
Bibelläsning från GT den 3 februari
     
År 1:   Res ett altare - 1 Mos 35 - Läs HÄR.


År 2:   Välkommen till festen - Nehemja 12  - Läs HÄR.

Bibelläsningsplanerna finner du HÄR.
Skriv ut  
Onsdag 3/2

Ord för dagen den 3 februari - Matteus 24

VAR BEREDD!


Bibelläsning: Matteusevangeliet 24
Var därför vaksamma. Ty ni vet inte vilken dag er Herre kommer
. (Matt 24:42 FB)
Var därför också ni beredda! Ty i en stund när ni inte väntar det kommer Människosonen. (Matt 24:44 FB)

I Matteus 24 håller Jesus sitt stora tal om denna tidsålders slut. Den värld vi lever i kommer inte att bestå för evigt. Jesus säger: "Himmel och jord ska förgå, men mina ord skall aldrig förgå" (Matt 24:35 FB).

Ingen av oss vet när det ska ske eller hur det ska ske. Men, om du visste att Jesus skulle komma tillbaka i morgon, hur skulle du då leva i dag?

Då du har svarat på den frågan. Lev så!

-->  Mannakorn att tugga på under dagen: Jesus ska komma tillbaka

Läs mer HÄR.

Skriv ut  
Tisdag 2/2

Nyhetsflödet tisdag den 2 februari

Lotta Lundberg: Påvens ursäkt en världsnyhet – utom i Sverige
- Svenska Dagbladet - "Samma kväll som nyheten släpps om hans medverkan vid högtidlighållandet av reformationen i Lund i oktober ber han om ”förlåtelse och barmhärtighet för det icke evangeliska förhållningssättet från katolikernas sida gentemot de övriga kristna samfunden”.
   I Tyskland är det en världsnyhet!
Varför blir det inga rubriker i Sverige? Är vi så religionsblinda att vi inte bryr oss? Eller är vi arga? Okunniga?
   Säkert är att inget folk i världen är så privatreligiöst som vi.
Svenskarna begraver gärna de döda i närvaro av en präst och har storslagna kyrkbröllop. Men jul och påsk har ingenting med Jesus att göra – det är bara så himla trevligt."


Stefan Swärd: Med fler församlingar nås fler människor
- Världen idag - "Vi har för stor benägenhet som kristna att bli upptagna av fel frågor. När svensk kristenhet långsamt håller på att dö kan vi inte ha fokus på att kritiskt granska församlingar, ledare, interna diskussioner med mera. Fokus behöver vara på kärnan i evangeliet och hur vi missionerar Sverige. En missionsstrategi för Sverige måste bygga på församlingsplantering, för vi kan krasst konstatera att dagens församlingar når ut till bara en mycket begränsad del av Sveriges befolkning.
   För att ändra denna trend behövs dock väldigt mycket mer än planer, samtal och strategier. De traditionella samfunden har ju arbetat med församlingsplanteringssatsningar sedan åttiotalet, men saknar man människor som är smorda, kallade och utrustade av Gud så blir det inte särskilt mycket som händer. Det behövs en andlig rörelse som frigörs när vi låter Andens vind blåsa i våra segel. Men vi behöver hissa seglen för att vinden ska få tag i våra båtar. Både i Sverige och internationellt ser man en tydlig trend att nya församlingar i stor utsträckning har någon form av pingst-karismatisk framtoning, och betonar Andens verk här och nu och Andens gåvor i funktion."


Sara Skyttedal pekar ut islamism som demokratins största hot
- Dagen - "KDU:s förbundsordförande talar om en "kämpande demokrati" som motpol till extremistiska islamister.
-På senare tid har en ny grundlagsfientlig rörelse slagit rot i Sverige: Islamismen. Denna rörelse är i dag det största enskilda internpolitiska hotet mot vår demokrati, skriver Sara Skyttedal i en debattartikel publicerad i Expressen.
   Hon anser att inför detta hot kan Sverige inte stå passivt, och Sara Skyttedal lyfter fram Tyskland som ett föregångsland som Sverige borde inspireras av. I det sammanhanget lyfter hon fram begreppet "kämpande demokrati", och i dess anda bör islamismen bekämpas. Bland annat föreslår den kristdemokratiska politikern att ett förbud mot medlemskap i en grundlagsfientlig organisation bör införas, exempelvis i islamistiska organisationer med uttalat syfte att störta demokratin."


Just när vi hade vant oss vid ”hen”
- Olof Edsinger i Opinionsbloggen - "Jag börjar känna mig tjatig, men jag kan inte rå för det. Under namn som normkritik, queer och nu senast ”lärande miljö” håller man i västvärlden på att lansera ett socialt experiment av enorma proportioner. Det land som sannolikt har kommit längst av alla är vårt eget Sverige, ett fenomen som jag kartlägger i min rapport När minoriteten tar majoriteten som gisslan. I denna citerar jag bland redaktörerna till antologin Normkritisk pedagogik, som förundrat utbrister: ”Kanske är det ett svenskt fenomen att det som representerar verkligt radikala och maktkritiska perspektiv, såsom queer och normkritisk pedagogik, omfamnas av statliga institutioner i en svindlande fart.”

Skriv ut  
Tisdag 2/2
Bibelläsning från GT den 2 februari
     
År 1:   "Säg mig vem du umgås med" - 1 Mos 34 - Läs HÄR.


År 2:   Var man på sin plats - Nehemja 11  - Läs HÄR.

Bibelläsningsplanerna finner du HÄR.
Skriv ut  
Tisdag 2/2

Ord för dagen den 2 februari - Psalm 14 och 15

 
FINNS DET NÅGON SOM SÖKER GUD?

Dagens bibelläsning - Psalm 14
"HERREN blickar ner från himlen på människors barn för att se om det finns någon förståndig, någon som söker Gud." (Ps 14:2 FB)

I den första versen säger psalmförfattaren: Dårarna säger i sitt hjärta: "Det finns ingen Gud."Dårarna sätts i denna psalm i motsättning till de förståndiga, de som söker Gud.

Då man läser vidare i psalm 14 ser man att Herren blickar förgäves efter någon som söker honom.

Herren blickar fortfarande ner från himlen för att se om det finns någon förståndig, någon som söker Gud.

Tänk om Herren idag skulle se en armé av längtande människor som böjer sig inför honom och sträcker ut sina händer för att ta emot från Herren. Tänk om Herren idag skulle finna förståndiga människor, som söker Herren av hela sitt hjärta.

Tänk om jag skulle vara en av dem.

-->  Mannakorn att tugga på under dagen: Jag vill söka Herren av hela mitt hjärta

Läs mer HÄR.

Skriv ut  
Måndag 1/2

Nyhetsflödet måndag den 1 februari

Veckans nyheter från Omni

Stark kritik mot Danmarks smyckeslag

 UTRIKES Danmark har röstat igenom den omtvistade så kallade smyckeslagen, som ger landets myndigheter rätten att ta ägodelar från flyktingar för att finansera deras uppehälle. Reaktionerna har varit starka. Utöver kritik från FN och humanitära organisationer har The Guardian publicerat en uppmärksammad nazi-karikatyr av den danske statsministern Lars Løkke Rasmusen.

Sjöström fick Jerringriset – igen

 SPORT Succén fortsätter för simmaren Sarah Sjöström. På idrottsgalan vann hon Jerringpriset för andra året i rad, för sina insatser under 2015. Sjöström är därmed den femte person som fått priset två gånger, efter Ingemar Stenmark, Gunde Svan, Pernilla Wiberg och Magdalena Forsberg. Vid 22 års ålder har simmaren 19 mästerskapsguld. 

 

Vittne mördades innan rättegång

 INRIKES I onsdags skulle en 20-åring vittna om det mordförsök på honom som en Hells Angels-medlem står åtalad för. Men dagen innan sköts 20-åringen till döds. Mordet misstänks ha kopplingar till gängbrottsligheten i Norrköping och en konflikt mellan Hells Angels och Outlaws.

 

Krav på förändring efter S ras

 POLITIK De senaste veckorna har flera opinionsmätningar visat på bottennivåer för Socialdemokraterna. Enligt Aftonbladet trycker krafter inom partiet på för en regeringsombildning. Bland annat ska högskoleminister Helene Hellmark Knutsson och gymnasieminister Aida Hadzialic ha pekats ut som utbytbara. Väljaropinionen har också ökat det interna trycket på moderatledaren Anna Kinberg Batra att fälla regeringen.

Fredssamtal om Syrien har börjat

 UTRIKES Under helgen har den syriska oppositionen anslutit till de FN-ledda fredssamtal som inleddes i Genève i fredags. Syftet är att avsluta det blodiga inbördeskrig som härjat i landet i fem år och som tvingat miljoner människor på flykt. FN-sändebudet Staffan de Misturas ambition är att kunna föra samtal om en vapenvila. 
 

Ygeman fördömer våld mot migranter

 INRIKES I fredags samlades maskerade män i centrala Stockholm, enligt polisen för att angripa ensamkommande barn. Både högerextrema och personer från olika fotbollsfirmor ska ha närvarat.
”Rasistiska grupper sprider hot och hat på våra gator. Det måste mötas med kraft”, sa inrikesminister Anders Ygeman i ett uttalande. 
 

Zikaviruset kan drabba miljontals

 UTRIKES Det myggburna zikaviruset ”sprids explosionsartat” och kan komma att drabba uppemot fyra miljoner människor, larmar WHO. Utbrottet kopplas till en kraftig uppgång i antalet fall av missbildningen mikrocefali på flera håll i Latinamerika. Den plötsliga och omfattande spridningen får bland annat New York Times att se liknelser med ebolaepidemin 2014. 

Kvinna höggs ihjäl på HVB-hem

 INRIKES En 22-årig kvinna som var anställd på ett boende för ensamkommande flyktingbarn i Mölndal blev i måndags knivhuggen till döds. En 15-årig pojke har häktats misstänkt för mord och mordförsök. Fackförbundet Kommunal reagerade mot att kvinnan arbetade ensam när angreppet ägde rum och åklagare uppgav för GP att företaget som driver boendet riskerar åtal för vållande till annans död.

Försäljningen av iPhones planar ut

 EKONOMI Kvartalsrapporten från Apple i veckan uppfyllde förväntningarna på ännu en rekordvinst. Men det stod samtidigt klart att försäljningen av iPhones har börjat plana ut. Enligt DN:s Linus Larsson är det ”ingen vågad gissning” att vd:n Tim Cook försöker hitta en ny produktkategori att överraska marknaden med.
Skriv ut  
Måndag 1/2

Ord för dagen den 1 februari - Psalm 13

Dagens bibelläsning - Psalm 13
"Jag förtröstar på din nåd, mitt hjärta jublar över din frälsning. Jag vill sjunga till HERRENS ära, ty han är god mot mig." (Ps 13:6 FB)

Psalm 13 är en av de kortare psalmerna i Bibeln. Psalmen uttrycker en djup ångest och ställer frågan "Hur länge..." ska det dröja innan Gud griper in.

Men psalmen slutar ändå med lovsång. Den uttrycker förtröstan på Gud och ett hjärta som jublar över Guds frälsning.

Men förtröstan och jublet är inte hämtat ur tomma intet. Det finns en orsak att psalmisten kan förtrösta. Det finns en orsak för jublet. Orsaken är att att Gud är god.Det är grunden för tillit och förtröstan. Gud ändras inte. Han är god. Och förvissningen om Guds godhet gör att vi kan förtrösta - även de dagar då vi inte ser något ljus.

==>  Mannakorn att tugga på under dagen:  Gud är god

Läs mer HÄR.

Skriv ut  
Måndag 1/2
Bibelläsning från GT den 1 februari
     
År 1:   Lyft blicken - 1 Mos 33 - Läs HÄR.


År 2:   Löften - Nehemja 10  - Läs HÄR.

Bibelläsningsplanerna finner du HÄR.
Skriv ut  
Söndag 31/1

Tidig söndagsmorgon på Jelöy den 31 januari

 
Veckorevy från min högst personlig utkikspunkt på livet


Så var det söndag igen, och för en gångs skull vaknar vi upp i våra egna sängar hemma på Jelöy. De två senaste söndagarna har vi vaknat i Skudeneshavn och de kommande söndagarna är planen att vi ska vakna i Farsund, Färöarna, Odnes, Stockholm, Mo i Rana och Langesund.

Men nu är vi på Jelöy och helgen "Vändpunkt". Det är en helg där vi får komma tillsammans och fråga om Guds väg framöver. Mellan femtio och sextio personer från hela Norge är samlade till helgen, huvudsakligen ungdomar. Igår hade Rut ett pass "Drömmar blir verklighet" och idag ska jag ansvara för ett pass med temat "Soldater på heltid".

Den gångna veckan har annars fyllts med sammanträden på HK och vägledningssamtal med kadetter och officerare. Det händer ofta att vi får frågan vad vi jobbar med i Norge, och det officiella svaret enligt adressboken är "Utvikling og trening av löytnanter".

Läs mer HÄR.

Skriv ut  
Söndag 31/1

Nyhetsflödet söndag den 31 januari

 

Pethrus (KD): ”Kristna lever under hot på asylboenden”
- Omni - ”Kristna jag mött uppger hur de flytt från förföljelse för att sedan möta på det igen på asylboenden här i Sverige.” Désirée Pethrus, riksdagsledamot och integrationspolitisk talesperson för Kristdemokraterna, kräver i ett debattinlägg i Aftonbladet att migrationsminister Morgan Johansson (S) agerar på ökande våld och hot på asylboenden.
   Hon berättar om en man med muslimsk bakgrund som dödshotats för att han konverterat till kristendomen. ”Han upplevde både direkta hot och trakasserier samt hörde dessa personer tala om att förgifta honom. En polisanmälan gjordes och han tvingades flytta till ett annat asylboende, där hoten fortsatte. Av rädsla för sitt liv vill han nu dra tillbaka sin anmälan”, skriver hon."


Mord får inte bli det nya normala
- Åke Hällzon i Hemmets Vän - "Om de bakomliggande orsakerna till knivdåden kan vi spekulera, men säkert finns traumatiska upplevelser i båda männens ryggsäckar. Frågan vi genast måste ta itu med är hur vi ska förhindra detta framgent. Det är ingen vågad gissning att vi kommer att se mer våld med dödlig utgång på asylboenden och HVB-hem. När flyktingar med ohyggliga upplevelser i bagaget trängs ihop på liten yta, inte sällan på ensliga lägergårdar och helt utan meningsfulla aktiviteter, är det som att be om konflikter och våldsbrott. 
   Stefan Löfven, som i höstas valde att inte åka till Västerås, kom i måndags till Mölndal. Gissningsvis för att mota ytterligare väljarflykt till Sverigedemokraterna och för att visa att han tar problematiken på allvar. Det är bra. Nu måste det bli fler personal, äldre och mer erfaren, på landets HVB-hem och betydande satsningar på polisen. Om inget görs och nuvarande utveckling tillåts fortsätta kommer statsministern att behöva åka runt på många flyktingboenden och HVB-hem i vår."


Hot riktat mot Stadsmissionen
- Dagen - "All verksamhet som Stadsmissionen bedriver i Johanneskyrkan i Göteborg samt nattplatserna på Vägskälet håller stängt under hela helgen. Besökare och personal har sedan i tisdags mottagit flera hot. Av säkerhetsskäl väljer nu ledningen att hålla stängt."

Kvar er prestar og frikyrkjefolk i ekteskapskampen?
- Norske Dagen - Les HER.

Skriv ut  
Söndag 31/1

Ord för dagen den 31 januari - Matteus 23

HÖNAN OCH KYCKLINGARNA
 
Bibelläsning: Matteusevangeliet 23
"Hur ofta har jag inte velat samla dina barn, så som hönan samlar sina kycklingar under vingarna, men ni ville inte." (Matt 23:37)

Efter att Jesus sagt de orden lämnar han Templet och säger att han inte kommer tillbaka förrän de frågar efter honom. Då Jesus var på väg bort från Templet kom lärjungarna till honom och visade på tempelbyggnaderna och menade att Jesus inte kunde lämna det fantastiska Templet. (Matt 24:1).

Lärjungarna fokuserade på formerna, strukturerna och traditionerna. Jesus fokuserade på relationen. Vi blir ibland så upptagna av Guds verk att vi glömmer bort Gud själv. Vi blir ibland så upptagna av vår kallelse och vad vi gör för Herren att vi glömmer bort att Jesus i första hand inte kallade oss till en tjänst utan till gemesnkap med Honom själv. "Gud är trofast som har kallat er till gemenskap med sin Son Jesus Kristus, vår Herre." (1 Kor 1:9).

Den viktigaste frågan för idag blir då inte vad jag kan uträtta för Jesus (även om det är en mycket viktig fråga), utan om jag vill vara tillsammans med Honom. Jesus vill det. Vill jag det?


"Hur ofta har jag inte velat samla dina barn, så som hönan samlar sina kycklingar under vingarna, men ni ville inte." 

 

==>  Mannakorn att tugga på under dagen: Vill jag?

De ville inte samlas i gemenskapen med Jesus. Hur är det med mig idag?

Läs mer HÄR.

Skriv ut  
Söndag 31/1
Bibelläsning från GT den 31 januari
     
År 1:   Vad är ditt namn? - 1 Mos 32 - Läs HÄR.


År 2:   Vår styrka: Glädje i Herren - Nehemja 8  - Läs HÄR.

 
År 2:   Syndabekännelse och förlåtelse - Nehemja 9  - Läs HÄR.

Bibelläsningsplanerna finner du HÄR.
Skriv ut  
Lördag 30/1

Ord för dagen den 30 januari - Matteus 22

VAD SVARAR DU?

Bibelläsning: Matteus 22
I dagens kapitel berättar Jesus en liknelse om en kung som bjuder in människor till ett bröllop. Så här reagerade människorna:

"De brydde sig inte om det utan gick sin väg, en till sitt jordbruk, en annan till sina affärer" (Matt 22:5 FB)

-Många människor upplever en kallelse att komma in i Guds rike, men är alltför upptagna av annat för att hinna bry sig om inbjudan.

Men kallelsen handlar inte bara om en livsuppgift, utan kan handla om något som Gud vill att jag ska göra i dag eller just nu. Det kan handla om att ringa till någon, skriva ett brev eller att gå till någon. Om Gud ber mig göra något speciellt i dag, vad kommer det då att stå om mig? Kommer det att stå: "Han brydde sig inte om det utan gick sin väg till TV-fåtöljen"?

Om jag blir riktigt stilla så att jag kan höra Gud tala personligt till mig i dag, vad säger han och vad kommer jag att svara?

==>  Mannakorn att tugga på under dagen: Lyssna på Gud. Är jag för upptagen för att lyssna på Gud idag? Och om jag hör vad han vill är jag för upptagen för att göra vad han säger?

Läs mer HÄR.

Skriv ut  
Lördag 30/1

Nyhetsflödet lördag den 30 januari

Per Ewert: Håll kursen rak
- Världen idag - "Att arbeta för samhällsförändring kan ofta vara mycket utmattande. Det gäller inte minst för den som vill verka för bibliska ideal i ett starkt sekulariserat land som Sverige, och som därmed nästan alltid hamnar i opinionsmässig motvind. Man förtigs, vantolkas och förlöjligas. Många kristna har i det läget känt att trycket blivit så starkt att de inte längre förmår hålla kursen rak.
   När en människas djupaste tro och grundprinciper angrips, finns det två vanliga reaktioner, som i viss mån är förståeliga, men likväl problematiska. Den ena är att helt enkelt lägga ner och bli som alla andra. Den andra är att ilskna till och ge igen med samma, eller starkare mynt. Båda dessa reaktioner sätter käppar i hjulet för det bibliska uppdraget att i både kärlek och sanning förmedla Guds rike i både med- och motvind."


Nuri Kino: Svenska kyrkan svamlar
- Dagen - "Att stå upp för kristna i Mellanöstern är att försvara de mest utsatta och därmed gå i Jesu fotspår. Svenska kyrkan skriver i sin replik till mig att ”våldet i regionen slår blint och drabbar människor oavsett religionstillhörighet”. Det stämmer, men det drabbar dem som inte kan försvara sig eller har någon bundsförvant i området mycket värre än andra.
   Ett femtiotal folkmordsforskare har konstaterat att det som sker kristna i Irak och Syrien är ett folkmord. Svenska kyrkan förmår inte ens skriva ordet ”folkmord”. Svenska kyrkan svarar inte heller på om de kommer att stötta Lars Adaktusson i hans strävan att folkmordet erkänt."


Frälsningsarmén i Nordstan 3-6 februari 2016
- Pressmeddelande - "William Booth, Frälsningsarméns grundare startade verksamheten med orden soppa, tvål och frälsning, just i den ordningen. Han sa: "Du kan inte predika om Guds kärlek för någon som fryser och är hungrig". Detta är än idag de ledord som Frälsis, bedriver sin verksamhet utifrån.
   I fyra dagar besöker de Nordstan för att visa upp sin verksamhet. Den traditionsenliga soppan lagad av kända kockar bjuds på plats alla dagar. Det bjuds också på sångstund, panelsamtal, och bibelord. Veckan kulminerar på lördagen kl 12.00 med moderatorn Emanuel Karlsten, journalist, krönikör och bloggare, då ett flertal politiker ska debattera ämnet "utsatthet barn och ungdom".

 

Til kamp med den gode bekjennelsen
- Fra Jostein Nielsens blogg - Les HER.

Skriv ut  
Lördag 30/1
Bibelläsning från GT den 30 januari
     
År 1:   På flykt från sig själv - 1 Mos 31 - Läs HÄR.


År 2:   Frukta Gud - Nehemja 7  - Läs HÄR.


Bibelläsningsplanerna finner du HÄR.
Skriv ut  
Fredag 29/1

Ord för dagen den 29 januari - Matteus 21

 
"HERREN BEHÖVER DEM"


Bibelläsning: Matteusevangeliet 21
"När de närmade sig Jerusalem och kom till Betfage vid Oljeberget, sände Jesus i väg två lärjungar och sade till dem: "Gå till byn som ligger framför er. Där skall ni genast finna en åsna som står bunden med ett föl bredvid sig. Lös dem och led dem till mig. Och om någon säger något till er, skall ni svara: Herren behöver dem."
(Matt 21:1-3 FB)

Oftast handlar kristendomen om vad vi behöver. Det handlar om våra behov och hur Gud kan möta dem.

Men ibland kan vi se att Jesus har behov. Det står: "Herren behöver dem". I denna situation kunde inte den mest lärde eller mest andlige lärjunge möta Jesu behov. Han behövde helt enkelt en åsna.

Många kristna kommer inte i funktion därför att de anser sig själva för betydelselösa. De kanske tänker att det finns så många duktiga och att de själva inte duger till något. Men om Jesus kunde använda en åsna...

Det finns situationer i livet där Gud bara kan använda dig. Det finns människor som Gud bara kan använda dig för att nå. Herren vill lösa dig från det som håller dig tillbaka. "Lös dem och led dem till mig".

-->  Mannakorn att tugga på under dagen: Gör mig fri att tjäna dig

Läs mer HÄR.

Skriv ut  
Fredag 29/1

Nyhetsflödet fredag den 29 januari

Låt inte utrikesministern lura er om oss i Israel
- Dagen - "Jag frågar dig: om en person beväpnad med en kniv rusade mot dig för att mörda dig, vad skulle du vilja att dina säkerhetsstyrkor gjorde?
   Till det svenska folket, jag sänder er hälsningar från Israel. Under de senaste veckorna har er utrikesminister Margot Wallström gjort några uttalanden som är våldsamma attacker mot vårt land och dess medborgare. Jag är säker på att hon inte representerar vad majoriteten av svenskarna tänker, men för att vara säker vill jag svara offentligt på en av hennes anklagelser.
   Utrikesminister Wallström hävdar att Israel driver en kampanj av ”utomrättsligt” dödande av palestinier, som attackerar israeliska medborgare. Enligt henne dödar våra soldater och medborgare palestinier på ett olagligt sätt."


Därför tar hovrätten inte upp Grimmarks fall
- Världen idag - "Hovrätten tar inte upp fallet med barnmorskan Ellinor Grimmark som hävdar sin rätt till samvetsfrihet utan hänvisar till Arbetsdomstolen.
- Det här handlar om inte om arbetsrätt utan mänskliga rättigheter, menar Grimmarks juridiska ombud Jörgen Olson.
   Ellinor Grimmark, som blev av med en utlovad tjänst eftersom hon av samvetsskäl inte kunde medverka vid aborter, förlorade i tingsrätten i höstas. Men rätten prövade aldrig saken i förhållande till den mänskliga rättigheten samvetsfrihet och ärendet överklagades till hovrätten

Men hovrätten har nu beslutat att inte ta upp fallet eftersom man menar att det handlar om en arbetstvist. Istället hamnar saken nu i Arbetsdomstolen."

Med englevakt i liv og død

- Dagen.no - "Jostein Nielsen ble hardt skadet under bombeangrepet i Istanbul der ti mennesker omkom. Han tror på englevakt, men vet ikke om det var derfor han unnslapp med livet i behold – såvidt det var.
Det er to uker siden Magna Våje Nielsen og mannen Jostein fikk et uplanlagt opphold med uventet utfall i Istanbul, på vei hjem fra ferie.
   De var glade for sjansen til å se Hagia Sofia og andre severdigheter i byen ved Bosporosstredet.
– Vi tenkte at vi var heldige som fikk se Istanbul gratis på en så flott dag. Det sa mye om Guds raushet, sier Jostein til Dagen. Les mer HER


Winter Storm Jonas
- Salvation Army Today - Watch video clip HERE.
Skriv ut  
Fredag 29/1
Bibelläsning från GT den 29 januari
     
År 1:   Visionera - 1 Mos 30 - Läs HÄR.


År 2:   Styrk du mina händer - Nehemja 6  - Läs HÄR.


Bibelläsningsplanerna finner du HÄR.
Skriv ut  
Äldre inlägg på Förstasidan
Läs tidigare inlägg på Förstasidan HÄR
Skriv ut  
Dagboken
Skriv ut  
Bibelhelg på Färöanra

Skriv ut  
Dagens andakt
11 februari

”Du skall inte mer kallas den övergivna…”
( Jes. 62:4)

Andakt:
Det var oroliga tider. Saker hade inträffat som gjorde att vi inte visste om vi skulle kunna fortsätta vårt arbete, som tidigare. Vi visste inte hur vi skulle klara ut vår situation och vi visste inte hur vi skulle kunna ordna vår försörjning framöver. Vi hade ett uppdrag i London och skulle vara där några dagar. Vi hade sett fram emot den avkoppling som några dagars vistelse i London skulle ge. Vi längtade efter att våra oroliga tankar skulle få vila. Det hade emellertid inte riktigt blivit den avkoppling som vi hade tänkt. Vi bodde på ett eländigt hotell där stålfjädrarna stack upp genom madrassen och höll oss vakna hela den första natten. Utmattade och håglösa gick vi ner till frukosten. Vid frukostbordet läste vi morgontidningen. Det var ”The Daily Telegraph”. Just som jag skulle sluta att läsa och vi skulle ge oss ut i storstadsvimlet, föll mina ögon på en rubrik: ”Personligt”. Det är en del av dagstidningen som jag sällan läser, men det var som om orden i en av de små annonserna under rubriken studsade ut ur tidningen. Där, i en pytteliten annons stod de enkla orden: ”du skall inte mer kallas den övergivna” – inget mer. Orden, som står i Jesaja bok (Jes. 62:4) blev en hälsning från Gud själv. Jag fick nytt mod och kunde se fram emot Guds lösning på problemet, vilken också kom inom kort.

Bön:
Herre, tack för att du möter oss när vi minst anar det. Förlåt att jag så ofta glömmer att du finns nära mig under såväl de ljusa dagarna som de mörka.

  


Dagens Andakt i mobilen

Nu kan du läsa Dagens Andakt och de senaste inläggen från rupeba.se i din mobil. 
Läs mer och ladda ner appen HÄR.

Skriv ut  
Dagens Andakt / Daily Devotion


Dagens Andakt på svenska.
 
Dagens Andakt på norsk.
Daily devotion in English.
Skriv ut  
idag på rupeba
Skriv ut  
rupebas böcker
Du kan köpa våra böcker på Frälsningsarméns Webb-butik. Klicka HÄR...

...eller direkt från rupeba klicka HÄR.
Skriv ut  
Tio Steg Framåt

Tio Steg Framåt

Studieprogram om kristen tro för gruppsamtal eller för eget studium.
 

De fem första stegen: På väg...
Steg 1 - Maktlöshet
Steg 2 - Tro
Steg 3 - Överlåtelse
Steg 4 - Självkännedom
Steg 5 - Förlåtelse


De fem följande stegen: Vägen vidare...

Steg 6 - Kraft
Steg 7 - Tillväxt
Steg 8 - Förhållande till andra
Steg 9 - Samtal med Gud
Steg 10 - Uppgiften

Tio Steg Framåt finns på många olika språk.
Läs mer om studieprogrammet Tio Steg Framåt HÄR.

Skriv ut  
Senaste Nytt

Senaste Nytt från Omni Nyhetsbevakning. Klicka HÄR.

Skriv ut  
På andra språk
Pages in English

- rupeba in English. HERE.
- Daily devotion. HERE.

Sider på norsk
- rupeba på norsk. HER.
- Dagens andakt på norsk. HER.

Skriv ut  
Förlåtelseboken
 
Läs mer om boken HÄR... 
 
Skriv ut  
Tipsa rupeba.se
Det händer oftare och oftare att vi får mejl med tips på artiklar som någon tycker skulle uppmärksammas på rupeba.se.

Du är också välkommen att skicka dina förslag till info@rupeba.se.
- Det kan vara artiklar som skulle passa in på Nyhetsflödet
- Det kan vara saker du tycker vi borde skriva om
- Det kan också vara inlägg som du själv vill göra

Sitt inte bara och tänk "det här borde flera läsa". Se till att de får läsa det också.

Skriv ut  
Jesus ska komma tillbaka

Del 1:  Som en tjuv om natten - Klicka HÄR...

 Del 2:  Uppenbarelsebokens budskap - Klicka HÄR...

Del 3:  Tidens tecken - Klicka HÄR...

 

Skriv ut  
Himmel och helvete
Serien om himmel och helvete kan du läsa här
Skriv ut  
rupebas böcker och skrifter

Böcker och skrifter av Rut och Peter Baronowsky

Dagboken - små tankar för märkvärdiga dagar
- på svenska
- på engelska
- på norska

Gåvoboken - du är rikare än du tror

Förlåtelseboken - du kan bli fri!

Tolkningsboken - Hur ska man tolka Guds ord?

Det nya livet
- bibelsamtalsmaterial

Bibelstudier från Hebreerbrevet
 

Bibelstudier från Apostlagärningarna

Bibelstudier från Efesierbrevet

Gamla Testamentets historia

Du kan beställa böckerna i AFFÄREN

Skriv ut  
Gåvobokrn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Läs mer HÄR

Skriv ut  
Annons

 

 

 

 

På goda grunder
Fem år med Claphaminstitutet i samhällsdebatten. Läs mer

Skriv ut  
One
Skriv ut  
Emerging Church
Skriv ut  
Kyrkoårets texter
Skriv ut  
Bönekammaren

Ibland kan det kännas skönt att ha någonstans att gå med sitt böneämne eller tacksägelseämne.
Att lämna det ifrån sig, dela det med någon eller få hjälp i förbön av andra som läser det.
Välkommen till bönekammaren.

"När du ber, gå då in i din kammare, stäng dörren och be sedan till din fader som är i det fördolda. Då skall din fader, som ser i det fördolda, belöna dig" (Matt 6:6)

Skriv ut  
Webring
Skriv ut  
Stefan Swärds blogg

 

Skriv ut  
Ofta besökta sidor

Pelle Pohula
Klicka HÄR

Efter Kristus
Klicka HÄR   

Tommy Dahlman
Klicka HÄR  

Marie Willermark
Klicka HÄR..

Bength Gustavfson
Klicka HÄR.

Skriv ut  
Följ mig! (Jesus)
Skriv ut  
Upp till försvar
Skriv ut  
Senaste nytt

Nyheter från Nyhetsportalen.se

Skriv ut  
Gud och sex
Skriv ut  
Evangelium

Evangelium på alla språk (nästan)
Sammanställning av evangeliet på väldigt många språk. Klicka HÄR och sedan vidare med hjälp av flaggorna.

Skriv ut  
De fem Tjänstegåvorna
Skriv ut  
Böcker

Vill du sälja våra böcker på kårens/församlingens bokbord eller privat?
Du får 10-20% rabatt. Läs mer HÄR...

Skriv ut  
Every Thursday


På engelska sidan:
Varje torsdag lägger vi ut ett avsnitt av "It´s Thursday" med Howard Webber

Skriv ut  
Installera rupebas verktygslist

Nu kan du installera rupebas verktygsfält till din PC: Tryck på verktygslisten för att komma till installationen. 
- I verktygslisten har du ett sökfält för Google. 
- Du kan på RSS-knappen se de senaste rubrikerna från rupeba.se utan att gå in på sidan. 
- Du kan själv välja vad du vill ha med på verkstygslisten. Det finns massor av alternativ att välja på.

Skriv ut  
rupeba

 

Skriv ut  
AFFÄREN

Gör ett besök i affären!
Där finner du en föteckning över böcker och skrifter utgivna av rupeba hb.

För att gå in i affären klickar du bara på dörren i bilden till vänster. Välkommen in!

Skriv ut  
ORD FÖR DAGEN

Ord för dagen 2016 - Nya Testamentet och Psaltaren på ett år. Läs mer här: -->

Skriv ut  
   
    Copyright by Rupeba